Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τόσα παίρνουν οι διαιτητές ανά ματς

Δημοφιλή

Επειδή συχνά μιλάμε για διαιτητές ας δούμε λίγο και τις αμοιβές τους. Στη δική μας Α1 δεν άλλαξε ο… τιμοκατάλογος. 450 ευρώ λαμβάνει ο καθένας. Οι καλοί που παίζουν σχεδόν κάθε βδομάδα, βγάζουν 1.800 ευρώ μηνιαίως.

Στην Euroleague η ταρίφα ανεβαίνει. Εκεί κάθε διαιτητής παίρνει 1.300 ευρώ. Στις ΗΠΑ, στην αναπτυξιακή λίγκα (την GLeague) δίνουν 1.000 δολάρια το ματς. Στο NBA έχουν συμβόλαια τα οποία είναι διαβαθμισμένα. Οι top ρέφερις εκεί μπορεί να έχουν συμβόλαιο ακόμη και ύψους 500.000 δολαρίων!

ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Θα λάβει σύντομα μια απόφαση ο Πέντραγκ Στογιάκοβιτς. Η οικογένεια εκτός απροόπτου θα επιστρέψει για ένα διάστημα στην Ελλάδα. Ίσως και για μόνιμη εγκατάσταση. Ο μεγάλος του γιος είναι 16 ετών και ίσως συνεχίσει το μπάσκετ σε κάποια ελληνική ομάδα.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ! 

Να έχεις δώσει τόσα χρήματα για ταινίες, για ντοκιμαντέρ, για πρότζεκτ γηπέδου… Να στήνεις μεγάλα μπάτζετ επί σειρά ετών. Και να φτάνεις στο σημείο να μην θέλουν οι παίκτες σου να παίξουν στους μικρούς τελικούς. Κάτι δεν έκανες καλά μάλλον πρόεδρε. Μακάρι να βρεθεί άκρη γιατί το πρωτάθλημα την έχει ανάγκη την ΑΕΚ. Λιγότερη αλαζονεία (όχι τόσο από τον ίδιο, όσο από συνεργάτες του), θα συμβουλεύαμε στο μέλλον.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ, Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΟΚ 

Όλα τα πράγματα στην ζωή κάποια στιγμή νομοτελειακά έχουν ένα τέλος. Όταν δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις, όταν δεν μπορείς να λειτουργήσεις στοιχειωδώς με το πνεύμα της εποχής οπισθοδρομείς. Κι αρχίζει η σήψη.  Η διοίκηση της ΕΟΚ είναι αναχρονιστική κι αυτό το συμπέρασμα μπορεί κάποιος να το εξάγει από δεκάδες πράγματα. Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: Στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, δηλαδή από την Α1 και κάτω διεξάγονται ετησίως (μαζί με όλους τους αγώνες ερασιτεχνικών κατηγοριών, ανδρών, γυναικών, τμημάτων υποδομής) περίπου 60.000 παιχνίδια σε όλα την Ελλάδα! Σε αυτά τα πρωταθλήματα μετέχουν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες και χρησιμοποιούνται εκατοντάδες γήπεδα σε πόλεις ανά την περιφέρεια.

Έξυπνα σκεπτόμενη μια μεγάλη γνωστή γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μάθαμε πως ήθελε να μπει χορηγός στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζήτηση έγινε όμως το deal δεν έκλεισε ποτέ. Δεν θα σας πούμε εμείς το γιατί. Ας το πουν άλλοι. Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Τέτοιες περιπτώσεις εταιρειών που θέλουν να προβληθούν είτε μέσα από παιχνίδια μικρών εθνικών κατηγοριών, είτε μέσα από έναν αναβαθμισμένο θεσμό κυπέλλου (διοργάνωση που επίσης ανήκει στην ΕΟΚ), είτε μέσα από εθνικές ομάδες, μπορεί να υπάρχουν πολλές.  Υπάρχουν οι δομές, οι μηχανισμοί, τα αντίστοιχα τμήματα μάρκετιγκ τα οποία να μπορούν να τρέξουν τέτοιες συμφωνίες; Αν δεν παράγεις έσοδα πώς θα στηρίξεις το ελληνικό μπάσκετ; Μόνο από τις χορηγίες της ΓΓΑ;

*Είναι κάπως πιο… χαλαρή αυτή η περίοδος για τον Λυκογιάννη. Μιλάει για παίκτες, ψάχνει, «μοντάρει» την ομάδα της επόμενης σεζόν αλλά δεν έχει την πίεση της καθημερινής προπόνησης.

Αυτό, του δίνει την δυνατότητα να παρακολουθεί και παιχνίδια ΝΒΑ, καμιά φορά παρέα και με τον 14χρονο γιο του ο οποίος παίζει μπάσκετ στον Πανιώνιο! Η ομάδα που υποστηρίζει στο ΝΒΑ ο Λυκογιάννης είναι οι Φιλαδέλφεια 76ers οι οποίοι φέτος έκαναν και πολύ καλή ρέγκιουλαρ σίζον.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ 

Στο παρελθόν κάποιοι κρατούσαν τα προσχήματα. Πλέον αυτό δεν συμβαίνει. Βγαίνει ο Παναθηναϊκός κι ο Γιαννακόπουλος και στηρίζει ανοικτά Βασιλακόπουλο. Πιο ανοικτά δεν γίνεται. Μέχρι και τις εκλογές ήθελαν να τις κάνουν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο! Το διανοείστε; Κάποιοι λένε πως «από πράσινη η ΕΟΚ δεν πρέπει να γίνει κόκκινη». Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα. Γιατί πρέπει να ανεχθούμε πως θα συμβαίνει ή το ένα ή το άλλο στο δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη φορά του Σρέντερ

Ο 38χρονος Γερμανός Ρόμπερ Σρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των Play Off...

Στην ίδια κατηγορία