Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς απειλείται με πολύ βαριές ποινές, για τα όσα έγιναν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Από τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα (διαιτητής, παρατηρητής) και της αστυνομίας, η ΑΕΚ μπορεί να θεωρεί σίγουρη μια ποινή αποκλεισμού της έδρας της από 2 ως 4 αγωνιστικές, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο, ακραίο βέβαια, που μπορεί να την φέρει αντιμέτωπη και με τον υποβιβασμό!

Ο Πορτογάλος διαιτητής του αγώνα, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, τους πλησίασαν άνθρωποι της γηπεδούχου, έκαναν παράπονα για το πέναλτι και ένας κύριος με άσπρα μαλλιά, που σύμφωνα με τον διαιτητή του συστήθηκε ως “το αφεντικό της ΑΕΚ”, έπιασε τα γεννητικά όργανα του α’ βοηθού, του τα πίεσε και τον έβρισε”.

Ο παρατηρητής του αγώνα, Συμεών Τσολακίδης, αναφέρει σχεδόν τα ίδια πράγματα στην έκθεσή του για την επίθεση στους διαιτητές και συμπληρώνει ότι όπως του ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής “ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, χαστούκισε τον πρόεδρο του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη”.

Επίσης ο παρατηρητής κάνει λόγο για είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο, όταν σημειώθηκε το 2-1, και απώθηση του γυμναστή του Άρη, που έπεσε στο έδαφος.

Σε ότι αφορά την έκθεση της αστυνομίας, αυτή αναφέρει ότι με τη λήξη του α’ ημιχρόνου κι ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στ’ αποδυτήρια κινήθηκε προς το μέρος του ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, συνοδευόμενος από 3-4 διαπιστευμένους παράγοντες της ΑΕΚ και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον καταλογισμό πέναλτι σε βάρος της ομάδας του”.

Η αστυνομία αναφέρεται στην επίθεση μη διαπιστευμένου ατόμου στον α’ βοηθό, αλλά με πηγή ενημέρωσης τους διαιτητές, χωρίς να έχει ιδία αντίληψη, ενώ κάνει αναφορά και στον διαπληκτισμό Μελισσανίδη – Καρυπίδη με τη λήξη του α’ ημιχρόνου”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά :

*Η είσοδος οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και η απώθηση του γυμναστή του Άρη, μεταφράζεται σε ποινή αποκλεισμού της έδρας για 2 ως 4 αγωνιστικές. Όπερ σημαίνει, ότι στα πλέι οφ η ΑΕΚ θα δώσει αγώνες χωρίς κόσμο.

*Για την ΑΕΚ τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, αν αποδειχτεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης βιαιοπράγησε κατά του Πορτογάλου βοηθού διαιτητή. Εφόσον αποδειχτεί αυτό και αποδειχτεί και σύνδεση του επιχειρηματία με την ΠΑΕ ΑΕΚ, τότε η ΑΕΚ μπορεί να κατηγορηθεί με το άρθρο 20, παράγραφο 1 του Πειθαρχικού Κώδικα, που προβλέπει από ποινή αποκλεισμού της έδρας μέχρι και υποβιβασμό!

* Σε ότι αφορά τον Μελισσανίδη, αν αποδειχτεί ότι βιαιοπράγησε κατά του βοηθού διαιτητή, που είναι αξιωματούχος αγώνα, τότε βάσει του άρθρου 20, τιμωρείται είτε ως απλός θεατής, είτε ως αξιωματούχος της ομάδας, με 60.000 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου σε γήπεδο τουλάχιστο για 5 χρόνια!!!

* Αν μάλιστα, το χαστούκι στον Καρυπίδη θεωρηθεί “άσκηση βίας υπό τη μορφή σωματικής βλάβης σε μέλος ΔΣ ή μέτοχο ΠΑΕ”, τότε η ποινή είναι ισόβιος αποκλεισμός από τα γήπεδα.

ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

Άσχημη τροπή παίρνει για την ΑΕΚ η υπόθεση των συμβάντων στο παιχνίδι της με τον Άρη. Εκτός από την αθλητική δικαιοσύνη, που θα επιληφθεί των όσων έγιναν και θα επιβάλει ποινές, στο… παιχνίδι μπήκε και ο προϊστάμενος ποινής δίωξης και αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Ο κ. Σιμιτζόγλου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα και ερευνάται αν υπάρχουν αξιόποινα αδικήματα με βάση όσα έχουν καταγραφεί από τον παρατηρητή αγώνα και την αστυνομία στις εκθέσεις τους, καθώς και τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

Έχει δοθεί ήδη εντολή στην διεύθυνση αθλητικής βίας στην ΓΑΔΑ να συλλέξει στοιχεία, ενώ θα ζητηθεί και το υλικό από τις κάμερες, που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version