Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Διπλάρα με ανατροπή και τέλος στο άγχος για τον ΠΑΟΚ Β!

Ο ΠΑΟΚ Β έμεινε πίσω στο σκορ από τον Αιολικό που έπαιζε ίσως το τελευταίο του «χαρτί» για την παραμονή, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος έφερε… τούμπα την κατάσταση και πήρε τη νίκη με 1-2, κλειδώνοντας και μαθηματικά την παραμονή του στη SL2. Ο ΠΑΟΚ Β μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να ελέγξει το ρυθμό του, και μάλιστα ήταν αυτός που έφτασε πρώτος μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στην Αριδαία!

Στο 14′ οι «ασπρόμαυροι» ξεδίπλωσαν υποδειγματικά μια αντεπίθεση, ο Τσοπούρογλου από τα αριστερά έβγαλε μια σέντρα πίσω από το σημείο του πέναλτι, με τον Μπράντονιτς να παίρνει μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ντόκιτς!

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ Β στο πρώτο διάστημα της υπεροχής του στο παιχνίδι, αφού είχε την κυριαρχία κόντρα στον Αιολικό, πίεζε ψηλά, αλλά δεν κατάφερνε να βρει την τελική πάσα. Μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι, τυπικά γηπεδούχοι, παίκτες του Αιολικού άρχισαν να ανεβαίνουν, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα την άμυνα του Δικεφάλου.

Οι πρώτες τελικές με Νούλα και Ζάκαριτς δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Μοναστηρλή, αλλά στο 33′, οι Νησιώτες βρήκαν τη στιγμή τους. ο Γιοκέ έφυγε στην κόντρα μαζί με τον Ζάκαριτς, του έβγαλε την ασίστ, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα από κοντά για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ Β χρειάστηκε λίγα λεπτά για να συνέλθει και να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν λίγο πιο εύστοχος θα πήγαινε στα αποδυτήρια τουλάχιστον με το σκορ ισόπαλο, αφού δημιούργησε δύο πραγματικά μεγάλες στιγμές.

Στο 39΄ο Γρόσδης έκανε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο επερχόμενος Μανωλιούδης έκανε την προβολή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44΄ήρθε η ακόμα μεγαλύτερη στιγμή, με τον Τσοπούρογλου να πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Ντόκιτς να υποχρεώνεται σε εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση για κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ Β βγήκε με ξεκάθαρη στόχευση να ισοφαρίσει άμεσα το ματς και στη συνέχεια να το διεκδικήσει. Ο Γκούμας που πέρασε στην ανάπαυλα στη θέση του Μπράντονιτς είχε την ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό στο 46′, αλλά η προβολή του από κοντά, μετά από γύρισμα του Τσοπούρογλου, πέρασε ελάχιστα έξω, αφού βρήκε σε αμυνόμενο.

Μετά από μια στημένη μπάλα, λίγο αργότερα ο Παντεκίδης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα, με τους «ασπρόμαυρους» να συνεχίζουν να πιέζουν και τον Αιολικό να πέφτει αρκετά μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας απλά να διαφυλάξει το προβάδισμα του. Το πλάνο του Αιολικού έδειχνε να δουλεύει μέχρι το 70′.

Εκεί ο ΠΑΟΚ Β, με τις αλλαγές του να του δίνουν ενέργεια και επιθετικές λύσεις. Μια ενέργεια του Γκούμα από τον άξονα βρήκε τον Κανίς μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε δυνατά, ο Ντόκιτς έκανε την πρώτη επέμβαση, με τον Σαπόβαλοφ να παίρνει το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει στο 74′.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού ήρθε λίγο αργότερα. Στο 77′ ο Κανίς έφυγε σε θέση τετ α τετ, ανατράπηκε από τον Αλιατίδη, με τον ίδιο να εκτελεί την εσχάτη των ποινών και να υπογράφει την ανατροπή για το 1-2 στο 79′!

Ο Αιολικός βγήκε στη συνέχεια κατά κύματα μπροστά, αφού η ήττα ήταν σχεδόν καταδικαστική για την ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά ο ΠΑΟΚ Β πέρασε αυτό το διάστημα αναίμακτα, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση παραμονής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιολικός (Γράφας): Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ (83′ Κριμιζάς), Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης (78′ Χαμίντοβιτς), Τριανταφυλλάκος (63′ Σρίνιτς), Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β (Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Μανωλιούδης (63′ Παναγιώτου), Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης (63′ Δεληγιάννης), Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος (63′ Σαποβάλοφ), Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς (46′ Γκούμας), Κανίς (85′ Σμυρλής)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version