Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σχέδιο του ΠΑΟΚ με τον Ρέμπε

Δημοφιλή

Ο κύβος ερρίφθη! Ο 42χρονος Όλαφ Ρέμπε θα είναι ο άνθρωπος, που αναλάβει να βάλει τη σφραγίδα του στο… restart, που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ από τη νέα σεζόν.

Μετά από μια περίοδο τεσσάρων – πέντε χρόνων, στην οποία έγιναν μεγάλες επενδύσεις και ο ΠΑΟΚ έβαλε στην τροπαιοθήκη του ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα, πλησιάζει η ώρα για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, πάνω σε νέες βάσεις. Σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα, κομβικό ρόλο θα έχει ο Ρέμπε…

Ο 42χρονος Γερμανός μπήκε στη… ζωή του ΠΑΟΚ λίγο πριν μπει ο Κορονοϊός στις ζωές όλων! Ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους, που μπήκαν στο μικροσκόπιο και γρήγορα κέρδισε την μάχη από έναν Ισπανό, με τον οποίο είχε επίσης μιλήσει ο ΠΑΟΚ, που έψαχνε κατά βάση στην κεντρική Ευρώπη τη λύση γι΄ αυτό το “πρόβλημα”.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα, η FORZA αποκαλύπτει ότι ο Ρέμπε έχει έρθει ήδη στη Θεσσαλονίκη για μία επαφή γνωριμίας, σε μια ανύποπτη στιγμή, όταν δεν τον γνώριζε κανείς. Ήταν στις αρχές Μαρτίου, λίγες μέρες πριν το lockdown, όταν είχε το πρώτο τετ-α-τετ με ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως, ήταν συνεχείς στο διάστημα που ακολούθησε και πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έκλεισε η συμφωνία. Προηγήθηκαν δύο μεγάλες συζητήσεις με τηλεδιάσκεψη με τον Ιβάν Σαββίδη, στις οποίες συζητήθηκαν τα πάντα και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έδωσε το ΟΚ να προχωρήσει η συμφωνία μαζί του. Ο Σαββίδης αποφάσισε ότι αξίζει να γίνει αυτή η επένδυση για ένα ποδοσφαιρικό στέλεχος με 14 χρόνια προϋπηρεσία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, έχοντας πάρει και καλές συστάσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Ο Ρέμπε έρχεται στη Θεσσαλονίκη με συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, για να φέρει εις πέρας ένα πλάνο τριετίας, που έχει ως στόχο, να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε μια καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, στην αναδόμηση της ομάδας, στις αγωνιστικές επιτυχίες, με την παράλληλη βελτίωση των οικονομικών και των υποδομών και στην ενίσχυση του brand, που έχει φτιάξει ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή.

Ο 42χρονος δεν θα είναι το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή, που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα, δηλαδή του ανθρώπου που απλά κάνει τις μεταγραφές κι αναλαμβάνει να κάνει και πωλήσεις. Ο ρόλος του θα είναι πολυσύνθετος… Ο Ρέμπε, άλλωστε, δεν είναι απλά ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στο βιογραφικό του θα δει κανείς ότι είναι πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων, στην Βέρντερ ήταν επί χρόνια διευθυντής μάρκετινγκ, πριν γίνει “δεξί χέρι” του Κλάους Άλοφς, που είναι ο μέντοράς του.

Μαζί με την ιδιοκτησία, θα χαράξουν την στρατηγική της ομάδας και θα αναλάβει να την υλοποιήσει.

Είναι ξεκάθαρο, ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει σε ένα νέο μοντέλο, με παίκτες μικρότερης ηλικίας, με φρέσκα πόδια και πολλή ενέργεια (έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο ίδιος), με κίνητρα και βέβαια μεταπωλητική αξία. Θέλει να φέρει έναν νέο, φρέσκο αέρα, χωρίς όμως να ταράξει τις ισορροπίες και χωρίς αλόγιστες σπατάλες…

Ο Ρέμπε γνωρίζει ότι οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, έφεραν αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά έφεραν την ομάδα στα… δόκανα του Financial Fair Play. Γνωρίζει ότι υπάρχουν κεφάλαια, που πρέπει να διαχειριστούν με λογική και κυρίως, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του.

Στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μίλησε αρκετά για τα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, που τρέχει η Ρεντ Μπουλ, στο Σάλτσμπουργκ και στη Λειψία. Πρόκειται για δύο ομάδες, που απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις χώρες τους, με λογικές (για το περιβάλλον, που κινούνται) επενδύσεις, ανάπτυξη των ακαδημιών, των υποδομών, του brand και πολύ καλή δικτύωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ανέλυσε πράγματα που έκαναν Λειψία και Σάλτσμπουργκ, και φαίνεται ότι θέλει να υιοθετήσει κάποια απ΄ αυτά.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στον Ρέμπε και τον ΠΑΟΚ, καθορίστηκε και ο τρόπος, που θα κυλήσει αυτή η συνεργασία.

Έγινε σαφές ότι ο Ρέμπε θα έχει πολλές ελευθερίες και θα είναι το κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα γενικότερο θέμα με τους ρόλους. Ο 42χρονος Γερμανός θα είναι αυτός που θα αποφασίζει σε συνεργασία με την ιδιοκτησία και κυρίως με τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος έχει αποκτήσει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Οι δυο τους είναι ήδη σχεδόν σε καθημερινή επαφή κι έχουν αρχίσει να βρίσκουν χημεία… Χημεία άρχισε να βρίσκει και με στελέχη του ΠΑΟΚ, που είναι πλέον σε επαφή για θέματα, που πρέπει να δρομολογούνται.

Εννοείται, ότι στις αποφάσεις για την ομάδα, θα συμμετέχει και ο προπονητής, ο οποίος θα είναι υπό την ευθύνη του Ρέμπε. Στην πραγματικότητα, ο 42χρονος Γερμανός θα είναι κάτω από την ιδιοκτησία, και πάνω από τον προπονητή και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είναι ο κλασικός Γερμανός αθλητικός διευθυντής, που έχει καθημερινή τριβή με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Του αρέσει η προπόνηση και η επαφή με την ομάδα, θα αναλάβει την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος και την επίβλεψη.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Όλαφ Ρέμπε είναι δεδομένη και μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα στις αρχές, θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις με τον Γερμανό να έρχεται στις αρχές της άλλης εβδομάδες (γύρω στις 20 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Ρέμπε έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με τα θέματα του ΠΑΟΚ, έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια, συν το τελευταίο με τον Ολυμπιακό κι έχει άποψη για την ομάδα, τις δυνατότητές της κι αυτά, που πρέπει να γίνουν…

Η επαφή του με την ιδιοκτησία, τους ανθρώπους της, και στελέχη της ομάδας είναι σχεδόν καθημερινή, έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα (σημαντικός ήταν στην αρχή και ο ρόλος του Βιεϊρίνια, με τον οποίο ο Ρέμπε δούλεψε στη Βόλφσμπουργκ κι έχουν καλή επαφή) και ο στόχος του -όπως είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ- είναι να είναι έτοιμος, την επομένη του τελευταίου αγώνα της σεζόν (είτε είναι στις 20 Ιουλίου, είτε την επομένη του τελικού κυπέλλου), για να παρουσιάσει τον βασικό άξονα της ομάδας του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2020-21.

Ως αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, ο Ρέμπε είχε επαφές με πολλές μεγάλες ομάδες εκτός Γερμανίας, έχει κλείσει μεταγραφικές συμφωνίες με ΠΑΡΙ ΣΖ, Μαρσέιγ, Ίντερ, Μίλαν, Μονακό, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο, Φιορεντίνα, Άγιαξ, Λίβερπουλ κ.α., έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, ενώ οι γνωριμίες και οι επαφές του χρειάστηκαν ήδη σε δύο τρεις περιπτώσεις στον ΠΑΟΚ.

Αυτό που έκανε εντύπωση, είναι πόσο “ζεστός” είναι γι΄ αυτή την αποστολή, που αναλαμβάνει και είναι ξεκάθαρο ότι βλέπει τον ΠΑΟΚ ως μια μεγάλη ευκαιρία και για τον ίδιο, να συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός πρότζεκτ, που θα ανεβάσει και τις δικές του μετοχές. Ίσως είναι κι αυτός ο λόγος, που δεν ήταν σκληρός διαπραγματευτής στο οικονομικό και όπως λένε στην Τούμπα, για να προχωρήσει η συμφωνία, έκανε υποχωρήσεις.

Από τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους του Δικεφάλου ήταν φανερό ότι ο ίδιος βρήκε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, αποδεχόμενος την πρόταση, που του έγινε.

“Είναι μια δυνατή ομάδα, ένας δυνατός οργανισμός, μπορούμε να κάνουμε πολλά και σπουδαία πράγματα μαζί”, είπε μεταξύ άλλων, σ΄ αυτές τις κουβέντες.

Ο Ρέμπε, ζήτησε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ “ένα νορμάλ σπίτι”, κοντά στην πόλη, καθώς θα έρθει σε πρώτη φάση χωρίς τη σύζυγό του (δεν έχουν παιδιά), η οποία για την ώρα δεν θέλει να αφήσει τη δουλειά της στη Γερμανία (είναι φοροτεχνικός).

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Λεωφόρος μοιάζει… κακός δαίμονας του ΠΑΟΚ

Γέμισε και πάλι η Νέα Μεσημβρία, καθώς όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στη βάση τους με φόντο...

Στην ίδια κατηγορία