Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βγήκε από τη… ναφθαλίνη

Δημοφιλή

Ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης ανήκει σε μια φουρνιά ποδοσφαιριστών από την οποία οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν μεγάλες προσδοκίες. Και αυτές οι προσδοκίες καλλιεργήθηκαν λόγω του τρόπου με τον οποίο η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών μαζεύτηκε από τους ιθύνοντες των ακαδημιών, και δουλεύτηκε για μια σειρά ετών. Είναι μέλος της φουρνιάς των «διχίλιαρων» όπως κωδικοποιημένα τους λένε εντός ΠΑΟΚ, καθώς όλοι τους έχουν γεννηθεί το 2000. Παπαδόπουλος, Λύρατζης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Τσαούσης Τσιγγάρας, Γαϊτανίδης, Γκαργκαλατζίδης. Παιδιά που «αποφοίτησαν» από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και αναζητούν τον δρόμο τους μέχρι την ανδρική ομάδα. Και η ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ δεν μπαίνει ως στόχος μόνο επειδή βρισκόταν στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Από τη στιγμή που βγαίνουν στο προσκήνιο σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής εντός Ελλάδος, το να φτάσουν να βρίσκονται στο ρόστερ του είναι το υψηλότερη σημείο που μπορεί να μπει ο πήχης.

Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη, ο δανεισμός στην Ξάνθη δεν λειτούργησε με τον επιθυμητό για εκείνον και για τον ΠΑΟΚ τρόπο. Ο γεννηθείς στης 12 Απριλίου 2000 επιθετικός δεν είχε ούτε μια συμμετοχή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και ουσιαστικά επιστρατεύτηκε στα πλέι άουτ, έχοντας χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή.

Ο Θεσσαλονικιός επιθετικός έχει αρκετά «γαλόνια» στην πορεία του στα τμήματα υποδομής. Ως ποδοσφαιριστής της Κ14 ήταν πρώτος σκόρερ με 15 γκολ σε επίσημα ματς. Ακολούθησε η κατάκτηση πρωταθλήματος με την Κ15 όπου και εκεί ήταν πρώτος σκόρερ με 15 γκολ, τη σεζόν 2014-15. Στη συνέχεια ήταν βασικό στέλεχος και της επιτυχίας της Κ17 τη σεζόν 2015-16 με 11 γκολ, ενώ για τις επόμενες τρεις σεζόν αγωνίστηκε στην Κ19 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Super League της σεζόν 2017-18 και 2018-19, με 27 γκολ σε 42 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά αποτελούν εφόδιο, όμως όσο σκληρό και αν είναι, δεν «μετράνε» όταν έρχεται η ώρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εκεί όλα ξεκινούν από το μηδέν, και μετράει πολλοί παράγοντες για να φτάσεις να αρχίσεις να «μετράς». Ο «Γκάργκα» ήταν στην αφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, γεγονός που σίγουρα του στοιχίζει στα όνειρα επιστροφής του στην Τούμπα, όμως και πάλι, είναι πιθανό να κληθεί να δώσει εξετάσεις στην προετοιμασία. Η λίστα των νεαρών που επιστρέφουν είναι μεγάλη και η θέση στην οποία αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και συνάμα απλές. Το γκολ. Πολλά θα άλλαζαν στη ψυχολογία του 20χρονου αν το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης είχε μετρήσει. Θα ήταν το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία και ίσως να ήταν και ένα γκολ μισή παραμονή για την αρκτική ομάδας, καθώς το σκορ ήταν 1-1 και με αυτό το γκολ η Ξάνθη έπαιρνε προβάδισμα. Το ότι αυτή η στιγμή «πέρασε και χάθηκε» είναι κάτι που αφήνει πικρία στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος στα πλέι άουτ, σε ματς που η μπάλα «είναι βαριά» βγάζει ενέργεια.

Το σίγουρο είναι πως στον ΠΑΟΚ ξέρουν ποιος είναι ο Γκαργκαλατζίδης, ξέρουν τα όριά του και γι’ αυτό το καλοκαίρι του 2019 είχε γίνει ανανέωση του συμβολαίου του για τρία χρόνια. Οι ευκαιρίες θα προκύψουν και ο ίδιος ξέρει πως ο δρόμος για τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε εύκολος ούτε σύντομος.

Προηγούμενο άρθρο«Αρωμα» Πρέμιερ Λιγκ
Επόμενο άρθροTι ακολουθεί μετά το CAS;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μετρά επιστροφή ενόψει ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το στραβοπάτημα με την Λαμία και επικεντρώνεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκεί όπου...

Στην ίδια κατηγορία