Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ραντεβού και η απόφαση

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 2012, δύσκολα θα υπήρξε έστω και ένας που θα περίμενε πως ο Βαγγέλης Μαργαρίτης θα «ρίζωνε» στον ΠΑΟΚ. Όχι φυσικά γιατί ο 30χρονος τότε φόργουορντ δεν είχε ποιότητα και τεράστια θέληση, αλλά γιατί η… μακροημέρευση παικτών σε μία ελληνική ομάδα δεν είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία 20 χρόνια.

Και όμως! Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε δικαιωματικά να είναι ο αρχηγός του Δικεφάλου και να καταγράψει φέτος την 9η (!) διαδοχική σεζόν του ως παίκτης του ΠΑΟΚ, έχοντας σε αυτό το διάστημα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ασπρόμαυρους» τέσσερις φορές!

Το αν θα το ανανεώσει και πέμπτη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα. Όπως προκύπτει πάντως, ο 39χρονος φόργουορντ έχει εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες του την επιθυμία να βρίσκεται στα παρκέ και την σεζόν 2021-22, εξέλιξη που θα φέρει τον ίδιο απέναντι από τον Θανάση Χατζόπουλο!

Εάν πάντως κάποιος έπρεπε να προδικάσει το αποτέλεσμα του ραντεβού Χατζόπουλου – Μαργαρίτη, μάλλον θα προέβλεπε συμφωνία των δύο αντρών και παραμονή της «σημαίας» στον ιστό της, κάτι που αποτελεί επιθυμία τόσο του Άρη Λυκογιάννη όσο και του συνόλου των φίλων του ΠΑΟΚ!

«ΣΚΑΝΑΡΕΙ» ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Ο ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ!

Από την πλευρά του, ο Άρης Λυκογιάννης παραμένει στην Αθήνα και αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί στο «σκανάρισμα» της αμερικάνικης αγοράς και των παικτών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που έχουν προταθεί στον ΠΑΟΚ.

Προτεραιότητά του; Ο εντοπισμός ενός σέντερ με αθλητικά προσόντα που θα «γεμίσει» τη ρακέτα του ΠΑΟΚ και θα δώσει πολύτιμες λύσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Σαγκαμπά Κονατέ που ναι μεν βοήθησε τον Δικέφαλο αντικαθιστώντας τον Άλαν Χέρντον, αλλά είχε δε «χτυπητές» αδυναμίες.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ!

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως, ένα θέμα κομβικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ είναι το αν ο Ελάιζα Μήτρου – Λονγκ θα αποκτήσει τις επόμενες εβδομάδες το ελληνικό διαβατήριο. Στην περίπτωση αυτή, ο Ελληνοαμερικανός πλέι μέικερ θα παραμείνει στο «Παλατάκι» και θα αποτελέσει μία εξαιρετική λύση στον «άσο», έχοντας μάλιστα άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Δικέφαλο.

Στο μεταξύ, στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει να συμπληρώνουν τον φάκελο αδειοδότησης για το νέο πρωτάθλημα τον οποίο πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου, με την παρουσία του Θανάση Χατζόπουλου και τη συνέπειά του σε ότι αφορά την αποπληρωμή παλιών χρεών, να δίνει το δικαίωμα στους «ασπρόμαυρους» να μην έχουν το… παραμικρό άγχος!

ΤΟ FORMAT ΤΟΥ BCL ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

Αναφορικά δε με το θέμα της συμμετοχής ή όχι του ΠΑΟΚ στο επόμενο Basketball Champions League, το τοπίο εξακολουθεί να είναι «ομιχλώδες».

Και αυτό γιατί αφενός η διοργανώτρια αρχή του BCL δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει το format της διοργάνωσης για τη σεζόν 2021-22, αφετέρου γιατί θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η Basket League για να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα.

Στον ΠΑΟΚ εξακολουθούν πάντως να είναι «προσγειωμένοι» και ρεαλιστές, γνωρίζοντας πως κομβικό ρόλο στην απόφασή τους θα παίξει το κατά πόσο ο κόσμος θα επιστρέψει τη νέα σεζόν στις κερκίδες!

Και αυτό γιατί σε περίπτωση παράτασης του… lockdown στα γήπεδα της χώρας, η ομάδα δεν θα έχει το παραμικρό οικονομικό κέρδος από την παρουσία της στο BCL. Kαι αυτό γιατί η παρουσία στους ομίλους αποφέρει μόλις 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε ομάδα και η παρουσία στο top 16 άλλες 20 χιλιάδες ευρώ. Κάπως έτσι, τα χρήματα αυτά  δεν φτάνουν ούτε για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του ΠΑΟΚ (μετακινήσεις, ξενοδοχεία), τη στιγμή που θα πρέπει να υπάρξει αύξηση του μπάτζετ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ποιοτικό και πιο «γεμάτο» ρόστερ, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις διαδοχικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει το κύρος αλλά και το διαπραγματευτικό ατού που θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ στις επαφές του με ξένους παίκτες, ενώ έχετε ήδη ενημερωθεί από τη FORZA για την επιθυμία του BCL να δει ξανά τον Δικέφαλο στα παρκέ της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Υπολογίζοντας εκ νέου στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του κατόπιν της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των...

Στην ίδια κατηγορία