Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» παραχώρησε δηλώσεις ο Γιώργος Τουρσουνίδης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ντέρμπι που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό αλλά και στον Γιάννη Κωνσταντέλιας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για αυτά που έχει βιώσει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Παίζαμε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, τη δεκαετία του 90′. Σε ένα 3-2 το έληξε ο διαιτητής για να μην μπουν μέσα στο Καραϊσκάκης οι οπαδοί. Δεν μας είχε δώσει δύο πέναλτι ο διαιτητής και πάω να τον ρωτήσω «καλά ρε, τι κάνεις» και μου απάντησε ότι όσο και να παίζουμε, δεν θα κερδίσουμε. Τα έχουμε ζήσει, πάντα έτσι λειτουργούσε ο Ολυμπιακός, με τους διαιτητές, να δημιουργούν κλίμα. Στο αγωνιστικό είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα, παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και έχουμε τον πρώτο λόγο για να κερδίσουμε το ντέρμπι. Είμαστε πολλά λέβελ πάνω σε όλα τα επίπεδα, σαν ομάδα, σαν χημεία. Εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι η πιο δομημένη ομάδα και έχει βρει την ενέργεια που της έλειπε. Είμαι αισιόδοξος, θεωρώ ότι την Κυριακή θα κερδίσουμε. Βάσει της εικόνας που έχει το πρωτάθλημα, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος υποψήφιος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αξιώσεις».

Για την αισιοδοξία του για το πρωτάθλημα και από που εκπορεύεται:

«Περισσότερο λόγο της αγωνιστικής του κατάστασης, αλλά και το ότι η ομάδα πείθει, είναι σύνολο και έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κατάσταση. Σε αυτή την περίοδο η ομάδα μας έχει φορμαριστεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν φυσικά και τα Play Off, που εκεί θα κριθούν τα πάντα».

Για αυτό που κρίνει τέτοιου είδους ντέρμπι:

«Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει μεγάλη ρόλο η ημέρα που θα βρεθείς, η συγκέντρωση σου. Αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα, πρέπει να βγάλεις πάθος, τρέλα. Να βγάλεις τη ώθηση που θα σου δώσει ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ το έχει αυτό το στοιχείο, βγάζει περίσσιο πάθος και ενέργεια, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Αγωνιστικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, έχουμε καλύτερους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κερδίσουν ένα ντέρμπι. Ένα μεγάλο αβαντάζ είναι και η Τούμπα που θα είναι γεμάτη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον Ολυμπιακό αγωνιστικά».

Για το αν βγαίνει μια «αύρα» από την ομάδα: 

«Εννοείται και αυτό είναι βασικό. Είναι αυτή η χημεία που μας βγάζει η ομάδα. Όλη η ομάδα και όσοι είναι γύρω της, έχουν ένα κοινό. Βλέπουμε να έχουν τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα όχι το προσωπικό. Αυτό είναι έργο του Λουτσέσκου. Το είδαμε στην πρώτη του θητεία και το βλέπουμε και τώρα».

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και το σύνολο που δημιούργησε παρά τα προβλήματα:

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, έχει επιτυχίες. Ο Λουτσέσκου είναι βάσει των όσων έχει κάνει, ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Κατέκτησε το νταμπλ, είχαμε την καλύτερη ομάδα με διαφορά. Ακόμα και φέτος που δεν ξεκινήσαμε καλά και τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν, βλέπουμε ότι το γύρισαν, έχουν ορθοποδήσει και μας παρουσιάζει αυτό που μπορεί να παίξει».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια: 

«Το συναίσθημα είναι σίγουρα υπέροχο, σε αυτή την ηλικία να έχεις όλα τα φώτα πάνω σου. Πρέπει να το διαχειριστείς κι αυτό είναι δύσκολο. Από ότι μαθαίνω και αυτός και η οικογένεια του είναι σε καλό δρόμο. Ποδοσφαιρικά, τα χαρίσματα που έχει είναι για ένα άλλο μεγάλο επίπεδο. Τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα είναι απίστευτά. Είναι τυχερός και ο ΠΑΟΚ για το ταλέντο που βρήκε και το παιδί που βρήκε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Το χάρισμα που έχει αυτό το παιδί είναι εξαιρετικό».

Για το αν είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο: 

«Ναι, είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, δεν συγκρίνω με τους παλιούς. Με συνέκριναν και εμένα με τον Κούδα, και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Κωνσταντέλιας θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία 20 χρόνια».


Τελευταία νέα

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες έβαλαν… φωτιά στη Θεσσαλονίκη (videos)

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 98 χρόνια ζωής του, με την 20η Απριλίου να είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα του...

Στην ίδια κατηγορία