Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ριζικό λίφτινγκ δεν απέδωσε

Δημοφιλή

Εχοντας τερματίσει στο πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν στην 5η θέση, πίσω και από την Ξάνθη, το καλοκαίρι του 2005 ήταν υποχρεωμένοι στον ΠΑΟΚ να κάνουν επανεκκίνηση.

Η προετοιμασία για τις μεταγραφές είχε αρχίσει από την άνοιξη, όταν ο Γιώργος Κωστίκος είχε κάνει διαδοχικά ταξίδια σε Ουγγαρία, Αυστρία και Τσεχία.

Ο ίδιος διατηρούσε τη θέση του τεχνικού συμβούλου, ενώ στον πάγκο παρέμενε ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος, το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς είχε διαδεχτεί τον Ρολφ Φρίνγκερ.

Η μεταγραφική δραστηριότητα είχε αρχίσει πριν μπει ημερολογιακά το καλοκαίρι. Την αρχή είχε κάνει ο Ηλίας Χαραλάμπους την Παρασκευή 27 Μαΐου, όταν και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Κύπριος αμυντικός είχε βρεθεί ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Δικεφάλου, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις της Ομόνοιας δεν είχαν επιτρέψει τη μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη. Ο Χαραλάμπους είχε εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας αμέσως μετά στην ομάδα της Λευκωσίας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα επανεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2014, όταν φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού.

ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Μια ημέρα μετά, ανακοινώνονταν η απόκτηση του Φατίχ Ακιέλ. Με προηγούμενη θητεία σε Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ, η γενική εντύπωση ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ενισχύονταν με έναν ποιοτικό παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας του. Αυτή ήταν η μισή αλήθεια, γιατί η άλλη μισή ήταν ότι ο Τούρκος μπακ δεν ήταν και ο καλύτερος χαρακτήρας, με συνέπεια να μην καταφέρει να στεριώσει (πριν φθάσει στην Τούμπα) ούτε στη Μαγιόρκα, ούτε στην Μπόχουμ. Το τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κενού περιεχομένου, αφού το Νοέμβριο που ακολούθησε, οι δύο πλευρές είχαν βγάλει ήδη διαζύγιο.

Στις 2 Ιουνίου ο Χουσεΐν Μουμίν υπέγραφε πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο, όμως παρέμεινε για δυόμισι χρονιά, αγωνιζόμενος αργότερα σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας μόνο στον Παναιτωλικό. Ο 18χρονος χαφ, πάντως, ήταν και άτυχος, μια και σε ένα από τα φιλικά της προετοιμασίας είχε υποστεί ρήξης πρόσθιου χιαστού, με συνέπεια να χάσει σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν που ακολούθησε.

Πέντε ημέρες αργότερα εντάσσονταν στο Δικέφαλο ο διεθνής με τη νέων Σωτήρης Μπαλάφας. Άλλοι δύο νεαροί, πάντως, ο 17χρονος Κώστας Παλιούρας κι ο 21χρονος Βαγγέλης Καραθανάσης δεν μπόρεσαν να σταδιοδρομήσουν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Βέβαια, το γεγονός του καλοκαιριού ήταν η επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη. Στις 19 Ιουλίου έλυνε τη συνεργασία του με την Μπολόνια και δύο ημέρες αργότερα παρουσιάζονταν επίσημα από τη διοίκηση στα γραφεία της ΠΑΕ (τέσσερις χιλιάδες φίλαθλοι του είχαν επιφυλάξει νωρίτερα αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία). Και στις 27 του μηνός ο Ζαγοράκης ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή στο Σάλτσμπουργκ (μαζί με τους Τοχούρογλου και Καρυπίδη είχαν αναδειχθεί οι αρχηγοί της ομάδας).

Αλλά και ο Παντελής Κωνσταντινίδης θα επέστρεφε επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, μετά από τρία χρόνια θητείας στον Παναθηναϊκό

Tην Τρίτη 9 Αυγούστου η ΠΑΕ παρουσίασε τα συνολικά δεκαπέντε νέα αποκτήματα, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών που είχαν αποκτηθεί τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς (Σικαμπάλα, Μέγκαχεντ, Μίετσελ, Ακιέλ, Χαραλάμπους, Μουμίν, Κυριακίδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Κάραλιτς, Ζωγραφάκης, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος και Ζαγοράκης). «Κατεβαίνουμε με αξιώσεις. O ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Οι σημερινές οφειλές είναι σχετικά λίγες», υποστήριζε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Γούμενος. «O ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή χτίζεται και χρειάζεται χρόνο. O κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή» είχε υπογραμμίσει ο Καραγεωργίου.

ΗΡΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΙ ΑΠΗΛΘΕ

Γιος του Σλόμπονταν Κάραλιτς, τερματοφύλακα του Εθνικού στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Βόσνιος επιθετικός Βλάντιμιρ Κάραλιτς υπέγραψε στις 29 Ιουνίου τετραετές συμβόλαιο. Εξι μήνες αργότερα έφευγε άπραγος από τη Θεσσαλονίκη για τη σλοβένικη Γκόριτσα, αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αρχικά του Καραγεωργίου και στη συνέχεια του Κωστίκου. «Πατώντας», όμως, πάνω στο τετραετές συμβόλαιο, είχε καταθέσει προσφυγή, διεκδικώντας το ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, για να εισπράξει τελικά τις 40 χιλιάδες ευρώ που του επιδικάστηκαν.

ΤΑ «ΣΙΡΙΑΛ» ΜΕ ΗΛΙΑΔΗ, ΦΟΥΤΣΙΝΙ

Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού άκουγε στο όνομα του Στέλιου Ηλιάδη. Προερχόμενος από μια εξαιρετική σεζόν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο 19χρονος χαφ είχε μπει στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ από νωρίς. Οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των «κοκκινόμαυρων» είχαν κρατήσει για σχεδόν ενάμισι μήνα και, μάλιστα, την 1η Ιουλίου είχε γίνει γνωστό ότι ο Δικέφαλος επρόκειτο να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον παίκτη, εξαιτίας αυξημένων οικονομικών απαιτήσεων του Απόλλωνα. Τελικά, μια εβδομάδα αργότερα ο Ηλιάδης έβαζε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To άλλο σίριαλ είχε πρωταγωνιστή τον Αρμάνο Φουτσίνι, o οποίος στις 6 Ιουνίου κατέθεσε προσφυγή (εκδικάστηκε τρεις εβδομάδες αργότερα) για το ποσό των 200 χιλ. ευρώ. Οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν φθάσει στα άκρα, ενώ το κλίμα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο η φημολογία της εποχής, σύμφωνα με την οποία ο Παναθηναϊκός… καιροφυλακτούσε για την απόκτησή του. Μέχρι, μάλιστα, που η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ζήτησε στις 12 Ιουλίου από τον Παναθηναϊκό να απαντήσει αν είχε συμφωνήσει με τον Φουτσίνι! Η απόρριψη της προσφυγής (18 Ιουλίου) δεν σήμανε και το τέλος του σίριαλ. Στον παίκτη «μπήκε πωλητήριο» ύψους μισού εκ. ευρώ, που είχε, όμως, ισχύ μόνο για ομάδα από το εξωτερικό. Τέτοια πρόταση δεν ήρθε και ο Φουτσίνι παρέμεινε κάτοικος Τούμπας και στη σεζόν, που ακολούθησε.

ΑΠΟ ΝΑΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είχε διεξαχθεί σε αθλητικό κέντρο της Νάουσας. Και στις 22 Ιουλίου η αποστολή αναχώρησε για το Σάλτσμπουργκ. Οι 27 παίκτες, που είχε από την αρχή ο Καραγωργίου στη διάθεσή του ήταν οι Εγκωμίτης, Γιασεμή, Σαλπιγγίδης, Καρυπίδης, Ακιέλ, Μουμίν, Μαλαδένης, Ζωγραφάκης, Τοχούρογλου, Ανδράλας, Σικαμπάλα, Μέγκαχεντ, Κουτσόπουλος, Βαγγελής, Μαλεζάς, Μίετσελ, Φερνάντεζ, Κυριακίδης, Κάραλιτς, Χαραλάμπους, Φουτσίνι, Ουντέζε, Ελευθεριάδης, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Ηλιάδης και Μπαλάφας. Συνολικά τέσσερα φιλικά είχε δώσει ο ΠΑΟΚ επί Αυστριακού εδάφους: νίκες επί της Σλοβάτσκο και της εθνικής Κουβέιτ με 4-3 και 1-0 αντίστοιχα, ισοπαλία 1-1 με την Μπέρνλι και ήττα με 1-0 από την Παλέρμο.

*Από τις περιπτώσεις παικτών, που είχαν απασχολήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν προχώρησαν, ήταν του Τραϊανού Δέλλα (επέστρεφε από τη Ρόμα στην ΑΕΚ) και του Αλντίν Χατζί (από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς συνέχισε στην Ανόρθωση). Οσο για τον Νίκο Αραμπατζή, το φλερτ με τον αμυντικό του Πανσερραϊκού κατέληξε σε γάμο έξι μήνες αργότερα.

ΔΥΟ ΠΑΡΕΙΜΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ

Από τα «ανοιχτά» θέματα ήταν και η ανανέωση του συμβολαίου με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε στις 8 Αυγούστου 2005.

Η συμφωνία των δύο πλευρών επρόκειτο να έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Δύο ημέρες αργότερα ο Σαλπιγγίδης κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ενόψει του φιλικού αγώνα με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (2-0), όπου έκανε και το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Οτο Ρεχάγκελ.

Αλλά κι ο Γιώτης Εγκωμίτης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του για άλλη μία σεζόν. Αντίθετα, παρελθόν αποτέλεσε εκείνο το καλοκαίρι ο Λουκάς Καραδήμος, που είχε καταθέσει και προσφυγή, ζητώντας 96 χιλιάδες ευρώ.

*Το σημαντικότερο φιλικό ματς στην Τούμπα ήταν εναντίον της ΑΕΚ (2-0) στις 21 Αυγούστου. Εξι ημέρες αργότερα, όμως, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχασε από την Ξάνθη στην έδρα της ακριτικής ομάδας με 1-0. Ακολούθησαν άλλα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα (ισοπαλίες στην Τούμπα με Ατρόμητο και Μέταλουργκ Ντόνετσκ με 2-2 και 1-1 αντίστοιχα), τα οποία οδήγησαν τον Καραγεωργίου σε παραίτηση (το συμβόλαιό του είχε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2006).

*Μέσα σε όλα, στο περιθώριο του φιλικού της 17ης Αυγούστου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (4-0) είχε παρουσιαστεί η αγωνιστική ομάδα PAOK Racing Team, με οδηγό τον Σωκράτη Τσολακίδη και συνοδηγό τον Σωκράτη Παυλίδη. Το πλήρωμα, μάλιστα, είχε οδηγήσει το αγωνιστικό αυτοκίνητο μάρκας Subaru μέσα στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

*Το ποσό των 135 χιλιάδων ευρώ θα εισέπραττε κάθε παίκτης σε περίπτωση επίτευξης υψηλών στόχων, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προπονητής στην Αγγλία απολύθηκε λόγω σχέσης με παίκτριά του!

Η γυναικεία ομάδα της Λέστερ απέλυσε τον προπονητή της Γουίλι Κερκ έπειτα από εσωτερική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε...

Στην ίδια κατηγορία