Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τόσο κοντά, τόσο μακριά

Δημοφιλή

Ο φάκελος της Νέας Τούμπας έχει πάρει το… δρόμο του, στο τέλος της χρονιάς του 2021 αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και στον ΠΑΟΚ προετοιμάζονται και για την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη. Που αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από το Καυτανζόγλειο.

Αλλά πώς ακριβώς έχει η υπόθεση της μετακόμισης στο γειτονικό-ως προς το γήπεδο της Τούμπας-στάδιο;

Πολλοί έχουν μείνει με την εντύπωση ότι μετά τη ψήφιση στη Βουλή της ρύθμισης (περιλαμβάνεται στο νέο αθλητικό νόμο), που επιτρέπει σε ΠΑΕ (και άλλες αθλητικές εταιρίες) να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και να συμψηφίζουν αυτά τα έξοδα με το μίσθωμα, ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και ότι είναι θέμα χρόνου για τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει δικαίωμα χρησιμοποίησης του Καυτανζογλείου ως τη νέα του έδρα (οι άνθρωποι του Δικεφάλου περίμεναν οχτώ ολόκληρους μήνες να περάσει αυτή η ρύθμιση από τη Βουλή, αλλά αυτή είναι μια άλλη, πικρή, ιστορία). Η κατάσταση, ωστόσο, κάθε άλλο παρά απλή είναι.

Στις αρχές της εβδομάδας αντιπροσωπεία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ επισκέφθηκε τους χώρους του σταδίου, προχωρώντας παράλληλα τις συζητήσεις της με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου. Και είναι σίγουρο ότι από εδώ και πέρα οι αυτοψίες στο στάδιο θα είναι πιο συχνές.

Προς το παρόν, πάντως, οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο της επικαιροποίησης των αναγκών και όλων των έργων, που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορεί να χρησιμοποιεί το στάδιο για τους εντός έδρας αγώνες του, όχι, φυσικά, μόνο για τα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, αλλά και για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Στην παρούσα χρονική φάση, λοιπόν, γίνεται η κοστολόγηση των έργων, αυτών που θα βαρύνουν το ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οσο για το ύψος του ενοικίου; Αυτό είναι που θα συζητηθεί προσεχώς, μια και στον ΠΑΟΚ περιμένουν από τη διοίκηση του Καυτανζογλείου να ακούσουν το ύψος των απαιτήσεων της. Κι όταν όλα τα παραπάνω διευθετηθούν, η συμφωνία των δύο πλευρών θα πρέπει να επικυρωθεί στο τέλος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο το επόμενο καλοκαίρι. Ο χρόνος που μεσολαβεί μοιάζει πολύς, στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολλά που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο συμφωνιών, αλλά και έργων. Κι αυτό σημαίνει ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση μπορεί να αποβεί επιζήμια για το συνολικό σχεδιασμό των ανθρώπων του Δικεφάλου.

ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Κι όμως, μπορεί ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Όχι όμως η πρώτη ομάδα, αλλά η-υπό δημιουργία-αντίστοιχη δεύτερη.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ Β΄ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως έδρα την Τούμπα (βάσει σχετικών κανονισμών), οι άνθρωποί του αναζητούν άλλο γήπεδο. Μόνο που οι λύσεις κάθε άλλο παρά περισσεύουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή. Τα γήπεδα του Μακεδονικού και του Απόλλωνα Καλαμαριάς απέχουν από το… επιθυμητό επίπεδο λειτουργικότητας, ακόμη και για το επίπεδο της Σούπερ Λιγκ 2. Οι εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας δεν πληρούν τις προδιαγραφές, συνεπώς, και στην προκειμένη περίπτωση, η λύση του Καυτανζογλείου φαντάζει ως μονόδρομος (οι εν εξελίξει συζητήσεις με τη διοίκηση του σταδίου συμπεριλαμβάνουν και το συγκεκριμένο ζήτημα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία