Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το σεμινάριο ματαιώθηκε λόγω… κόστους

Δημοφιλή

*ΜΙΑ σειρά πήγε να μπει στο φετινό πρωτάθλημα και δεν τηρήθηκε. Μιλάμε για τον καθορισμό των ημερομηνιών όλων των σεμιναρίων της σεζόν, κάτι που το επιζητούσαν διαιτητές και βοηθοί της Σούπερ Λιγκ, ώστε να κάνουν το πρόγραμμα τους και να φροντίσουν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ή και τις επιχειρήσεις που εργάζονται, για τις ημερομηνίες που θα είναι απασχολημένοι με την διαιτησία για σεμινάρια ή τεστ.

* ΚΑΙ ω του θαύματος, ενώ η ΚΕΔ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων, έξι τον αριθμό, ήλθε η οικονομική δυσπραγία της ΕΠΟ να βάλει φρένο στις συνάξεις αυτές, καθώς το ταμείο είναι μείον και η ομοσπονδία αδυνατεί να πληρώσει διανυκτερεύσεις και σίτιση των διαιτητών, έστω για δυο μέρες!! Εκεί κατάντησε, να μην μπορεί να συμβάλει στην πιστή τήρηση διεξαγωγής των σεμιναρίων, που κάτι θα είχαν να συμβάλουν στο περιορισμό των λαθών και στο φρεσκάρισμα των γνώσεων επί των κανονισμών.

* ΕΤΣΙ, για να μιλάμε με γεγονότα, το σεμινάριο που ήταν να γίνει 28 και 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα ματαιώθηκε στα σιωπηλά, καθώς ο Περέιρα ενημερώθηκε πως η ΕΠΟ στην προσπάθεια της να συμμαζέψει τα οικονομικά της, κόβει τα περισσότερα απ’ αυτά.

* Πριν φτάσουμε στο σεμινάριο των ρέφερι της Σούπερ Λιγκ, είχε μετατεθεί για το 2020 το πολυδιαφημισμένο σεμινάριο των ταλαντούχων διαιτητών και των μεντόρων τους, με την επωνυμία «Νίκος Ντοσίδης», που ο πρόεδρος της ΚΕΔ είχε επενδύσει για το μέλλον της διαιτησίας και το αποκαλούσε πρότζεκτ, που θα απέφερε πολλαπλά οφέλη στην ελληνική διαιτησία. Τώρα όλα αυτά πήγαν πίσω και η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς η ΕΠΟ πάει σε περικοπές σε μισθούς για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Αυτό συνεπάγεται μείωση των συνεδριάσεων των διαφόρων επιτροπών της και γενικά σε περιστολή των εξόδων.

* Τα μηνιαία έξοδα της ομοσπονδίας είναι πάρα πολλά και τα περισσότερα πάνε σε μισθούς μονίμων υπαλλήλων και εκτάκτων συνεργατών της ΕΠΟ, που λαμβάνουν υψηλές αποδοχές και πρόκειται, όπως λέγεται, να πέσει ψαλίδι.

* Χαρακτηριστικά λέγεται από γνώστες της  διοικητικών της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι στο διάστημα της διοικούσης επιτροπής και μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων κατά 30 άτομα και πως αυτή την στιγμή η ΕΠΟ αριθμεί περί τους 130 υπαλλήλους, ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει με τους μισούς απ’ αυτούς.

ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔ;

* Αυτό που δεν δηλώνεται για την ώρα, αλλά κυκλοφορεί, είναι ότι όταν θα ολοκληρωθεί το οικονομικό πλάνο που φτιάχνει η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από την εκτελεστική επιτροπή, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά κάτι οι αμοιβές των μελών της επιτροπής διαιτησίας.

* Αυτό, ωστόσο, προσκρούει  στο γεγονός ότι η ΚΕΔ ανήκει τώρα στην ΦΙΦΑ και δεδομένου ότι η ΕΠΟ ζητάει δάνειο από την ΟΥΕΦΑ, ίσως να μην ακουμπήσουν τους μισθούς των τριών ξένων μελών, από τους οποίους ο ένας, εν προκειμένω ο Σουηδός Λίμπεργκ, λαμβάνει την μηνιαία αποζημίωση του από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και η ΕΠΟ του πληρώνει μόνο την διαμονή.

* Υπάρχει, επίσης, κι ένα ακόμη στοιχείο που θα μετρήσει. Στο τέλος της σεζόν τελειώνουν τα συμβόλαια των περισσοτέρων μελών της επιτροπής διαιτησίας, πλην του Μαρίν, που έχει έναν ακόμη χρόνο. Οπότε μπορεί να μην ασχοληθούν με τις αμοιβές τους, παρότι η ΕΠΟ οικονομικά στενάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»

Ο εξτρέμ της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλας του ΠΑΟΚ, Τάσος Αναστασιάδης μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες από την πρώτη...

Στην ίδια κατηγορία