Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

To πρώτο «ταμείο»

Δημοφιλή

Εχοντας διανύσει σχεδόν τα δύο τρίτα της διαδρομής στη Σούπερ Λγκ 2, στον ΠΑΟΚ Β΄ αξιολογούν τα δεδομένα της παρθενικής παρουσίας τους, στρέφοντας την προσοχή τους και στην επόμενη σεζόν.

Η βαθμολογική θέση ήταν κάτι που εξ αρχής δεν ενδιέφερε. Όχι γιατί δεν υπήρχε φυσικά περίπτωση προβιβασμού (αλλά ούτε κι υποβιβασμού), αλλά γιατί είναι απολύτως ξεκάθαρη η «αποστολή» της δεύτερης ομάδας: να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Κ-19, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε επίπεδο ανδρικού ποδοσφαίρου και ν’ αξιολογηθεί από τους υπεύθυνους η προοπτική-λιγότερο ή περισσότερο κοντινή- μεταπήδησής τους στην πρώτη ομάδα.

Το εγχείρημα των β΄ ομάδων στη χώρα μας συζητιόνταν όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά μόλις φέτος έγινε επιτέλους πράξη. Κι επειδή ακριβώς είναι η πρώτη χρονιά, στον ΠΑΟΚ την αντιμετωπίζουν και ως μεταβατική, με την έννοια ότι τώρα μαθαίνουν στις πράξη τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις δυσκολίες, που κρύβει η λειτουργία της δεύτερης ομάδας. Το βέβαιο είναι ότι οι εμπειρίες που αποκομίζουν σε κάθε επίπεδο θα τους φανούν χρήσιμες ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, τουλάχιστον βάσει αριθμών και στατιστικών, δεν φαίνεται να έχει ξεχωρίσει αισθητά κάποιος παίκτης, από αυτούς που αγωνίζονται από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Πρώτος σκόρερ, με έξι γκολ, είναι ο Κούτσιας, ο οποίος, όμως, ανήκει ήδη στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, έστω κι αν οι φετινές του συμμετοχές δεν περιορίζονται μόνο στην πρώτη και στη δεύτερη ομάδα, αλλά έχουν να κάνουν και με την Κ-19. Από τους… σταθερούς στον ΠΑΟΚ Β΄, τα περισσότερα γκολ (από τέσσερα ο καθένας) έχουν πετύχει οι Τζίμας και Πανίδης. Οσο για τις ασίστ, από τρεις μετρούν οι Τσαούσης και Γαϊτανίδης.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ Β΄ χρησίμευσε φέτος σε παίκτες της πρώτης ομάδας, όπως ήταν ο Ινγκασον, ο οποίος, μετά την πολύμηνη απουσία του, κατάφερε να βρει και πάλι τους αναγκαίους ρυθμούς του με τις συμμετοχές στα παιχνίδια της ομάδας του Γκαρσία και να επιστρέψει έτοιμος στη διάθεση του Λουτσέσκου. Αλλά και για τον Τσιγγάρα ο ΠΑΟΚ Β΄ αποτέλεσε ένα σκαλοπάτι, σε μια περίοδο που δεν έβρισκε θέση ούτε καν στην 20άδα των μεγάλων.

Ο Γκαρσία, από την πλευρά του, δεν δίστασε να ανεβάσει παίκτες από την Κ-19, όπως οι Κουλούρης και Σμυρλής, για τους οποίους πίστεψε ότι μπορούσαν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, να σταθούν σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ 2. Γενικότερα ο Ουρουγουανός προπονητής έχει φανερώσει τη διάθεσή του να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα για την τελική αποτίμηση να είναι σε θέση για να κάνει ακριβοδίκαιες αξιολογήσεις για τον καθένα από αυτούς.

Πάντως, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις στο ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό

Εστω και δύσκολα, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε της Πυλαίας με 28-27 στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος...

Στην ίδια κατηγορία