Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Η Ferrari ξεκαθάρισε τον στόχο της για τον Χάμιλτον

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ μίλησε για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο επικεφαλής της Ferrari Φρεντ Βασέρ μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα αναμένει από τον Λιούις Χάμιλτον με τη μετακίνησή του στο Μαρανέλο από το 2025.

Η σχέση του Βασέρ με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή πάει 20 χρόνια πίσω, από τότε που ο Βρετανός σε εφηβική ηλικία αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες με την ομάδα της ART που διηύθυνε ο Γάλλος.

«Έπαψα να συζητώ μαζί του θέματα τεχνικής φύσεως για λόγους εμπιστευτικότητας, αλλά τα περασμένα 20 χρόνια ποτέ δεν χάσαμε την επαφή. Φέτος έχω δύο πολύ ταλαντούχους οδηγούς, είμαι σίγουρος για αυτό, και έχουν κερδίσει μαζί οκτώ αγώνες της Formula 1», ανέφερε αρχικά ο Βασέρ.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν στιγμές που τα ρεκόρ στην πίστα παρέχουν κάποιες βεβαιότητες, σημεία αναφοράς και μεθόδους εργασίας. Θα είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τον Σαρλ να έχει τον Λιούις κοντά του. Είναι ένα θηρίο από άποψη οργάνωσης και προσέγγισης στον αγώνα. Θα μας πιέσει στο μέγιστο από άποψη δεδομένων (εργασίας) και προετοιμασίας.

Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει. Ο Λιούις είναι σπουδαίος στο να δίνει κίνητρο και να τους πιέζει όλους στο όριο. Δεν έχει να κάνει με το να πετυχαίνεις έναν γύρο στο 1:18.8 ή στο 1:18.9 όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο.

Επίσης, έχει να κάνει με το να ξέρεις ότι υπάρχουν 1.500 άνθρωποι που σε υποστηρίζουν. Διότι είναι εκεί, διότι πιέζει, διότι θα κάνει τις άβολες ερωτήσεις και δεν θα συμβιβαστεί με την πρώτη απάντηση. Αυτά είναι που κάνουν ένα σύστημα να δουλεύει. Κι αυτό είναι πολύ περισσότερο αληθές για εμάς» πρόσθεσε ο Γάλλος.

Στη συνέχεια ο Βασέρ ρωτήθηκε για το αν υπήρξαν κάποιες διαβεβαιώσεις προς τον Χάμιλτον για να υπογράψει στη Scuderia. Ο Γάλλος για αυτό το θέμα δεν θέλησε να αναφέρει αρκετές λεπτομέρειες.

«Μιλήσαμε εκτενώς για το πρόγραμμά μας. Αλλά δεν μπορείς να έχεις διαβεβαιώσεις, διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο κινητήρας της Mercedes (σ.σ.: με τις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών το 2026) θα είναι καλύτερος από της Audi ή από άλλους…

Η καλύτερη διαβεβαίωση που μπορεί να έχει ένας οδηγός είναι να βλέπει ότι είναι λογικό για τη Ferrari να κάνει τα πάντα για να κερδίζει. Αν σκεφτούμε το πάθος, αν σκεφτούμε το ότι δεν έχουμε κερδίσει (το πρωτάθλημα) εδώ και πολλά χρόνια, αν χρειαστεί να κάνουμε μια προσπάθεια θα την κάνουμε!», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version