Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ, το βόλεϊ κι η καραντίνα»

Eνταχθηκε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να τον ενισχύσει στην πρώτη του παρουσία στην Α1 Βόλεϊ Γυναικών. Η κεντρικός του Δικεφάλου, Ιωάννα Πολυνοπούλου μιλάει στη FORZA για την πορεία της φετινής σεζόν, τους στόχους αλλά και την καθημερινότητα της εν μέσω… καραντίνας.

Πότε ήρθε η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ;

«Ξεκίνησα το βόλεϊ στα δεκατρία μου χρόνια. Είχα δοκιμάσει διάφορα αθλήματα μέχρι τότε. Επειδή ήμουν ψηλό παιδί, μια φίλη μου με έπεισε και πήγα δοκιμαστικά. Μου άρεσε και έμεινα. Με κέρδισε κυρίως το ότι είναι ομαδικό άθλημα».

Πότε κατάλαβες ότι θες να το ακολουθήσεις σε υψηλό επίπεδο;

«Από την πρώτη Λυκείου έπαιζα στην πρώτη ομάδα της Νέας Γενεάς Ασβεστοχωρίου που ήταν στην Α2. Τότε δεν είχα «επαφή» με την Α1 και δεν ήξερα πόσο υψηλό είναι το επίπεδο. Το συνειδητοποίησα όταν τελείωσα το Λύκειο ήρθε η πρόταση από τους Μακεδόνες Αξιού που έπαιζαν στην Α1».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Πέρσι έπαιζα και πάλι στην Α2 με την Νέα Γενέα Ασβεστοχωρίου και είχαμε μια καλή σεζόν, κατακτώντας την δεύτερη θέση. Το καλοκαίρι είχα ως στόχο την επιστροφή στην Α1 και εκεί ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Ήξερα ότι είναι ένας σύλλογος που είχε βάλει τις σωστές βάσεις για να πάει καλά στο πρωτάθλημα, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, ήταν από τις καλύτερες επιλογές».

Αν και η πρώτη χρονιά στην Α1, η ομάδα στήθηκε με στόχο να πρωταγωνιστεί. Δημιουργεί κάποιο άγχος αυτό;

«Δεν υπήρξε άγχος, είναι κίνητρο να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που έχει ως στόχο να πρωταγωνιστεί. Αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος μας και σου δίνει πάντα ένα έναυσμα να προσπαθείς περισσότερο στις προπονήσεις».

Τι έχεις να πεις για οργάνωση του συλλόγου;

«Είμαστε από τους πιο οργανωμένους συλλόγους στην Ελλάδα. Δουλεύουμε σε πολύ καλές συνθήκες και η κατάσταση είναι αρκετά επαγγελματική, είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα όσα συνάντησα».

Ποιος ο πρώτος απολογισμός σου για την φετινή σεζόν και ποιος ο στόχος εφόσον ολοκληρωθεί;

«Στον πρώτο γύρο δεν τα πήγαμε όσο καλά θα μπορούσαμε. Στο δεύτερο γύρο ξεκινήσαμε πιο δυναμικά και ο στόχος μας ήταν η τετράδα. Εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα, νομίζω ότι είναι εφικτός ο στόχος για τις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν απομείνει».

Όλο αυτό σας επηρεάζει σε αθλητικό επίπεδο;

«Όλο αυτό συνέβη πολύ ξαφνικά. Από την μια μέρα στην άλλη σταμάτησαν οι προπονήσεις και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Νιώθουμε άσχημα αν καταλήξει έτσι η σεζόν, μιας και ήμασταν μέσα σε όλους τους στόχους. Βέβαια αυτό που προφανώς προέχει είναι η υγεία όλων μας».

Θεωρείς ότι θα είναι εύκολη η επιστροφή των ομάδων στην δράση, εφόσον λήξει η καραντίνα;

«Πολύ δύσκολα. Ο καθένας μας κάνει την ατομική του δουλειά αλλά δεν έχουμε επαφή με συμπαίκτες και μπάλα. Θεωρώ ότι αν είναι να ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις πρέπει να δοθεί και ένας απαραίτητος χρόνος προσαρμογής, δεν μπορούν τα παιχνίδια να ξεκινήσουν απευθείας μετά την λήξη της καραντίνας».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου, με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχουν προπονήσεις;

«Βρίσκεις πράγματα να κάνεις. Προσπαθώ να κάνω κάποιες ασκήσεις στο σπίτι, αν μπορείς να βγεις λίγο από το σπίτι για τρέξιμο. Τώρα, εκτός από την ατομική προπόνηση, γεμίζω τον χρόνο μου βλέποντας κάποιες σειρές ή ταινίες στο Netflix ή διαβάζοντας κάποια βιβλία».

Αγαπημένες σειρές και ταινίες;

«Πήγαινα αρκετά σινεμά, μου αρέσουν οι ταινίες ναι. Μου αρέσουν πιο πολύ οι περιπέτειες. Όσο για σειρές, τώρα άρχισα να βλέπω, με την καραντίνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version