Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βρήκε κι ο ΠΑΟΚ τον Γερμανό του!

Δημοφιλή

Στη Γερμανία από μικρά παιδιά μαθαίνουν να παίζουν ποδόσφαιρο που τραβάει το μάτι, αρέσει, ενθουσιάζει. Ποδόσφαιρο με ταχύτητα ρυθμού σε υψηλή διάρκεια, με μία επαφή της μπάλας ή το πολύ δύο, αναδίδει ενέργεια, πείνα, ορμητικότητα. Ποδόσφαιρο με στυλ, κατευθείαν «απάνω» στον (όποιος κι αν είν’ αυτός) αντίπαλο. Καθόλου άσχημο. Κατά βάθος, αποκάλυψη. Μ’ όλη τη σημασία.

Όλα αυτά είδε ο ΠΑΟΚ στον MVP του περσινού πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, Κάλεντ Νάρεϊ, γι’ αυτό και επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για την απόκτησή του.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να έλκει την καταγωγή του από το μακρινό Τόγκο, την πατρίδα των γονιών του, αλλά η δική του πατρίδα είναι η Γερμανία. Εκεί γεννήθηκε, στο Νόιβιντ, μια μικρή πόλη στις ανατολικές όχθες του Ρήνου, σε μια ειδυλλιακή περιοχή, νότια της πρώην πρωτεύουσας, Βόννης, πήρε μόνο τη γερμανική υπηκοότητα, και όχι και την υπηκοότητα του Τόγκο, όπως είχε δικαίωμα, ενώ 100% Γερμανός είναι αν μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά!

Την καριέρα του την ξεκίνησε κοντά στο Νόιβιντ, στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, βρέθηκε στα 16 του στις ακαδημίες της Μπάγερ Λεβερκούζεν και συνέχισε σε Ντόρτμουντ Β, Πάντερμπορν, Γκρόιτερ Φιρτ, Αμβούργο και Ντίσελντορφ, πριν βρεθεί στο ραντάρ του Μπότο!

Ο ΠΑΟΚ έκανε διάνα στην περίπτωση του 28χρονου μεσοεπιθετικού, άξιζε η αναμονή, δεν πήγαν στράφι οι 6-7 διαφορετικές προτάσεις που έκανε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ για χάρη του. Ήταν το πρώτο σημάδι για τη σχέση των δύο πλευρών. Ο Νάρεϊ δεν ξεχνάει ότι ο ΠΑΟΚ πάλεψε για τη μεταγραφή του και ήταν κάτι που του άρεσε και το κράτησε μέσα του.

Οι Γερμανοί απέρριπταν τη μία πρόταση μετά την άλλη. Όμως, ο «Δικέφαλος», μέσω του Ζοσέ Μπότο, επέμενε. Έστελνε νέα πρόταση και επικοινωνούσε με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ζητώντας να κάνει υπομονή. Στο τέλος δικαιώθηκαν. Οι «ασπρόμαυροι» για την επιμονή τους. Ο Νάρεϊ για την επιλογή του ν’ αλλάξει περιβάλλον και να έρθει στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε εκείνον και την οικογένειά του. Έξι μήνες μετά, ο Κάλεντ είναι για τους ΠΑΟΚτσήδες ο… «παικταράς», όπως τον αποκαλούν, ένας καθαρά ποδοσφαιρικός προσδιορισμός, που του αρέσει όταν τον ακούει στο δρόμο.

Εξάλλου έχει μάθει, ήδη, τα πρώτα ελληνικά, κάνει παρέα με τον γείτονά του Ομάρ Ελ Καντουρί και τον Νέλσον Ολιβέιρα τους οποίους έβλεπε να πορώνονται κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το Μαρόκο και την Πορτογαλία, ενώ ο ίδιος είχε προβλέψει από την αρχή της διοργάνωσης ότι η Αργεντινή θα φτάσει στον τελικό και ο Μέσι θα το σηκώσει!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλοκαίρι δέκα μεταγραφές (Κοτάρσκι, Κουαλιάτα, Νάρεϊ, Σάστρε, Κάργα, Ράφα, Μπράντον, Νάσμπεργκ, Ρικάρντο, Ντάντας) με τον 28χρονο Γερμανό με το… καλημέρα να πέφτει στα βαθιά, παίζοντας ακόμη και ως φορ κορυφής στο δεύτερο ματς με τη Λέφσκι Σόφιας.

«Κουβάλησε» την ομάδα στο σκοράρισμα, σε μία περίοδο όπου οι «ασπρόμαυροι» χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα έβαζαν την μπάλα στα δίχτυα με το σταγονόμετρο. Εκείνος όχι, γι’ αυτό και πολύ γρήγορα έφτασε να μετρά τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, έχοντας μπει από την αρχή στο πετσί του ρόλου που του έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Νούμερα, εμπειρία, προσωπικότητα.

Χαρακτηριστικά που έλειπαν από το ρόστερ του «Δικεφάλου», ενώ παράλληλα άρχισε να προσφέρει απλόχερα πράγματα στο γήπεδο που δεν αποτυπώνονται στο χαρτί της  στατιστικής, αλλά δεν περνάει απαρατήρητο από το τεχνικό τιμ. Η γερμανική παιδεία, που λέγαμε στην αρχή του κειμένου…

ΕΝΑ ΓΚΟΛ… ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ!

Το «buzzer beater» με τον Ατρόμητο στο ματς του α’ γύρου είναι μέσα στα «χάι λάιτς» του, αλλά η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ήρθε αργότερα με το γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα γκολ-έργο τέχνης. Η διαγώνια μπαλιά σαράντα μέτρων του Κουλιεράκη, το μπάσιμο του Λύρατζη, η βολίδα του Νάρεϊ. Η μπάλα «καρφώθηκε» στο αριστερό παραθυράκι του Τζολάκη και έστειλε τους ΠΑΟΚτσήδες στα ουράνια! Τα άλλα δύο γκολ του, τα πέτυχε σε Ηράκλειο και Λιβαδιά. Ανοιξαν το σκόρ, αλλά δεν έφτασαν για τις νίκες…


Τελευταία νέα

Πανέτοιμος για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ!

Για το νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών, ο ΠΑΟΚ Morris υποδέχεται στο Γήπεδο Νέων Επιβατών, την Τετάρτη 24...

Στην ίδια κατηγορία