Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το “Στραγάλι” αναλύει την τακτική Κλάτενμπεργκ

Δημοφιλή

Πολλοί αναρωτιούνται, μπορεί να βγει το πρωτάθλημα με μόλις 20 διαιτητές; Ασφαλώς και όχι, αν υπάρξουν τιμωρίες και τραυματισμοί κάποιων διαιτητών. Ο Κλάτενμπεργκ έχει διαλέξει αυτό το μοντέλο με λίγους διαιτητές στην πρώτη βαθμίδα και πίσω τους νεότερους, που θα παίζουν αραιά και που. Το δείχνουν οι μέχρι τώρα ορισμοί, αφού τα πρόσωπα είναι γνωστά και για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα της διαιτησίας από κοντά, φαίνεται καθαρά πως ο Βρετανός δεν θα αλλάξει μοτίβο.

*Στα ατού του είναι η μετάκληση ξένων διαιτητών, αν και ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα φέρνει αλλοδαπούς για ψύλλου πήδημα, αλλά μόνο στα ντέρμπι. Ακόμη, έχει εξαγγείλει ότι όσοι έχουν πιστοποιηθεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν έστω κι αν είναι στον πίνακα της Super League 2, αφού οι πίνακες είναι ανοικτοί, σύμφωνα με τον κανονισμό. Αυτό μπορεί να γίνει σε εξαιρετική περίπτωση, όταν δε θα έχει διαιτητές από τη Σούπερ Λίγκα στη διάθεσή του και ανάλογα με τη σημασία του αγώνα.

*Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι από τους διεθνείς υπολογίζονται όλοι, πλην του αποχωρήσαντος Σκουλά, δηλαδή Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, με κάπως σε δεύτερη μοίρα τον Τζήλο, που δεν αποκλείεται να θέσει εκτός πινάκων τον άλλο μήνα.

* Από τους υπόλοιπους, πόντους έχει πάρει ο σταθερός Ευαγγέλου, όπως και ο έμπειρος Καραντώνης, αλλά και ο Κουτσιαύτης, από τον οποίο ξεκινούν οι ορισμοί, ενώ ο Μανούχος που προορίζεται για διεθνής, έχει πάρει σερί παιχνίδια μαζί με τον Γκορτσίλα, αλλά και τον Λαμιώτη Τζοβάρα, που έχει κάνει καλό ξεκίνημα, και αν δεν σφυρίζει, είναι στο VAR.

*Πιο πίσω είναι ο Συριανός Κουμπαράκης, που έχει λίγους ορισμούς στο τερέν, αλλά περισσότερους στον έλεγχο του ηλεκτρονικού συστήματος, στα μηχανήματα του VAR.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

* Από τους νέους, αυτός που έχει πάρει προβάδισμα και αυτό αποδεικνύεται με το γεγονός ότι έχει παίξει τρία παιχνίδια, είναι ο Αθηναίος Περράκης. Καλά στοιχεία έδειξε και ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης με τον Σταύρο Ζαμπαλά, που υπολογίζονται σε αντίθεση με τον Γκάμαρη και τον Τσέτσιλα, που χρησιμοποιούνται περισσότεροι ως 4οι και εναλλάξ θα παίρνουν και κάποιες συμμετοχές.

* Αυτό είναι το πλέγμα των ορισμών που εφαρμόζει ο Κλάτενμπεργκ και μάλιστα στηρίζει τις επιλογές του, σε σημείο πρόκλησης, αφού θάβει λάθη και κρατάει ήπιους τόνους, κύρια όταν δημοσιοποιεί τα βίντεο που ανεβάζει στο σάιτ της ΕΠΟ. Πολλοί λένε “μα είναι δυνατόν να τραβάει ο αρχιδιαιτητής τον κανονισμό και να τον κάνει λάστιχο;”. Αυτός έχει τα γένια και τα χτένια και δεν ιδρώνει το αυτό του παρά την κριτική που του ασκείται.

* Και να μεν δεν έχει τακτική επικοινωνία, που είχε εφαρμόσει πριν και μετά από παιχνίδια, αλλά έχει τηλεφωνική επαφή με τους διαιτητές και ξέρουν από πρώτο χέρι όταν έχουν κάνει λάθος, χωρίς να περιμένουν την έκθεση του παρατηρητή τους.

*Απ΄ αυτό το ΣΚ οι αξιολογημένοι διαιτητές είναι σε πλήρη δράση, αφού ξεκινά και η Super League 2 με 16 παιχνίδια κάθε αγωνιστική. Την ευθύνη σ΄ αυτή την κατηγορία την έχει ο Κόλλινς, συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ και θα μεταφέρει σ΄ αυτόν τον εικόνα. Πρόθεσή του είναι να αξιολογηθούν οι ικανότεροι διαιτητές, που υπάρχουν και πέρσι δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην μεγάλη κατηγορία, ενώ το άξιζαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

Η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ότι...

Στην ίδια κατηγορία