Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το πρώτο ταμείο

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα. Παραθέτουμε μερικά συμπεράσματα, αναφορικά με την εικόνα του ΠΑΟΚ σε αυτά τα οκτώ πρώτα ματς της σεζόν (πέντε για την Basket League και τρία για το BCL).

Αυτό που έγινε σαφές με το «καλημέρα» είναι πως ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε συγκριτικά με την περσινή σεζόν, στον τομέα της άμυνας. Απέναντι σε Άρη και Λαύριο δέχθηκε 66 και 70 πόντους αντίστοιχα. Τους περισσότερους στο ελληνικό πρωτάθλημα «έφαγε» απέναντι στο Περιστέρι στο πρώτο ματς της σεζόν (85π.). Στην Ευρώπη δέχθηκε μόλις 68 από την Σάσαρι, 70 π. από την Ντιζόν και 77 από τη Μάλαγα. Από την ανθεκτικότητα του ΠΑΟΚ σε αυτόν τον τομέα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η φετινή προσπάθεια της ομάδας κάτι που ήδη γνωρίζει καλά ο Λυκογιάννης.

Ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τον ΠΑΟΚ είναι η αδυναμία ελέγχου του ριμπάουντ. Η εξέλιξη του αγώνα κόντρα στη Μάλαγα (41 έναντι 24 ριμπ.) και κόντρα στο Κολοσσό (43 έναντι 30 ριμπ.) ίσως να ήταν διαφορετική αν κέρδιζε ριμπάουντ και κατά συνέπεια κατοχές. Η προσθήκη Σαρικόπουλου ο ΠΑΟΚ δίνει ένα σχετικό «βάθος» στη ρακέτα.

Στα θετικά είναι πως οι παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα έχουν ενθουσιασμό, νεανικότητα και κίνητρο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει απειρία η οποία έπαιξε ρόλο στις ήττες με Περιστέρι και Κολοσσό. Στα μείον και το γεγονός πως υπάρχει έλλειμμα δημιουργίας από τη θέση «1» από την οποία προέρχονται και τα περισσότερα λάθη.

 


Τελευταία νέα

Σημαντική νίκη για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12...

Στην ίδια κατηγορία