Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βγαίνει νέα… φουρνιά στην Κ-19

Δημοφιλή

Mε τη βαριά κληρονομιά των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων, η… νέα Κ-19 άρχισε προπονήσεις ενόψει της επόμενης περιόδου.

Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στην ομάδα νέων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή; Από τη στιγμή, που έχουν αποχωρήσει οριστικά τα «βαριά χαρτιά», δηλαδή οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Τζόλης αλλά και ο Δούμτσης, στην ουσία αλλάζει και ο βασικός κορμός της ομάδας. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το αξιόμαχο της νέας Κ-19. Κάθε χρόνο, άλλωστε, η σύνθεση της ομάδας νέων, λίγο-πολύ, ανανεώνεται και κάθε χρόνο έχει τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

«Παλιοί», πλέον, στην ομάδα είναι οι γεννηθέντες το 2001. Δυνατότητα παραμονής στο ρόστερ έχουν όλοι οι παίκτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, ωστόσο μόνο τρεις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι. Και ο λόγος γίνεται για βασικά στελέχη της περσινής ομάδας, όπως οι Πέτρος Καλουτσικίδης, Στάθης Τάχατος, Κυριάκος Γιαξής και Δημήτρης Πανίδης, αλλά και ο Θόδωρος Πουρναράς. Στο ρόστερ της νέας σεζόν παραμένει ο Κίμων Κορέας, όχι όμως και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, που μετά από πέντε χρόνια, έκλεισε τον κύκλο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Ταλιχμανίδη, βασικό γκολκίπερ στην περσινή σεζόν, θα πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ανδρικής ομάδας.

Όπως διαμορφώνεται το ρόστερ, οι περισσότεροι παίκτες θα ανήκουν στην κατηγορία γεννηθέντων το 2002 και οι οποίοι θα έχουν την εμπειρία της παρουσίας τους και στην περσινή Κ-19. Ο λόγος γίνεται για τους Παναγιώτη Παναγιώτου, Βασίλη Γκορτεζιάνι, Βασίλη Γρόσδη, Δημήτρη Τσοπούρογλου, Αβεντίς Αβεντισιάν, Γιάννη Πιπιλιάρη, Αϊντίν Ντάικο, Θωμά Καραμπέρη, αλλά και για τον τερματοφύλακα Κώστα Μπαλωμένο. Οσον αφορά τον Καραμπέρη, επέστρεψε τον περασμένο Νοέμβριο από το σοβαρό τραυματισμό του και, τη στιγμή που θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ήρθε η πανδημία του κορονοϊού…

Δεν θα είναι λίγοι και οι παίκτες, που θα προβιβαστούν από την Κ-17, που επίσης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια την περασμένη σεζόν. Ετσι, οι Βασίλης Κιτσάκης, Γιάννης Μανωλιούδης, Τίτος Κουτεντάκης και Κώστας Κουλιεράκης ανήκουν πλέον στο δυναμικό της Κ-19. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Απόστολο Ξεπαπαδάκη, όπως, φυσικά, και τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος κατέγραψε πέρσι συμμετοχές, τόσο με την Κ-17, όσο και με την Κ-19.

Οι πιο νεαροί στην Κ-19 της επόμενη σεζόν θα είναι οι παίκτες, που έχουν γεννηθεί το 2004. Και ο Γιώργος Κούτσιας δεν θα είναι ο μοναδικός…εκπρόσωπός τους, αλλά και άλλοι τέσσερις-πέντε παίκτες από την περσινή Κ-17, οι οποίοι θα δοκιμαστούν στη διάρκεια της προετοιμασίας, οπότε και θα κριθεί η παραμονή τους ή όχι στο ρόστερ της Κ-19.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι δεν υπάρχει προοπτική μεταγραφής παίκτη για την Κ-19, εκτός κι αν στην πορεία προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση…

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του στην ομάδα νέων και την ερχόμενη περίοδο, έχοντας στο πλάι του τους ίδιους συνεργάτες, με τους οποίους δούλεψε αρμονικά και την περασμένη σεζόν.

*Οι γεννηθέντες το 2000 έχουν τερματίσει την πορεία τους στην ακαδημία. Ο Γιώργος Δούμτσης έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ και η απόφαση που ελήφθη για το άμεσο μέλλον του είναι να παραχωρηθεί δανεικός. Με καταγωγή από το Αρμενοχώρι Φλώρινας, ο Δούμτσης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ελπίδες Φλώρινας, απ’ όπου και τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2013. Τη σεζόν που έληξε, ο 20χρονος επιθετικός κατέγραψε δεκαπέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα νέων, σημειώνοντας και δέκα τέρματα.

Στην κατηγορία γεννηθέντων το 2000 ανήκουν και οι Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Οσο για τον Αχιλλέα Σαλαμούρα, αποχαιρέτησε την οικογένεια του Δικεφάλου. Ο 20χρονος μέσος επέστρεψε στο Βόλο (είναι ο τόπος καταγωγής του) και ήδη έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην τοπική ομάδα της Νίκης. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Σαλαμούρας χρησιμοποιήθηκε από τον Πάμπλο Γκαρσία σε δεκατέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προπονητής στην Αγγλία απολύθηκε λόγω σχέσης με παίκτριά του!

Η γυναικεία ομάδα της Λέστερ απέλυσε τον προπονητή της Γουίλι Κερκ έπειτα από εσωτερική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε...

Στην ίδια κατηγορία