Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ…

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην Πάτρα, καθώς ηττήθηκε από τον Προμηθέα με 90-69, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, καθώς το σκορ ήταν στο 0-0 μετά από 1.5 λεπτό. Το πρώτο καλάθι πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ενώ ο Δικέφαλος απάντησε με τον Φράνκε.

Στην συνέχεια, ο Προμηθέας να πάρει προβάδισμα έξι πόντων (18-12) μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένη, με τον Χρήστο Σαλούστρο να πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο μετά από οκτώ προσπάθειες των «ασπρόμαυρων». Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 11 (26-15), με τον Τακιανό να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ για να διορθώσει την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο Δικέφαλος έκανε σερί 0-5 μετά το τάιμ άουτ, αναγκάζοντας τον κόουτς Χριστόπουλο να πάρει κι εκείνος τάιμ άουτ, διότι είδε τη διαφορά να μειώνεται στους έξι (26-20).

Ακολούθησε «βροχή» τριπόντων με τον Προμηθέα να βρίσκει καλάθια με Μουράτο και Τόμσον, ενώ απάντησε ο Φράνκε από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Φώτης Τακιανός είδε τη διαφορά να εξαλείφεται και τους Πατρινούς να παίρνουν προβάδισμα 12 πόντων (34-22). Το τρίποντο του Ράιλι δύο λεπτά πριν το ημίχρονο ήταν κομβικό, διότι πλησίασε ακόμη περισσότερα ο ΠΑΟΚ (36-31), ενώ στη συνέχεια ο Φράνκε ευστόχησε και πάλι από τη γωνία για το 36-34.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 41-39. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τα πρώτα 20 λεπτά με 50% ευστοχία στο δίποντο και 35% στο τρίποντο έναντι 55% και 38% αντίστοιχα.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Τακιανού, διότι ό,τι έχτισε στο πρώτο ημίχρονο, γκρεμίστηκε στο δεύτερο. Με διαδοχικά τρίποντα των Ντάνγκουμπιτς και Κουλμπόκα η διαφορά ανέβηκε στους 11 (52-41).

Αρκετά πίσω στο σκορ βρισκόταν ο Δικέφαλος σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, ενώ φορτώθηκε γρήγορα με πέντε ομαδικά φάουλ. Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τα 12 λάθη σε εκείνο το χρονικό σημείο και σε συνδυασμό με την ευστοχία των Ντάγκουμπιτς, Κουλμπόκα και Τόμασον η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 (66-51) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται κακός σε άμυνα και επίθεση. Ο Προμηθέας προσπέρασε τον Δικέφαλο με 24 πόντους στα μισά της περιόδου (77-53) και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν λύσεις για να επιστρέψουν στον αγώνα.

Με Καμπερίδη και Χαντς προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά ο Δικέφαλος, χωρίς ωστόσο να ανακάμψει επαρκώς τους Πατρινούς.

Τελικώς, η ομάδα του Τακιανού ηττήθηκε στην Πάτρα από τον Προμηθέα με 90-69.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση τη Δευτέρα 13 Μαρτίου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena.

Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ: 90-69

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version