Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ραντεβού άργησε 20 χρόνια

Δημοφιλή

Συμπληρώνονται δύο δεκαετίες από την τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σε τελικό κυπέλλου. Ηταν 12 Μαΐου 2001, όταν οι δύο ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, η προετοιμασία του ματς δεν αφορούσε αποκλειστικά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά είχε να κάνει και με το αντίστοιχο διοργανωτικό. Και, κύρια, με τα εισιτήρια, αφού σε κάθε φιναλίστ αναλογούσαν μόλις από 6500 εισιτήρια (συνολικά είχαν διατεθεί 13300 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφθασαν τα 70 εκ. δρχ).

Ο Γιώργος Μπατατούδης βρίσκονταν σε προφανή αδυναμία να πληρώνει τους παίκτες στην ώρα τους (αν και παραμονές του τελικού είχε καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250 εκ. δρχ.) και σε μια κίνηση τακτικής είχε μόλις παραδώσει την προεδρία της ΠΑΕ στον Πέτρο Καλαφάτη.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν μπει με το μαχαίρι στα δόντια, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Τάκη Λεμονή. Και στο 46΄ το σκορ ήταν ήδη 3-0 ( 4′ Εγκωμίτης, 31′ Μπορμπόκης, 46′ Γεωργιάδης), πριν διαμορφωθεί το θριαμβευτικό 4-2 για τον Δικέφαλο (85′ Ναλιτζής – 77′ πέν. Τζόρτζεβιτς, 90′ Χούτος).

Καλύτερος παίκτης του αγώνα είχε αναδειχθεί ο Γιώτης Εγκωμίτης, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία κάτω από τα δοκάρια του Αντε Κόβιτς (αντικατέστησε τον τραυματία Κυριάκο Τοχούρογλου).

Για τους νικητές είχαν αγωνιστεί οι Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46′ Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Εγκωμίτης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Βενετίδης, Οκκάς (89′ Σπάσιτς) και Γεωργιάδης (78′ Ναλιτζής).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΕΟΠΕ: Διευκρινιστική ανακοίνωση για τους φιλάθλους του Final-4

Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, η οποία αποσαφηνίζει από οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας...

Στην ίδια κατηγορία