Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Είκοσι χρόνια πριν: Η σκυτάλη από Μπατατούδη σε Γούμενο

Παραμονές των Χριστουγέννων του 2003 οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν από τον… Αϊ Βασίλη να τους φέρει έναν νέο μεγαλομέτοχο και να τους απαλλάξει από την παρουσία του Γιώργου Μπατατούδη.

Ο Άγιος έκανε το… θαύμα του, μόνο που ο νέος μεγαλομέτοχος αποδείχτηκε στην πορεία… χειρότερος από τον προκάτοχο του. Ηταν 20 Δεκεμβρίου 2003, όταν ο Γιάννης Γούμενος έπαιρνε και τυπικά τις τύχες του ΠΑΟΚ στα χέρια του.

Οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ από τον Μπατατούδη στους Γούμενο-Παγώνη «έπεσαν» σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια στο γραφείο του δικηγόρου Σταύρου Κουμεντάκη.

Η προφορική συμφωνία, πάντως, είχε επιτευχθεί τρεις ημέρες νωρίτερα στο σπίτι του Γούμενου στο Ωραιόκαστρο. Ετσι, μετά από οχτώ χρόνια ο Γιώργος Μπατατούδης έπαυε να είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Ας δούμε και τις επιτυχίες της ομάδας επί θητείας μου, όχι μόνο τα αρνητικά. Θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα. Δεν μετανιώνω που ασχολήθηκα με τον ΠΑΟΚ. Φεύγω ήσυχος με το έργο που αφήνω. Τα τρία τελευταία χρόνια έψαχνα μάταια αγοραστή» ήταν οι τελευταίες δηλώσεις του πριν αποσυρθεί οριστικά από το προσκήνιο του Δικεφάλου. «Πρώτος στόχος η εξυγίανση της ΠΑΕ» τόνιζε ο Γούμενος, ο οποίος προανήγγειλε και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου «γιατί χρειάζονται χρήματα στην ΠΑΕ». Επιπλέον, είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τότε υπουργό Πολιτισμού «για τη βοήθεια του στην επίτευξη της συμφωνίας με τον Μπατατούδη». Πάντως, την αμέσως επόμενη ημέρα, στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Αρη (3-0), αναρτήθηκε πανό με προφανείς αποδέκτες: «Αργήσατε πολύ, τώρα έξω από τη βουλή». Από την πλευρά του, ο Βενιζέλος είχε επιφυλαχθεί να σχολιάσει τη διοικητική αλλαγή, περιμένοντας πρώτα την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ελέγξει τα σχετικά έγγραφα.

Οσο για τον Αγγελο Αναστασιάδη, που παρέμενε στο τιμόνι της ομάδας, είχε πει: «Αν αυτοί οι άνθρωποι συνεχίσουν όπως ήταν μέχρι τώρα, θα πάμε καλά…».

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version