Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Λουτσέσκου: «Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι κάναμε!»

Εμφανώς ενθουσιασμένος ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατόπιν κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος, προχωρώντας σε νέο κύκλο δηλώσεων και χαρακτηρίζοντας τον ΠΑΟΚ ως κοινωνικό φαινόμενο. «Μόλις τελείωσε η σεζόν και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας. Η νίκη με τον Άρη αντικατοπτρίζει την εικόνα όλης της σεζόν» επισημάνθηκε μεταξύ άλλων από πλευράς Ρουμάνου τεχνικού.

Αναλυτικότερα όσα υπογράμμισε:

«Η χαρά και η περηφάνια παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο. Το πάρτι συνεχίζεται μέσα μας. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη δεν έχω καταλάβει τι κάναμε. Μόλις τελείωσε η σεζόν και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας. Η νίκη με τον Άρη αντικατοπτρίζει την εικόνα όλης της σεζόν. Πρώτο γκολ, χαρά, ελπίδα, μετά η απογοήτευση της ισοπαλίας, ξανά αγώνας, το νικητήριο γκολ, μείναμε με 10 παίκτες στα τελευταία 17 λεπτά

Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, η ζωή μας έχει αλλάξει. Πολλά από τα παιδιά μου κέρδισαν για πρώτη φορά το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες χωρίς εμπειρία, αλλά με ιδιαίτερη ψυχική δύναμη. Και ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν. Αυτή η ψυχική δύναμη έκανε τη διαφορά. Η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει, ξέρετε καλά, είδατε πότε κατακτήθηκε το πρωτάθλημα το 2019.

Ήταν αδύνατο να πιστέψουμε ότι θα κατακτούσαμε τον τίτλο στην αρχή του πρωταθλήματος. Ήταν δύσκολο. Είπα και στους παίκτες μου ότι μάλλον δεν συνειδητοποιούν τι έχουν κάνει και τι έχουν δώσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά η ζωή τους έχει αλλάξει πλέον. Ξυπνούν κάθε πρωί τώρα και είναι πρωταθλητές. Είναι απλά απερίγραπτο. Επειδή είχα τόσες δυσκολίες και αντιμετώπισα τόσο δυνατούς αντιπάλους, με κάνει να θεωρώ ότι είναι ο πιο όμορφος τίτλος από αυτούς που κατακτήθηκαν.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ικανή να ξεχειλίσει από ενθουσιασμό, αλλά και να δείξει όλη της την απογοήτευση. Στη Θεσσαλονίκη περισσότερο από ό,τι στην Αθήνα, ο κόσμος ζει για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, ο κόσμος κολλά στην ομάδα και ξεχνά τις δυσκολίες του. Έρχονται στο γήπεδο για να διασκεδάσουν ή να ανακουφιστούν. Έχω δει ηλικιωμένες κυρίες, ηλικιωμένους κυρίους να εκδηλώνονται στο δρόμο όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο, όπως δεν φαντάζεστε».

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη, τόνισε: «Ό,τι καλό μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια οφείλεται στον Ιβάν Σαββίδη, τον πρόεδρό μας. Δυσκολευόταν, προσπαθούσε πάντα να είναι σε επαφή μαζί μας. Να μιλάει και με τους παίκτες, με όλο το επιτελείο. Μας παρείχε όλες τις προϋποθέσεις, ό,τι είμαστε είναι.. εκείνος. Είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της ένδοξης περιόδου της ζωής του ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με το τρίτο ημίχρονο του Κλεάνθης Βικελίδης: «Έλαβα πολλά συγχαρητήρια. Άλλοι είναι χαρούμενοι, άλλοι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα. Ο πατέρας μου, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, μου είπε κάτι σημαντικό: «Όταν ήσουν παιδί με ακολουθούσες πάντα στο ποδόσφαιρο. Τώρα εγώ σε ακολουθώ παντού». Έτσι μου είπε μετά το παιχνίδι, στους πανηγυρισμούς στην Τούμπα, στο γήπεδο. Και την επόμενη μέρα που τον συνόδεψα στο αεροδρόμιο σταμάτησε και μου είπε: «Ευχαριστώ!».

Ξέρεις τι με εντυπωσίασε πραγματικά, όταν είδα την τεράστια ευτυχία στα πρόσωπα των ανθρώπων, γιατί όταν είσαι στη μέση της σεζόν, με τα παιχνίδια, με τους παίκτες, με τις σκέψεις σου, δεν συνειδητοποιείς τι υπάρχει στις ψυχές των ανθρώπων, όταν κερδίζεις, συνειδητοποιείς τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει η δουλειά σου σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους για όσα περιμένουν».

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και είναι επιτυχημένο. Ξέρεις τι έλεγε ο Γκουαρδιόλα; Χρειάζεται εμπειρία για να κερδίσεις ένα, δύο, τρία, τέσσερα πρωταθλήματα, δεν μπορείς να γίνεις ανίκητος ταυτόχρονα. Οι δύο προκρίσεις στα προημιτελικά του Conference League ανεβάζουν τον ΠΑΟΚ σε άλλη διάσταση».

Αναφορικά με τα γούρια και τις προλήψεις: «Καπέλο, κασκόλ, σακάκι…Τον χειμώνα είχα ένα τυχερό τζιν. Την άνοιξη με βοήθησε πολύ ένα κοστούμι. Αλλά το καλό μου γούρι ξέρετε ποιο ήταν; Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, λευκά. Δεν είχε σημασία αν είχε ήλιο, βροχή, παγωνιά. Τα φορούσα. Τα φόρεσα για πρώτη φορά το 2021 στη Ριέκα, στην περιοδεία του Conference League. Κερδίσαμε 2-0. Δεν τα χρησιμοποίησα για πολύ καιρό μετά. Όταν ξεκινήσαμε την ευρωπαϊκή σεζόν, θυμήθηκα εκείνη τη μονομαχία στην Κροατία, τα έβαλα και κερδίσαμε.

Από τότε τα φορούσα πάντα. Αυτά τα λευκά αθλητικά παπούτσια θα κάθονται δίπλα στην συλλογή μου. Συλλέγω κάθε λογής τρόπαια, μετάλλια, αναμνήσεις, φωτογραφίες. Λέω στους παίκτες μου, πρέπει να τα δώσετε όλα για να κερδίσετε, αυτό που παίρνουμε τώρα παραμένει δικό μας για μια ζωή! Αυτό που μένει είναι οι αναμνήσεις. Αυτό ονειρεύομαι να κάνω μια μέρα: αυτά τα αντικείμενα, όλα μαζεμένα σε ένα μέρος, σε ένα δωμάτιο και να κάθομαι σε μια πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι και να τα κοιτάζω με ένα ποτήρι κονιάκ και ένα πούρο!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version