Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «Στραγάλι» γράφει για τα… παπαγαλάκια και τα όνειρα τους!

Δημοφιλή

* Είχαν ξαμολυθεί τα παπαγαλάκια, όταν διάβασαν πως το τρίο των ξένων μελών της ΚΕΔ κλήθηκε στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν. Αρχισαν να… πλάθουν του κόσμου τα όνειρα πως οι ιθύνοντες των συνομοσπονδιών θα τους τραβούσαν το αυτί και τα συναφή. Φυσικά τίποτε απ’ αυτά δεν συνέβη. Περέιρα, Μάριν και Λίντμπεργκ πήγαν στην Ελβετία, συναντήθηκαν με τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν για τα διαδραματιζόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, κι επέστρεψαν στην βάση τους, κάνοντας τους ορισμούς της αγωνιστικής.

* Παρότι δεν διέρρευσαν πολλά πράγματα, το κλίμα ήταν θετικό για τα τρία μέλη της επιτροπής διαιτησίας, που δίνουν λόγο μόνο στη ΦΙΦΑ, αφού εκεί έχει περιέλθει η ελληνική διαιτησία, και εισέπραξαν την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό τους. Κάτι, που έχει ημερομηνία λήξης μέχρι τον ερχόμενο  Ιούνιο, που τελειώνουν τα συμβόλαια τους.

* Τα τρία μέλη, που έχουν την ευθύνη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, στάθηκαν και στο VAR, το οποίο παρότι δεν έχει παραληφθεί πλήρες, με τη γραμμή, έχει συνεισφέρει στην μείωση των λαθών και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, παρά την λυσσαλέα αντίδραση ορισμένων ομάδων και δη του Ολυμπιακού, που κοντράρει γιατί δεν τον συμφέρει και όλο θέματα θέτει για τη διαιτησία, χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση από τα όργανα.

* Ο Περέιρα ενημέρωσε πως δεν δέχεται επισκέψεις από κανέναν παράγοντα και απαντά μόνο σε γραπτά ερωτήματα, που θέτουν προς την επιτροπή διαιτησίας οι ΠΑΕ, ενώ φυσικά δεν δίνει σημασία στις δηλώσεις, που στρέφονται κατά μελών της επιτροπής, αφού γίνονται για να πιέσουν τους διαιτητές, χωρίς να βρίσκουν απήχηση.

* Η επιτροπή προχωρά στο έργο της και ετοιμάζεται για το σεμινάριο, που θα γίνει με την έλευση του νέου χρόνου. Θα είναι το χειμερινό και οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκ 1, αλλα και της Σούπερ Λιγκ 2, θα περάσουν ένα νέο δοκιμαστικό τεστ, που φιλοδοξεί να καθιερώσει η ΟΥΕΦΑ.

* Μέσα στον Γενάρη, που είναι προγραμματισμένο πολύ πιθανόν να βρεθεί και να τρέξει ο Δραμινός ρέφερι, Κώστας Κοτσάνης, που ακολούθησε μια ειδική θεραπεία επί πέντε μήνες.

ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

* Εκεί, που πρέπει να σταθούμε για λίγο και να ενημερώσουμε τον κόσμο, είναι ότι μηνύσεις κατά διαιτητών, που υπέπεσαν σε ένα δύο ή και περισσότερα λάθη, δεν χωρούν. Το λάθος ή τα λάθη των αξιωματούχων ενός αγώνα, δεν ποινικοποιούνται, όπως αναφέρει η ΦΙΦΑ στο καταστατικό της, άρα όποιες ΠΑΕ προβάλουν ως είδηση ότι μήνυσαν τον Α ή Β διαιτητή ή βοηθό ή ακόμη και κριτή του VAR, το πράττουν για επικοινωνιακούς λόγους, αφού διαιτητής δεν πρόκειται να καθίσει ΠΟΤΕ στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τον καταλογισμό ενός πέναλτι ή για ακύρωση τέρματος ή βοηθός για ανύπαρκτο όφσαιντ.

* Τα βαρύγδουπα λόγια, που εκστοσμίζονται για παράνομο στοιχηματισμό και άλλα τινά, δεν προκύπτουν και γι’ αυτό όσοι καταθέτουν μηνύσεις τις βλέπουν να πηγαίνουν στο αρχείο και απλά ξοδεύονται και τίποτε παραπάνω. Λάθη γίνονται και θα γίνονται στο διηνεκές, αφού το ποδόσφαιρο είναι και παιχνίδι του λάθους και δεν μπορεί να υπάρξει τέλειος διαιτητής ή βοηθοί κομπιούτερ, που να πιάνουν τα οφσάιντ με το μοιρογνωμόνιο. Κατά συνέπεια οι μηνύσεις δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡMΠΑ ΣΑΒΒΑ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕ ΚΕΔ ΚΑΙ ΕΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

*Μέσα σε όλα, είχαμε και ένα ακόμη παραλήρημα του κυρ Σαββα, που ενώ φέρει τον τίτλο του επίτιμου, γεννάται ένα ερώτημα, πως κυκλοφορεί στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, αφού δεν δηλώνεται στο φύλλο αγώνα. Κι έπειτα, πως είναι δυνατόν να αφιερώνει την πρόκριση της ομάδας του στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, σε όλους τους φιλάθλους, εκτός από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ.

* Μιλάμε για φαρσοκωμωδία, αφού ούτε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία βάλλει κατά της ομάδας του, ούτε η επιτροπή διαιτησίας έχει κάτι που προσπαθούν τεχνιέντως να δημιουργήσουν για να βρουν άλλοθι στα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στη Σούπερ Λίγκα.

* Ο μπάρμα Σάββας δεν έχει καταλάβει ότι παρήλθε η εποχή, που όριζε ο Ολυμπιακός τα μέλη στην ΚΕΔ και ακόμη ηχεί στα αυτιά των φιλάθλων η ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, που του έλεγε ότι θα αποτελέσει, όπως και έγινε, μέλος της επιτροπής διαιτησίας. Αυτά δεν ξεχνιώνται, όσα χρόνια και να περάσουν.

* Ούτε και πρόκειται να επανέλθει η κατάσταση στην διαιτησία, όπως επικρατούσε πριν τρία και πλέον χρόνια. Οι ξένοι ήλθαν και δεν φεύγουν. Μπορεί να μειωθούν τα πρόσωπα στην επιτροπή, αλλά όσοι ονειρεύονται επιστροφή στην φαύλη εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία