Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Βράζουν» με Αυγενάκη

Δημοφιλή

Δεν έχουν προηγούμενο οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου στο σύνολό του κατά του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η προσπάθειά του να παίξει ρόλο στις εκλογές των Ομοσπονδιών με πολλούς και διάφορους τρόπους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδράσεων.

Θυμίζουμε ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με πρόφαση την προσπάθεια της ΓΓΑ να καταγράψει τα ερασιτεχνικά σωματεία κάτι που όπως ανακοινώθηκε αρχικά θα συνδυάζονταν με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού. Αυτή η φαινομενικά καλοπροαίρετη κίνηση όμως καταγγέλθηκε για πολλούς λόγους και φθάσαμε στο σημείο να έχουμε παράγοντες που δεν διστάζουν να δηλώνουν ότι όλα γίνονται για να ελεγχθούν οι εκλογές στις Ομοσπονδίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ

Οι αντιδράσεις κατά αυτής της προσπάθειας έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Ομοσπονδίες όπως αυτή του Στίβου, ήρθε μέσα στην εβδομάδα να ξεσπαθώσει κατά του Αυγενάκη! Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι κ.κ. Παναγόπουλος και Σεβαστής τον χαρακτήρισαν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα μιας κυβέρνησης που δίνει λύσεις σε μία δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα: «Οι παρεμβάσεις είναι πολλές, οι παρεμβάσεις είναι και υπόγειες, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε μια Πολιτεία που περισσότερο την ενδιαφέρει να ελέγξει την εκλογική διαδικασία, παρά να βοηθήσει τις Ομοσπονδίες να διεκπεραιώσουν ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει μια γέφυρα για το 2021 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες» είπε ο κ. Παναγόπουλος. Συμπλήρωσε ο κ. Σεβαστής: «Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια να βγει από τα μνημόνια, τούτη εδώ κάνει μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πανδημία και να κρατήσει την χώρα όρθια. Στον αθλητισμό έχει πέσει σε κακά χέρια και αν μη τι άλλο δεν δημιουργεί ένα περιβάλλον να μπορέσουμε όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ

Με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο της ΕΟΚ είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος! Οι χαρακτηρισμοί ξεφεύγουν πλέον και ο Βασιλακόπουλος επειδή δεν μπορεί να βγάλει άκρη απευθύνεται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον πρόεδρό της στον οποίο αναφέρει: «Κύριε πρόεδρε, σας επισυνάπτω τις ανεπίτρεπτες και πρωτοφανείς για το αθλητικό κίνημα δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, με τις οποίες αποδεικνύει ότι σκοπός των νομοθετικών παρεμβάσεών του, είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και των αθλητικών σωματείων και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα επισημαίνω την τελευταία παράγραφο της δήλωσής του, χαρακτηριστική των επιδιώξεών του. Για την αντιμετώπιση της ανεπίτρεπτης αυτής στάσης του κ. Υφυπουργού, ζητώ την άμεση έκτακτη Σύγκλιση της Ολομέλειας της ΕΟΕ». Είναι γνωστό ότι για την προεδρία της ΕΟΚ “προωθείται” ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος ΔΕΝ έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα (είχε έμμισθη σχέση με την ΕΟΚ), ωστόσο όπως αποκάλυψε η FORZA, αναμένεται “φωτογραφική” ρύθμιση από τον Αυγενάκη, έτσι ώστε να έχει δικαίωμα να εκλεγεί!

ΕΠΟ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Την περίοδο που η ΕΠΟ τον κατηγορεί για την αρχική παρέμβασή του στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η μια μετά την άλλη οι Ενώσεις, στρέφονται εναντίον του με ανακοινώσεις. Μόλις προχθές η ΕΠΣ Ηρακλείου, του νομού που εκλέγεται συνεδρίασε και δεν υπήρχε παράγοντας να μην του επιτεθεί προσωπικά!

Από την άλλη μέλη της εκτελεστικής στην ΕΠΟ καταγγέλλουν ότι σωματεία που επικοινώνησαν με το υφυπουργείο Αθλητισμού έχοντας ήδη στα χέρια τους την «ειδική αναγνώριση» έλαβαν απάντηση ότι «έχουν χαθεί όλα τα αρχεία των σωματείων»!

Η ΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς τόνισε για το θέμα: «Ο χρόνος και η προχειρότητα που δημιουργήθηκε, δημιουργούν σκιές για τις προθέσεις του Αυγενάκη. Μεγαλώνει η ανωμαλία λόγω των μεθοδεύσεων του υφυπουργού. Προσπαθεί να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια προς το κόμμα του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΙΝ.ΑΛ.: «Αποδεικνύονται οι προθέσεις του για κομματική άλωση του Αθλητισμού μέσω των επερχόμενων εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Η ωμότητα των λόγων του δείχνει την εμμονή στο στόχο του».

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Και ενώ η αθλητική Ελλάδα βράζει εναντίον του, ο Αυγενάκης τόλμησε τις περασμένες ημέρες να κάνει και χιούμορ! Ανέβασε στο διαδίκτυο αυτή τη φωτογραφία, όπου ο ίδιος ως καθαριστής μαζεύει σκουπίδια! Η προσβολή απαντήθηκε αμέσως από τους συντοπίτες του στο Ηράκλειο που είχαν την ίδια ημέρα Γενική Συνέλευση: ««Δεν είμαστε σκουπίδια και νιώθουμε προσβεβλημένοι για την γελοιογραφία του Αυγενάκη με την σκούπα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΓΟΗ, Γιάννης Ντελινταδάκης. Ο πρόεδρος της Γαρίπας, Χρήστος Βασιλάκης τόνισε: «Γελάει και η σκούπα! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, αφού τα κατάφερε.. περίφημα… στην Super League και το Μπάσκετ λύνοντας όλα τα προβλήματα …αφού τον άδειασε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη της UEFA και αφού υπέπεσε από κυβίστηση σε κυβίστηση αναφορικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό, θέλει να καθαρίσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό». Αλήθεια… Πώς θα τους αντικρύσει όλους αυτούς όταν ξαναβρεθεί στο Ηράκλειο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία