Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Monday, September 14, 2026

Υπέγραψε την ΚΥΑ ο Γιάννης Βρούτσης: Αυξημένη κατά 21% η χρηματοδότηση του αθλητισμού από το στοίχημα

Δημοφιλή

Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ, αντί των 66 εκατ. ευρώ πέρυσι, θα μοιραστούν φέτος σε αθλητικά σωματεία και εθνικές ομάδες, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού από το στοίχημα, που υπέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι μέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης οι Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις θα διατίθενται δωρεάν για προπονήσεις σε όλες τις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Γιάννη Βρούτση:

«Καλημέρα στην Αθλητική μας Οικογένεια με υπέροχα νέα

Υπέγραψα την ΚΥΑ για την κατανομή της ετήσιας χρηματοδότησης του Αθλητισμού (ερασιτεχνικού και επαγγελματικού) από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων και με πράξεις προχωράμε σε μια ιστορική ενίσχυση, ύψους 80 εκατ. ευρώ σε αθλητικά σωματεία και Εθνικές ομάδες.

Η χρηματοδότηση φέτος είναι αυξημένη κατά 21,21% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια – από τα 66 στα 80 εκατ.–, μια έμπρακτη απόδειξη ότι στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό όχι με λόγια, αλλά με σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Μέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις θα διατίθενται δωρεάν για προπονήσεις σε όλες τις Εθνικές Ομάδες, σε όλα τα αθλήματα, αποκαθιστώντας ένα χρόνιο ζήτημα κόστους των Ομοσπονδιών. Ένα μέρος από τους πόρους του στοιχήματος επιστρέφει εκεί όπου παράγεται εθνική υπερηφάνεια.

Επιπλέον, δείχνουμε ως Πολιτεία ιδιαίτερη μέριμνα για τη νησιωτικότητα, η οποία διατηρεί τον αυξημένο συντελεστή χρηματοδότησης που φτάνει έως 60%.

Ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό, Θάνο Πετραλιά.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πιο φιλαθλητική της Μεταπολίτευσης, καθώς από το 2022, με την ιστορική νομοθέτηση να ενισχύεται ο Αθλητισμός μας ΚΑΙ από τα κέρδη των παικτών του Στοιχήματος, η συνολική χρηματοδότηση του αθλητισμού έχει διπλασιαστεί (από 250 σε 500 εκατ. ευρώ 100% αύξηση ) σε έναν τετραετή κύκλο και πλέον αυξάνεται περαιτέρω! Μια αύξηση που αποτυπώνει ξεκάθαρα τις προτεραιότητές μας.

Τα 6.453 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του 2025 που είναι στο e-Kouros σε πολύ λίγο θα λάβουν την ετήσια χρηματοδότηση τους!

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει περάσει σε μια νέα εποχή με σχέδιο, διαφάνεια και προοπτική».



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here




Τελευταία νέα

Έγινε 100αρης ο Τάισον

Στις 22 Ιανουαρίου 2023 ο Τάισον έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στη νίκη...

Στην ίδια κατηγορία