Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άδεια γήπεδα, μειώσεις σ’ όλα και… βλέπουμε

Δύσκολες μέρες έρχονται για τη Σούπερ Λίγκα, καθώς το τέλος της καραντίνας θα βρει άλλο… ποδόσφαιρο, από την ώρα που διαφορετικό θα είναι και το οικονομικό περιβάλλον.

Οι ομάδες θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα, για να μην υποστούν μεγάλες απώλειες εσόδων και στην καλύτερη περίπτωση, τα πλέι οφ θα διεξαχθούν με διαδικασίες εξπρές και κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, επειδή η κανονικότητα θα αργήσει να έρθει, το σενάριο, που παίζει είναι να γίνει κεκλεισμένων και το επόμενο πρωτάθλημα, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Ειδικά, για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, που κάθε καλοκαίρι έχει μεγάλα έσοδα από την πώληση 20 χιλιάδων διαρκείας.

Ως αντιστάθμισμα για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό (σχεδόν να μηδενιστεί!) η φορολογία των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών (σήμερα έφτασε στο 22%), που θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά το σήμερα, η NOVA έχει αρχίζει να προετοιμάζει τις ομάδες για μειώσεις στα συμβόλαιά τους, όχι μόνο για φέτος, αλλά ακόμη και για την επόμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι το σενάριο για πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών, θα την ευνοήσει.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, για την ώρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει και του χρόνου με το PAOK TV, ωστόσο τα όσα συμβαίνουν, έχουν αντίκτυπο στα έσοδά του από τις χορηγίες.

Ήδη κάποιοι χορηγοί έχουν στείλει το μήνυμα ότι θα θέσουν θέμα μειώσεων των φετινών συμβολαίων αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ ανάλογο θέμα θα τεθεί και για την επόμενη σεζόν.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος, που σχεδόν όλες οι ομάδες θέλουν να τελειώσει με κάποιο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και… ύστερα βλέπουμε.

*Μεγάλο… σουξέ είχε η συνέντευξη, που έδωσε ο Ουάρντα στη FORZA την προηγούμενη εβδομάδα του. Η ατάκα του για τον Σαλάχ, που είναι “καλύτερος από τον Μέσι και τον Ρονάλντο”, έπαιξε στα μεγαλύτερα σάιτ της Ευρώπης, αλλά και της Αφρικής! Ο Αιγύπτιος πάντα έχει τον τρόπο να ταράζει τα νερά…

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια αρνήθηκαν να δικάσουν και υιοθέτησαν την εισήγηση της επιτροπής Αυγενάκη και πλέον ο ΠΑΟΚ ρίχνει το βάρος στο CAS.

O Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, για να καταρριφθεί η σκευωρία εκεί και εδώ και 40 μέρες, έχει ξεκινήσει συνεργασία με πολύ μεγάλο ελβετικό γραφείο, που θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ στο CAS.

Oi Ελβετοί έχουν πάρει όλο τον φάκελο της υπόθεσης, αυτές τις μέρες θα πάρουν και το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Εκτιμάται ότι μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξει εκδίκαση και στο τέλος Ιουνίου η απόφαση από το CAS, που λογικά θα μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο Σαββίδης μίλησε με τον Βιεϊρίνια αυτή τη βδομάδα με τη γνωστή μέθοδο της… τηλεδιάσκεψης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι λίγο ανήσυχος για το μέλλον, αφού το συμβόλαιό του τελειώνει, αλλά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ του κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να είναι. Τα οικονομικά δεδομένα γενικώς θα αλλάξουν, αλλά ο Βιεϊρίνια έχει θέση στον ΠΑΟΚ του μέλλοντος.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΓΙΑΤΙ… ΜΕΝΕΙ

Λένε στην Πορτογαλία ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει τον Μίσιτς. “Παραμύθια”, λέμε εμείς. O Ο Μίσιτς υπέγραψε για τρία χρόνια και μάλιστα αυτές τις μέρες έκανε και μετακόμιση. Έφυγε από το κέντρο και πήγε να ζήσει σε ένα ωραίο σπίτι με κήπο, περιφερειακά της πόλης. Μέχρι και μπασκέτα έβαλε, για να κάνει μερικά σουτάκια, καθώς ως Κροάτης, που σέβεται τον εαυτό του, του αρέσει και το μπάσκετ!

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη κράτηση στο ξενοδοχείο και στα γήπεδα στο Χορστ της Ολλανδίας για να κάνει εκεί την καλοκαιρινή του προετοιμασία. Επειδή, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι πτήσεις και οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ άρχισαν να ψάχνουν και τα υπάρχοντα αθλητικά κέντρα της Ελλάδας, μήπως και αναγκαστούν να μείνουν εντός συνόρων.

ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΗ ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ

Καριέρα προπονητή ακολουθεί ο Βίντακ Μπράτιτς. Για την ακρίβεια, είναι μέλος του επιτελείου του Νέναντ Λαλάτοβιτς, τον οποίο ακολουθεί σε όποια ομάδα εργάζεται. Και τη φετινή σεζόν είναι στη Βοϊβοντίνα, από την οποία ο Μπράτιτς είχε μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2000. Παρέμεινε κάτοικος Τούμπας για ενάμισι χρόνο, αφού δεν δικαιολόγησε τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στο άκουσμα του κόστους της μεταγραφής του από τη σερβική ομάδα (στα ρεπορτάζ της εποχής αναφέρονταν το ποσό των 700 εκ. δρχ!).

*Την περασμένη εβδομάδα ο Ολιβιέ Σορλέν έκλεισε τα 41 του χρόνια, αλλά … αρνείται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και εξακολουθεί να κάνει αυτό που αγάπησε στη ζωή του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ερασιτεχνική Ζιονσέ. Παίκτης του ΠΑΟΚ πριν μια δεκαετία, ο Γάλλος χαφ είχε ένα τρελό παιδικό όνειρο, να παίξει στη Λίβερπουλ. Από τις ομάδες της χώρας του, μικρός υποστήριζε τη Σεντ Ετιέν.

ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ

O Μαρίν Λέοβατς ήταν από τους πρώτους παίκτες Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που «συμμορφώθηκαν» με την απόφαση της διοίκησης για μείωση των μισθών. Σύμφωνα μ’ αυτήν, οι παίκτες θα λαμβάνουν το 33% του μισθού τους, χάνοντας οριστικά ένα άλλο 33%. Οσο για το άλλο 33%, θ’ αρχίσουν να το παίρνουν έξι μήνες μετά την επανέναρξη των αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version