Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Υπερασπίζεται τον τίτλο του

Δημοφιλή

Κάτοχος του τροπαίου, αλλά και νικητής στους τέσσερις από τους πέντε τελευταίους τελικούς, ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, αντιμετωπίζοντας τη Μ. Πέμπτη τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι της Τούμπας θ’ αρχίσει στις 19.30 και, παρά την ιδιαιτερότητα της ημέρας, οι εξέδρες αναμένεται να γεμίσουν από τους χιλιάδες φιλάθλους του Δικεφάλου.

Μια ημέρα νωρίτερα (Μ. Τετάρτη στις 19.00) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Λαμία στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

ΔΙΑ… ΠΟΔΟΣ ΚΟΥΡΤΙΤΣ

Για να φθάσει στην ημιτελική φάση, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να αποκλείσει τη Λάρισα και την ΑΕΚ

Στους «16» ο Δικέφαλος τα είχε βρει σκούρα κόντρα στη Λάρισα. Το 1-1 της 1ης Δεκεμβρίου στο Αλκαζάρ είχε διαμορφωθεί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, που «απάντησε» στο γκολ του Ταχάρ (64΄). Τρεις εβδομάδες αργότερα, όσοι περίμεναν μια διαδικαστικού χαρακτήρα ρεβάνς, είχαν διαψευστεί. Κι ας είχαν ανοίξει το σκορ οι γηπεδούχοι από το 23΄ με το αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη. Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα ο Ογκμποε ισοφάρισε στο 60΄ και οχτώ λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 77΄ ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Ακπομ αντί του Τσιγγάρα κι ο Αγγλος φορ γλίτωσε το Δικέφαλο από την περιπέτεια της παράτασης, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές (82΄, 90΄+1΄) για το τελικό 3-1.

Ακόμη πιο αγχώδης ήταν η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, όταν οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στην προημιτελική φάση. Ο πρώτος αγώνας της Τούμπας στις 19 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ. Κι όταν στο 83΄ του αγώνα ρεβάνς στο ΟΑΚΑ (9 Φεβρουαρίου) ο Σιμόες άνοιξε το σκορ, όλοι είχαν πιστέψει ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον ημιτελικό γύρο. Ο Κούρτιτς, όμως, είχε άλλη γνώμη και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εκπληκτικό σουτ είχε κάνει το 1-1. Δύο λεπτά μετά ο Μίτριτσα διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός έφθασε στα ημιτελικά του κυπέλλου έχοντας από δύο νίκες και ήττες. Κι αν στους «16» κόντρα στο Λεβαδειακό (3-2, 2-0) δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα, στα προημιτελικά κόντρα στον Παναιτωλικό «τα χρειάστηκε» για τα καλά, μετά και την ήττα με 2-1 στο Αγρίνιο. Στο 85΄ του αγώνα ρεβάνς ο Καρέλης έκανε το 1-1, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα (ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ντουάρτε) ο Μασούρας σκόραρε, στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (115΄).

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ (;)

Ο τελικός του 2018 ήταν ο τελευταίος, που διεξήχθη παρουσία κόσμου. Στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-2) είχαν διατεθεί 35.545 εισιτήρια, μ’ άλλα λόγια το στάδιο ήταν μισογεμάτο, μια και η αστυνομία είχε ζητήσει να υπάρχουν μεγάλες κενές ζώνες ασφαλείας.

Ένα χρόνο αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο ζευγάρι φιναλίστ (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0), ο τελικός ήταν των… προσκλήσεων. Η ΕΠΟ, αλλά κι οι δύο αντίπαλες ομάδες, δεν μπορούσαν παρά ν’ αποδεχτούν την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για διεξαγωγή του τελικού χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Ο Βασιλειάδης είχε επικαλεστεί «το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018». Κι ακόμη «τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις», όπως και τον «προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης, τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων». Το αποτέλεσμα ήταν να δοθούν μόλις 120 προσκλήσεις στις δύο ΠΑΕ, από 100 στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ άλλες 600 προσκλήσεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ομοσπονδίας.

Την τελευταία διετία ο κορονοϊός… έβγαλε από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια και η πανδημία απέτρεψε από μόνη της την παρουσία οπαδών, τόσο πρόπερσι στο Πανθεσσαλικό στάδιο (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1), όσο και πέρσι στο Ολυμπιακό στάδιο (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2). Εδώ και τρεις εβδομάδες, όμως, επιτρέπεται η 100% χωρητικότητα στα γήπεδα, συνεπώς κι ο τελικός θα πρέπει να γίνει παρουσία κόσμου. Εκτός κι αν η κυβέρνηση επικαλεστεί λόγους ασφαλείας και δούμε ξανά τελικό μπροστά σε άδειες (ή μισοάδειες) κερκίδες.

Προηγούμενο άρθροΔιπλή θεραπεία στον ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΜε Λοβ και Γιάνκοβιτς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στα… ραντάρ της Μπεσίκτας ο Χρήστος Τζόλης

Μια εκπληκτική σεζόν διανύει στα γήπεδα της Γερμανίας ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας ακραίος επιθετικός που ανήκει στη Νόριτς...

Στην ίδια κατηγορία