Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπάρχει κανείς, που δεν κατάλαβε;

Δημοφιλή

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια πράγματα. Όσο ήταν ποδοσφαιρικά “φουκαράς”, άλλωστε, ήταν και συμπαθής, και τον αντιμετώπιζαν όλοι με χαμόγελο.

Τα τελευταία χρόνια, που ο ΠΑΟΚ έγινε πρώτη δύναμη και μαζεύει τίτλους, άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Και τον τελευταίο καιρό, έδειξαν την πιο άγρια και αδίστακτη εκδοχή τους.

Στην αρχή είναι αλήθεια ότι ο κόσμος άρχισε να κλονίζεται. “Αμάν, θα μας διαλύσουν” θα σκέφτηκαν πολύ.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, όμως, για να καταλάβουν όλοι, τι πραγματικά συμβαίνει. Και μέχρι που μπορεί να φτάσουν, όλοι αυτοί που θέλουν να γονατίσουν τον ΠΑΟΚ έξω από τα γήπεδα. Γιατί μέσα, δεν μπορούν.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά απ΄ αυτή την φαινομενική καταιγίδα, ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει. Δεν γίνεται να μην κατάλαβε κι ο τελευταίος τι έργο παίχτηκε, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, να ρίξουν τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά, να τον κάνουν να απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ θα έχει.

Στην αρχή υπήρχε μια θεωρητικά ανεξάρτητη αρχή, που εξέτασε και αποφάσισε να εισηγηθεί την εξόντωση δύο ομάδων. Μετά αρχίζεις και κολλάς κομμάτια.

Υπάρχει ένας υφυπουργός, που ο Μάκης Γκαγκάτσης χαρακτήρισε “υπάλληλο του Ολυμπιακό” κι αυτός δεν αντέδρασε.

Υπάρχει μια επιτροπή η οποία “εμπλουτίστηκε” με μέλη που διόρισε στα μουλωχτά και προφανώς παράνομα αυτός ο υφυπουργός. Γιατί άραγε;

Υπάρχει μια απόφαση για δυσμενή εισήγηση, την οποία πήραν οι δύο που διόρισε ο υφυπουργός κι ένας παλιός που σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίπτωση πριν τρία χρόνια, είχε ψηφίσει απαλλαγή και να μπει η καταγγελία στο αρχείο!

Αργότερα, ακούσαμε από τους ίδιους ότι η απόφαση για την εισήγηση πάρθηκε όχι με πραγματικά και ατράνταχτα στοιχεία, αλλά επειδή “πιστεύω, έτσι άκουσα, κάποιος είπε, δε μπορεί να μην είναι έτσι”.

Το βράδυ της Τετάρτης, είχαν πέσει κι οι τελευταίες μάσκες. Τότε που ο ΠΑΟΚ αποκάλυπτε ότι η Σουλούκου του Ολυμπιακού επισκέφτηκε στις 11 το βράδυ(!), το γραφείο δικηγόρου, που είναι “κολλητός” του ενός μέλους που όρισε ο Αυγενάκης και ψήφισε κατά του ΠΑΟΚ, και νωρίτερα οι δυο τους είχαν συναντηθεί.

Ο Ολυμπιακός το επιβεβαίωσε αμέσως, σταματώντας από τότε την επίθεση. Ο κοινός νους θα σκεφτεί, για να ξέρουν και την ώρα μιας επίσκεψης, μπορεί να ξέρουν κι άλλα.

Ο ΠΑΟΚ χαρακτήρισε με επίσημη ανακοίνωσή του “συμμορίτες” τα μέλη της ΕΕΑ, ενημέρωσε ότι θα τους σύρει στα δικαστήρια, κι αυτοί αντί να θιχτούν,  άρχισαν να “δίνουν” ο ένας τον άλλον στα ραδιόφωνα.

Έχει πλάκα να υπάρχει ακόμη κανείς που δεν κατάλαβε…

*Για τον ΠΑΟΚ, διαχρονικά αυτή ήταν η δύναμή του. Αυτή η μάζα, που ήταν πάντα έτοιμη να πολεμήσει, όταν ένιωθε ότι κάτι δικό της, βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτή η δύναμη, συνδυάζεται τώρα με τη δύναμη του Ιβάν Σαββίδη. Εκρητικός συνδυασμός. Για κάθε αντίπαλο.

ΚΛΟΤΣΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

Τα κατάφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ξένο σώμα είναι πια για τη Νέα Δημοκρατία, με το μπάχαλο, που προκάλεσε και είναι θέμα χρόνου η αποπομπή του από το υφυπουργείο αθλητισμού. Με το κλίμα που υπάρχει στο κόμμα, δεν βλέπω να… αξιοποιείται κι αλλού.

Ήταν φανερό ότι μ΄ αυτά που έκανε και τον δρόμο που είχε πάρει, εκεί οδηγούσε την κατάσταση.

Και είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως ένας πολιτικός μόλις 47 ετών, με το μέλλον μπροστά του τοποθετήθηκε σε μια τόσο προβλεβλημένη θέση, που έχει κάνει “μάγκες” πολλούς στο παρελθόν (τον υφυπουργό αθλητισμό τον ξέρουν περισσότεροι κι από τον υπουργό οικονομικών) και κλότσησε την ευκαιρία του. Λίγο πολύ, όλοι μπορούν να φαντάζονται γιατί το έκανε.

*Το ποδόσφαιρο και αυτά που γίνονται όλο αυτόν τον καιρό, είναι χρήσιμο για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, όσοι τουλάχιστο είμαστε παρατηρητικοί, σε ποια χώρα ζούμε και σε τι περιβάλλον μεγαλώνουμε παιδιά. Είναι να τρελαίνεσαι…

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΓΚΡΙΤΟΣ;

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε “έγκριτο δημοσιογράφο” τον Γιώργο Γεωργίου, επειδή είχε πει ότι η Ξάνθη και η Παναιτωλικός ανήκουν στον Σαββίδη (πρόσφατα ο ίδιος ο Κούγιας είπε ότι πήρε και τα Γιάννενα και υποννόησε το ίδιο για την Κέρκυρα).

Την ίδια περίπου εποχή, ο Γεωργίου είχε πει και πως, τον Αυγενάκη τον έκανε υπουργό αθλητισμού ένας ιδιοκτήτης ομάδας, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση ο Κούγιας. Άραγε και σ΄ αυτό λέει αλήθεια ο… έγκριτος Γεωργίου;

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Ο Αυγενάκης στην πραγματικότητα τελείωσε, περιμένουμε τον επόμενο. Από την επιλογή που θα γίνει, θα καταλάβουμε αν η κυβέρνηση όντως αιφνιδιάστηκε από τον Αυγενάκη και οδηγήθηκε σε μεγάλους μπελάδες ή δεν ήταν τόσο αιφνιδιαστικό, αυτό που έκανε ο κρητικός. Γιατί αν πάει σε “μία από τα ίδια”, θα πιστέψουμε το δεύτερο.

*Από τις διαχρονικές ρήσεις του… θυμόσοφου ελληνικού, που σπάνια πέφτει έξω, μου αρέσει ιδιαίτερα το “γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος” και περισσότερο το “νηστικό… αρκούδι δε χορεύει”.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ

Μεγάλη ζημιά κάνει στον ΠΑΟΚ αυτή η (ν)τροπολογία, που πέρασε την Τετάρτη “άρον – άρον” στη Βουλή. Ο ΠΑΟΚ δεν την χρειάζεται, διότι αλίμονο αν τιμωρηθεί γι΄ αυτές τις αρλούμπες, που λένε τα μέλη αυτής της επιτροπής που θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο “Δελφινάριο” στην επιθεώρηση.

Αυτή η τροπολογία κάνει ζημιά, γιατί αφενός εμφανίζει λανθασμένα τον ΠΑΟΚ ως “ευνοούμενο” στα μάτια της κοινής γνωμής (βοηθάει κι ο πάντα πρόθυμος… στρατός λεγεωνάριων σ΄ αυτό) κι αφετέρου διευκολύνει την κλοπή ενός ακόμη τίτλου.

Ποιος δικαστής θα πάρει την ευθύνη να υποβιβάσει μια ομάδα, χωρίς να υπάρχουν πραγματικά στοιχεία; Αντίθετα, αν πρόκειται για μια… απλή αφαίρεση βαθμών, που θα στοιχίσει τίτλο, είναι πιο εύπεπτη η απόφαση. Γι΄ αυτό ανοίγει ο δρόμος για την κλοπή.

*Αυτό το ξεκατίνιασμα των μελών της Ε.Ε.Α. μέσα στη βδομάδα με συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα, με τον έναν να δίνει τον άλλον, δείχνει πρώτον ενοχές και δεύτερον, το ασόβαρον του πράγματος. Μιλάμε για κωμωδία.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ…ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ

Η περίπτωση του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, που ήρθε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, είναι ενδεικτικό για το πόσο… βλάχους μας θεωρούν.

Αφού χαρακτήρισε “Ρώσο παράγοντα στα Βαλκάνια” τον Σαββίδη, είπε (έστω και με βαριά καρδιά) ότι τον θέλει σαν επενδυτή, αλλά είναι προβληματισμένος γιατί δεν τον θέλουν οι Αμερικάνοι και συμπλήρωσε πως εμείς είμαστε ταγμένοι στους Αμερικάνους. Λες και μιλούσε κάποιος από το… Κογκρέσο! Φοβερά πράγματα…

Και όταν ζορίστηκε, είπε “τι θέλετε, αφού η κυβέρνηση έκανε την τροπολογία για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ”. Όπως διάβασε, είπε, ο ΠΑΟΚ είναι ένοχος και έπρεπε να υποβιβαστεί.

Μερικές φορές, δεν ξέρεις τι πρέπει να σε τρελάνει περισσότερο. Η υποτέλεια, όταν αναφερόμαστε στον ξένο παράγοντα ή η τρελίτσα, του στυλ “χάρη σας κάναμε, μη μιλάτε”, ακόμη κι όταν δεν κάνουν χάρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία