Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τον «φτιάχνει» ο Μάρκους Μπεργκ

Δημοφιλή

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί τον κορυφαίο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι. Και ο Γιάννης Αλαφούζος, έχει λόγους να παίξει τα…ρέστα του για την επιστροφή του Σουηδού επιθετικού στο «τριφύλλι».

Σε χαμηλά επίπεδα ήταν και παραμένει η δημοτικότητα του Γιάννη Αλαφούζου στους κόλπους των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους με πρώτη και κυριότερη την φθίνουσα πορεία που διαγράφει το κλαμπ επί των ημερών του στην ηγεσία της ΠΑΕ, παραμένοντας μακριά από τίτλους, διακρίσεις και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Αλαφούζος όμως δεν πτοείται. Και όχι μόνο δεν «μασάει», αλλά κάνει και σχέδια για τον Παναθηναϊκό, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Κάτι που σημαίνει πως κάθε άλλο παρά προς την πόρτα της εξόδου κοιτά και κινείται.

Ωστόσο ως έξυπνος businessman αντιλαμβάνεται πως κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει τρόπους να «ζεστάνει» τον κόσμο της ομάδας και συγχρόνως να βάλει ένα φρένο στην ελεύθερη πτώση της δημοτικότητάς του. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Ως γνωστόν οι μεταγραφές αποτελούν το όπιο των οπαδών. Πόσω μάλλον όταν ολοκληρώνεται deal με ποδοσφαιριστή που δεν είναι απλά αγαπητός στον «δωδέκατο παίκτη» μιας ομάδας, αλλά πολλά παραπάνω. Κι ένας τέτοιος παίκτης, είναι στην προκειμένη περίπτωση ο Μάρκους Μπεργκ.

Ο 33χρονος φορ κι άλλοτε φορ των «πρασίνων» που μένει ελεύθερος από την Κράσνονταρ, αποτελεί τον κορυφαίο μεταγραφικό στόχο του «τριφυλλιού». Και το…ψήσιμο αυτής της υπόθεσης, την έχει αναλάβει «επ΄ ώμου» όχι ο Τσάβι Ρόκα, αλλά προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Μπεργκ δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ρωσική ομάδα και παρά την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ, ουδέποτε έπαψε τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του να΄ χουν στραμμένες τις κεραίες τους προς την αγαπημένη τους Ελλάδα.

KOYΪΖ: Ποιο επιτελικό στέλεχος επαρχιακής σουπερλιγκάτης ΠΑΕ (υπεράνω υποψίας) «φλερτάρει» με την καλοκαιρινή μετακόμιση σε κλαμπ του εξωτερικού;

*Ενδιαφέρον από Τουρκία προέκυψε για τον Ευθύμη Κουλούρη. Ομάδα της γειτονικής χώρας μπήκε στη διαδικασία να «σκαλίσει» την προοπτική απόκτησης του 24χρονου επιθετικού. Ωστόσο η δικαστική νίκη της Τουλούζ και η παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, χάλασε τα σχέδια του κλαμπ (by Turkey) που είχε βάλει στο «σημάδι» τον άλλοτε επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ

Ο «αρραβώνας» του Παναθηναϊκού με τον Ντάνι Πογιάτος, προκάλεσε απογοήτευση σε πολλούς κόουτς που…ζαχάρωναν τον πάγκο των «πρασίνων» για την μετά – Δώνη εποχή. Ένας εξ αυτών και ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός κόουτς έχει προϋπηρεσία στον ΑΠΟΕΛ και αποτελεί γνώριμο πρόσωπο στον Τσάβι Ρόκα απ΄την θητεία του τελευταίου στην ΑΕΚ Λάρνακας, χωρίς αυτό να αποδειχτεί αρκετό για να του δώσει το χρίσμα του «αντί – Δώνη».

EXIT ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ…ΣΚΟΝΗ

Μια ηχηρή αποχώρηση έχει δρομολογηθεί να ολοκληρωθεί στον Άρη, αμέσως μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ωριμάσει στο μυαλό του Θεόδωρου Καρυπίδη, παρά το γεγονός πως το πρόσωπο που θα περάσει την πόρτα της εξόδου, έπιασε δουλειά στους «κίτρινους» με μια («βαριά») συστατική επιστολή ανά χείρας. Συμβαίνουν κι αυτά.

ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΜΕ…ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Μπόλικη «τροφούλα» μοίρασε η αποκάλυψη της στήλης την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τον μυστικό δείπνο του Γιάννη Αλαφούζου με κυβερνητικό πρόσωπο και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο γήπεδο των «πρασίνων».

«Ο Αλαφούζος βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τον Βοτανικό.  Κι αυτό ακριβώς ήταν και το αποκλειστικό θέμα συζήτησης που στον μυστικό δείπνο που είχε προ ημερών με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης.

Ο μεγαλομέτοχος «τρέχει» τις επαφές για το project του Βοτανικού και δηλώνει αισιόδοξος στο στενό περιβάλλον του για την υλοποίησή του» γράφαμε επί λέξει στο σχετικό ρεπορτάζ.

Στο… καπάκι υπήρξε δημοσίευμα που φέρνει τον Αλαφούζο να΄ χει συνάντηση όχι απλά και μόνο με έναν υψηλό κυβερνητικό στέλεχος, αλλά με τον ίδιο πρωθυπουργό!

O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να δείπνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζήτησαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν το μεγαλεπήβολο project της δημιουργίας του νέου γηπέδου των «πρασίνων» στο Βοτανικό.

*Ένας φίλος απ΄τα παλιά βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Καϋμενάκη και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός agent Χουάν Κρουζ Ογιέρ σήκωσε μεταγραφικά μανίκια για τους Αρκάδες.

ΚΟΥΪΖ: Σε ποια σουπερλιγκάτη ομάδα ο κόουτς διαπιστώνει προς μεγάλη του απογοήτευση πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει «χημεία» με τον τεχνικό διευθυντή; Ο «μεγάλος» γνωρίζει τι ακριβώς παίζει, ή αποφεύγει τις έντονες και μεγάλες συγκινήσεις.

Ο «ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ» ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Η επιβεβαίωση ενός αποκλειστικού ρεπορτάζ, μοιάζει με την εκδίκηση. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τον περασμένο Γενάρη η στήλη που διαβάζετε αποκάλυψε πως ο «προξενητής» του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στο Βόλο ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο (new entry) μάνατζερ ήταν αυτός – όπως γράφαμε- που «έτρεξε» την υπόθεση της συνεργασίας του Ισπανού τεχνικού με την θεσσαλική ομάδα. Προ ημερών και σε συνέντευξη που έδωσε ο παλαίμαχος παίκτης, επιβεβαίωσε πως μία από τις πρώτες του δουλειές με το κοστούμι του agent ήταν ο «γάμος» Βόλου – Γκαγιέγκο. Να τα θυμόμαστε, να τα λέμε, να τα γράφουμε κι αυτά!

*Βαλίτσες για την Ελλάδα ετοιμάζεται ο Μπράιαν Ορόσκο. Ο 22χρονος Αργεντινός χαφ ήρθε σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης κι είναι ο παίκτης που ανοίγει το «χορό» των καλοκαιρινών μεταγραφών για την ομάδα της Αρκαδίας.  Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός χαφ, αλλά κι ως επιτελικός μέσος, ενώ την φετινή σεζόν, μετράει τρία γκολ σε 15 συμμετοχές. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της C.A.I. (Comisión de Actividades Infantiles), από την οποία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Βίγια Ντάλμινε. By the way, ο Αστέρας κέρδισε στη μεταγραφική κούρσα άλλη σουπερλιγκάτη (επαρχιακή) ομάδα που είχε δείξει «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Δεν τα βρίσκουν στο Βόλο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προσφέρουν 1 εκατομμύριο, ωστόσο απαιτούνται άλλα περίπου 400 χιλιάρικα για να υπάρξει deal. Το οικονομικό ρεπορτάζ της υπόθεσης δεν μπορεί παρά να΄χει υπόψιν ο Δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος που βρίσκεται (διαχρονικά) δίπλα στην θεσσαλική ομάδα.

*Ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, θυμάται εκείνες τις αποκαλύψεις που είχε υποσχεθεί πως θα κάνει (μετά το τέλος της σεζόν) με επίκεντρο την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ή περασμένα, ξεχασμένα;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο από την στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι τραυματισμοί δεν άφησαν σε…χλωρό κλαρί τον έμπειρο μεσοεπιθετικό και εσχάτως τον στέλνουν στην πόρτα της εξόδου. Κι ας δήλωνε ο ίδιος στο στενό περιβάλλον του πως στα πλέι οφ θα παίξει το τελευταίο…χαρτί για την παραμονή του στην πειραϊκή ομάδα. Ο νέος τραυματισμός του χάλασε τα σχέδια και τον βάζει στη διαδικασία αναζήτησης νέου κλαμπ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το άγριο πρόσωπο των οπαδών του Παναθηναϊκού είδε live ο Τσάβι Ρόκα προ ημερών στο Κορωπί. Μερίδα των οργανωμένων επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο προκειμένου να εμψυχώσει τους παίκτες και τον Γιώργο Δώνη εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και επί τη ευκαιρία, τα είπαν ένα…χεράκι και με τον σενιόρ – Ρόκα. Τα όσα ειπώθηκαν, δεν είναι εύκολο να γραφτούν (αναλυτικά) «χαρτί και καλαμάρι».

ΑΕΚ

Η αλήθεια είναι πως ο Μάσιμο Καρέρα έχει κερδίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ να εμπιστεύεται τον Ιταλό κόουτς, ακόμα για θέματα που αφορούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Και κάπως έτσι άλλωστε έλαβε φύλλο πορείας προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει στην «Ένωση» ο Αγγλο – Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, Μπράιτ Ενομπακάρε που αποτελεί 100 % επιλογή Καρέρα.

ΟΦΗ

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μπορεί το διαζύγιο του Χάιμε Βέρα με τον ΟΦΗ να αποδόθηκε στην έλλειψη προπονητικού διπλώματος από πλευράς του Χιλιανού κόουτς, ωστόσο έπαιξαν ρόλο κι άλλα πράγματα το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μια φορά, ο κόουτς έχει πάντα στην καρδιά του την Ελλάδα και ψάχνεται για (νέο) πάγκο με…άρωμα Ελλάδας εν όψει της νέας σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ενώπιον της δικαιοσύνης οι συλληφθέντες

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν οι 64 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία...

Στην ίδια κατηγορία