Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσιαπακίδης: «Μου άρεσε η νοοτροπία που δείξαμε»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε ο προπονητής της 17 του ΠΑΟΚ, Πέτρος Τσιαπακίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες αλλά και για την νοοτροπία της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δικέφαλος επικράτησε πρόσφατα με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος της Super League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα καινούργιο φορμάτ για το πρωτάθλημα στην Κ17 και η νίκη επί του Ολυμπιακού μας έδωσε το δικαίωμα να συμμετέχουμε στο Final 4, που νομίζω ότι θα την κατακτούσαμε και μέσα από το πρωτάθλημα. Είμαστε με το ίδιο σταφ, αλλά διαφορετικά παιδιά. Το έργο φέτος για εμένα είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί το συγκεκριμένο γκρουπ το είχα από τα 12 τους χρόνια, οπότε η δουλειά είναι πιο εύκολη για αυτά τα παιδιά».

Για τα παιδιά των ακαδημιών που παίρνουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα: 

«Για κάθε ένα παιδί που βλέπουμε ότι συμμετέχει στη δική μας πρώτη ομάδα αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί ξέρουμε από πίσω όλη τη διαδρομή αυτού του παιδιού. Ενώ υπάρχουν πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί, γιατί η ομάδα πρέπει να έχει ένα μείγμα νέων και έμπειρων, για να κάνει πρωταθλητισμό. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας να σταδιοδρομούν είτε εδώ, είτε σε άλλες ομάδες».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: 

«Μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι, αλλά μέσα στο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι και ο πρωταθλητισμός, αν θέλουμε τα παιδιά να είναι όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Γιατί η πίεση στην πρώτη ομάδα είναι μεγάλη».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: 

«Σε αυτά τα παιχνίδια είναι ευκαιρία για εμάς να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας κόντρα σε εξίσου δυνατούς αντιπάλους. Αυτό που μου άρεσε, όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα , ήταν η νοοτροπία που δείξαμε. Παρότι δεν ήμασταν στην καλύτερη μας ημέρα, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και τελικά να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία