Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

To Στραγάλι γράφει για τη νέα ΚΕΔ

Δημοφιλή

*ΔΥΑΝΥΟΥΜΕ τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, που είναι ο καθοριστικός μήνας για τη διαιτησία, αφού αναμένεται η επιστροφή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τις ΗΠΑ, όπου έχει πάει για μια έξτρα – εργασία ως τηλεκριτικός για τα ματς του ΕURO και του Κόπα Αμέρικα. Με την έλευσή του στις 15 του μήνα θα δοθούν και οι πίνακες στη δημοσιότητα, που τόσο πολύ αναμένουν οι διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο.

* Παράλληλα ο Βρετανός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θόδωρο Ζαγοράκη, για να αναπτύξει, όπως έχει υποσχεθεί, το πλάνο του για το πως πρέπει να λειτουργήσει η ΚΕΔ. Εκεί θα φανεί πόσα μέλη θα τη στελεχώσουν και πόσοι Έλληνες θα περάσουν στη νέα επιτροπή. Ακόμη θα μάθουμε αν τελικά οι ξένοι που θα τον πλαισιώσουν στη νέα περίοδο θα είναι τρεις ή τέσσερις, αφού λέγεται, χωρίς να διαψεύδεται, ότι θα έλθει ένας ακόμη Πορτογάλος.

* Όλα αυτά ενώ τα σενάρια για το ποιοι θα είναι στη νέα ΚΕΔ πυκνώνουν και γράφονται ονόματα, κύρια από το κέντρο ή καλύτερα από μια πλευρά, του νότου, αφού λόγο θα έχει και η Θεσσαλονίκη, οπότε το λιγότερο που θα εισέλθουν στην επιτροπή διαιτησίας θα είναι δύο πρόσωπα.

* Αυτή η διαδικασία θα κινηθεί στις 18 ή 19 Ιουλίου, που είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ για να ληφθεί απόφαση γύρω από την εισήγηση της ΟΥΕΦΑ για την ολιστική μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και διατάξεις για τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κόντρες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με την ευρωπαϊκή, αφού δεν γίνεται δεκτό να έχει η υπό ίδρυση Ενωση διαιτητών δύο ψήφους στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ, καθώς και να εκπροσωπείται με ένα στέλεχός της στην εκτελεστική της Ομοσπονδίας.

* Οι διαιτητές για την ώρα δεν έχουν πάρει θέση, αφού δεν έχει γίνει εκκίνηση για την ίδρυση της Ενωσης, και για προλάβει να έχει συμμετοχή στα όσα θα διαδραματισθούν, η ΟΔΠΕ κάνει στις 28 του μήνα γενική συνέλευση για να τροποποιήσει το καταστατικό της και να μετονομαστεί σε Ενωση διαιτησίας. Αφού συμβεί αυτό, θα κάνει αίτηση στην ΕΠΟ για να πάρει έγκριση.

* Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στη νέα επιτροπή διαιτησίας, ακούγονται ήδη κάποια ονόματα. Πρόκειται για τον Μανταλο, τον Θάνο και τον Καλογερόπουλο, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν ο Ευθυμιάδης, ο Δαγκλής, αλλά και άλλοι. Την εισήγηση θα την κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Η τελική επιλογή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

* Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχει προτείνει να φτιαχτεί η Ενωση διαιτητών από τους εν ενεργεία σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και από τους παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας.

* Το τι θα συμβεί θα φανεί μέσα στον μήνα, αφού την ολιστική μελέτη θέλει και η πολιτεία και προχωρεί στην νομοθέτηση σχετικών διατάξεων. Ομως η ΟΥΕΦΑ για να χρυσώσει το χάπι στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στις Ενώσεις έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να του ζητήσει να πάρει πίσω τις διατάξεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

* Μάλιστα επειδή οι ΕΠΣ διαμαρτύρονται έντονα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, δεν αποκλείεται να επιστρέψουμε στον παραδοσιακό τρόπο, με την συμμετοχή όλων των συλλόγων στη διαδικασία και όχι μόνο όσων είναι γραμμένοι στο μητρώο συλλόγων της ΓΓΑ.

* Επιστρέφοντας στα διαιτητικά δρώμενα σημειώνουμε ότι όλα θα γίνουν μέσα στον Ιούλιο, ότι ο Κλάτενμπεργκ είναι αυτή τη στιγμή πανίσχυρος και πως η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή παρέμβαση, αφού ο Βρετανός δίνει αναφορά στην ΟΥΕΦΑ και έχει πάρει το πράσινο φως για να προχωρήσει τα σχέδια του.

* Ωστόσο φαίνεται να απομακρύνεται η καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε και τέλος της έλευσης ξένων διαιτητών, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μεγάλο πρόβλημα με τις ημερομηνίες στη Σούπερ Λιγκ

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League δημιουργεί νέες συνθήκες και στο εγχώριο...

Στην ίδια κατηγορία