Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Eπιστροφή στο «Μάξιμιρ» μετά από δεκατρία χρόνια

Ο αγώνας της 15ης Δεκεμβρίου 2010 στο παγωμένο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ ήταν ένας πραγματικός τελικός κόντρα στην Ντιναμό. Η ομάδα που θα κέρδιζε, θα ακολουθούσε τη Βιγιαρεάλ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αν και ο ΠΑΟΚ βολεύονταν και με την ισοπαλία. Μέχρι το παιχνίδι της Κροατίας, είχε μαζέψει οχτώ βαθμούς: δύο ισοπαλίες με την Μπριζ με 1-1 (στην Τούμπα οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 89΄), μια νίκη (εντός με 1-0) και μια ήττα με Βιγιαρεάλ (εκτός έδρας με το ίδιο σκορ στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου) και την εντός έδρας νίκη επί της Ντιναμό (με 1-0), με σκόρερ τον Ιβιτς. Ο τελευταίος δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή στο Ζάγκρεμπ, όντας τραυματίας (είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση).

Πριν τον «τελικό» του Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Χάβου είχε νικήσει για το πρωτάθλημα στην Τούμπα τον Ηρακλή με 1-0,  χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια. Το παιχνίδι, βέβαια, στο «Μάξιμιρ» είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τους «ασπρόμαυρους». Η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλοζιτς είχε την υποστήριξη 33 χιλιάδων οπαδών της, άσκησε πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην άμυνα. Κι όταν στο 60΄ ο Σαλπιγγίδης συνδυάστηκε με τον Αθανασιάδη και με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όλοι συνειδητοποίησαν ότι η πρόκριση θα πήγαινε στην ελληνική ομάδα. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε αγωνιστεί ο Βιτόλο, παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Κροατία.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο του με έντεκα βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρώτη Βιγιαρεάλ (η Ντιναμό έμεινε στους επτά και η Μπριζ στους τρεις). Δύο ημέρες μετά έγινε και η κλήρωση για τους «32» της διοργάνωσης, που έφερε αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η προσγείωση, πάντως, για τον Δικέφαλο ήταν ανώμαλη στη Σούπερ Λίγκα, αφού τέσσερις ημέρες μετά το θρίαμβο στο Ζάγκρεμπ γνώρισε την ήττα στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα με 2-1 (ο Αθανασιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά).

Ντιναμό: Κελάβα, Έτο (75΄ Κράμαριτς), Τόμετσακ, Μπάρμπαριτς, Κουφρέ, Τονέλ, Καλέγιο (59΄ Ρουκάβινα), Αντέμι (67΄ Σλέπισκα), Σαμίρ, Μπάντελι, Μπετσιράι

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (89′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68′ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (82′ Φιλομένο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version