Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ηχηρές ευρωπαϊκές αποτυχίες

Η αποτυχία πρόκρισης του ΠΑΟΚ επί της Λέφσκι στον επόμενο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ χαρακτηρίστηκε, και δικαιολογημένα, ως μεγάλο κάζο για το Δικέφαλο. Μόνο που και στο παρελθόν είχε υποστεί ανάλογα παθήματα…

Στο β΄ γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων της σεζόν 1977-78 ο ΠΑΟΚ είχε κληρωθεί με τη Βέιλε. Οι παίκτες της ομάδας της Δανίας ήταν ερασιτέχνες, ωστόσο κατάφεραν να νικήσουν στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους με 3-0 με τα γκολ των Χάνσεν (12΄), Τζάκετ (79΄) και Νόρεγκαρτ (88΄).

Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε τη μεγάλη ανατροπή στον αγώνα της Τούμπας, στο πρώτο ημίχρονο είχε κερδίσει δεκαεννέα (!) κόρνερ, σκοράροντας, όμως, μόνο μια φορά, με τον Ορφανό στο 23΄. Η πίεση στην εστία της Βέιλε συνεχίστηκε μέχρι τα μισά του β΄ μέρους, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Κωστίκο (49΄), ένα ακυρωθέν γκολ του Ιωσηφίδη (63΄), αλλά και το μη καταλογισμό πέναλτι από τον Ρουμάνο διαιτητή Nικολάε Ραϊνέα σε ανατροπή του Κωστίκου (64΄). Το γκολ της ισοφάρισης από τον Τζάκετ (74΄) «έσβησε» το όνειρο της ανατροπής, αφού και το 2-1 από τον Κερμανίδη ήρθε πολύ αργά (89΄).

ΤΟΝ ΛΥΓΙΣΕ Η ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2017-18 με την Εστερσουντ είχε γίνει δεκτό με… ευχαρίστηση, αφού όλοι υπολόγιζαν στην πρόκριση επί της άσημης σουηδικής ομάδας. Στο πρώτο ματς της Τούμπας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν είχε συμπληρώσει ούτε μια εβδομάδα παρουσίας στον ασπρόμαυρο πάγκο, είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ, αλλά τελικά να κερδίζει με 3-1 (Μάτος 38΄, Πρίγιοβιτς 77΄, 88΄).

Τα δύο γκολ του Ιρανού (γεννημένου στη Σουηδία) επιθετικού Σάμαν Γκόντος σε διάστημα επτά λεπτών (71΄-77΄) στη ρεβάνς της 24ης Αυγούστου έδωσαν στην Έστερσουντ τη σπουδαία πρόκριση, προκαλώντας ταυτόχρονα στους «ασπρόμαυρους» το σοκ του αποκλεισμού. Και μετά από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος θα έλειπε από τη φάση των ομίλων, γεγονός που του στοίχισε πολλά, και σε πρεστίζ και σε χρήμα.

ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

Με γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τη Σλόβαν στον πρώτο αγώνα στην Μπρατισλάβα με 1-0 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2019-20.

Ο Δικέφαλος επικράτησε μεν στη ρεβάνς της 29ης Αυγούστου 2019 με 3-2 (σκόρερ των γηπεδούχων οι Λημνιός 49΄, Σφιντέρσκι 50΄, Γιαννούλης 87΄), ωστόσο αποκλείστηκε, μένοντας εκτός ομίλων της διοργάνωσης.

ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ

Μετά την πρόκριση του επί της Λιν (0-1, 0-3), ο ΠΑΟΚ μπήκε ως ισχυρός στην κλήρωση του β΄ γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2003-04. Και στο δρόμο του βρέθηκε η άσημη Ντέμπρετσεν.

Πριν το πρώτο ματς με τους Ούγγρους, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη γνώριζε την ήττα με 3-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Και παραμονές του αγώνα της Τούμπας, με γραπτή τους ανακοίνωση Αναστασιάδης και παίκτες καλούσαν τους φιλάθλους στο γήπεδο ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ντέμπρετσεν. Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε (διατέθηκαν μόλις 8.701 εισιτήρια) και-ακόμη χειρότερα-στο τέλος της αναμέτρησης δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με την εισβολή ταραξιών στον αγωνιστικό χώρο. Τι είχε προηγηθεί στο παιχνίδι; Ο Κροάτης επόπτης Νόβκο είχε στερήσει τη νίκη από τους γηπεδούχους, ακυρώνοντας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ως οφ-σάιντ κανονικό γκολ του Σαλπιγγίδη. Ετσι, το 1-1 παρέμεινε ως τελικό σκορ, που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Καραδήμου (17΄) και Μπαϊζάτ (24΄).

Στο εκτός έδρας παιχνίδι (φωτ.) ο ΠΑΟΚ είχε την υποστήριξη χιλίων οπαδών του, ωστόσο στερήθηκε της βοήθειας βασικών του παικτών (όλοι χαφ), όπως ήταν οι Κούτσης, Μάρκος και Εγκωμίτης. Τελικά, κόλλησε στο 0-0 με την Ντέμπρετσεν και μετά από τρία χρόνια έμεινε εκτός του τρίτου γύρου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Τούμπα (video)

Παροξυσμός επικρατεί στο στάδιο της Τούμπας προ του Άρης-ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων» να... συντονίζουν τους δέκτες τους...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version