Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρελά λεφτά στην Παρί λόγω Μέσι

Δημοφιλή

Μπορεί οι Παριζιάνοι να έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό σταρ του ποδοσφαίρου, ωστόσο έχουν εισπράξει 700 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη χρονιά που ο Μέσι βρίσκεται στην ομάδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών με την Παρί Σεν Ζερμέν και σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca», αυτή η κίνηση έφερε στα ταμεία του συλλόγου 700 εκατ. ευρώ.

Ο 35χρονος στο συμβόλαιο που υπέγραψε συμφώνησε να λαμβάνει 40 εκατ. ευρώ ανά σεζόν και φυσικά ανέβασε το επίπεδο της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη, ο Γαλλικός σύλλογος απέκτησε “αυτόματα” δέκα νέους χορηγούς και ανέβασε την αξία του, καθώς πριν την έλευση του Μέσι αξίωναν 3 έως 5 εκ. ευρώ για να γίνει κάποιος χορηγός τους ενώ πλέον ξεκινούν από τα 5 και φτάνουν μέχρι τα 8 εκ. ευρώ.

Μερικές από τις εταιρίες που συνεργάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν επειδή ο Αργεντινός βρίσκεται στην ομάδα: Dior, Gorillas, Crypto.com, Autohero, GOAT, Smart Good Things, Infinity Sports Water, Geekvape, PlayBetR, Volt, Big Cola.

Η αξία και τα έσοδα της ομάδας ωστόσο συνέχιζαν να αυξάνονται, με το σχετικό κρυπτονόμισμα της Παρί να έχει διπλασιάσει την αξία του και να λαμβάνουν από εκεί 300 εκ. ευρώ.

Παράλληλα η Γάλλοι μέσα σε λίγους μήνες εισέπραξαν το ποσό των 600.000 ευρώ μόνο από τις πωλήσεις της φανέλας του Λιονέλ Μέσι, με τον ίδιο να κρατά το 60% αυτού του ποσού. Η Παρί έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρία του Τζόρνταν για τον σχεδιασμό και την παραγωγή όλης της ένδυσης της ομάδας και η έλευση του Αργεντίνου εκτόξευσε τις πωλήσεις.

Φυσικά όλο αυτό είχε αντίκτυπο και στα Social Media των Παριζιάνων, καθώς οι ακόλουθοι τους ανέβηκαν κατά 15 εκατομμύρια σε όλες τις πλατφόρμες και για πρώτη φορά έσπασαν το “φράγμα” των 150 εκεκατομμυρίων. Στέλεχος της ομάδας έχει δηλώσει στο παρελθών: «Κερδίζουμε κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια την εβδομάδα και ήμασταν ο πρώτος σύλλογος που έφτασε τους 10 και 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok ή στην πιο σημαντική γαλλική μάρκα στο Instagram».

 


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία