Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Tο… πάρτι του Καμπς κόντρα στην Ουντινέζε

Δημοφιλή

Ηταν στις 9 Νοεμβρίου 2000, όταν ο ΠΑΟΚ απέκλειε την Ουντινέζε για το β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανατρέποντας με 3-0 στην παράταση το 1-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στο Φρίουλι.

Πριν τη ρεβάνς με τους Ιταλούς, ο ΠΑΟΚ είχε δώσει πέντε ματς πρωταθλήματος. Η εκκίνησή του ήταν κακή, αφού είχε συγκεντρώσει οχτώ βαθμούς, όντας ισόβαθμος με Ηρακλή και Εθνικό Αστέρα στην 6η θέση. Αντίθετα, η Ουντινέζε είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με τον αέρα της πρωτοπόρου στο καμπιονάτο (τέσσερις νίκες και μία νίκη, έχοντας επικρατήσει 3-0 της Ιντερ και 2-1 στην έδρα της Γιουβέντους), αλλά και με μόλις δεκατέσσερις παίκτες.

«Εχουμε τραυματίες και αρκετούς παίκτες ανέτοιμους, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ ότι εμείς βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του καμπιονάτο. Αυτό θα δώσει στους αντιπάλους μας περισσότερη διάθεση για να μας αποκλείσουν και να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα» έλεγε… προφητικά την παραμονή του αγώνα ο Λουίτζι Ντε Κάνιο, ο οποίος, τέσσερις μήνες αργότερα, αντικαταστάθηκε στον πάγκο από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Αλλωστε, η μετέπειτα πορεία της Ουντινέζε στο πρωτάθλημα ήταν κακή, τόσο που να τερματίσει στη 12η θέση και ν΄ απειληθεί ακόμη και με υποβιβασμό.

«Βγάλτε από το μυαλό σας οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί, αφήστε ό,τι σκέφτεστε έξω από το γήπεδο. Δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι και θα πρέπει η αυτοσυγκέντρωσή σας να φτάσει στο 100%» έλεγε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (δεν είχε στη διάθεσή του τους Αμπονσά και Κατσαμπή) στους παίκτες του την παραμονή του αγώνα της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς στο Φρίουλι και το έργο της στη ρεβάνς ήταν πολύ δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν ο αγώνας είχε μπει στο τελευταίο 20λεπτο και οι γηπεδούχοι δεν είχαν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μέχρι τότε είχε απειλήσει στο 57΄, όταν ο Οκκάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Τη λύση έδωσαν τελικά οι παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο. Στο 74΄ ο Καμπς (έντεκα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο παιχνίδι) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Και μια ακόμη κεφαλιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο 103΄ έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 108΄ ο Φρούσος, που επίσης είχε έρθει ως αλλαγή από τον πάγκο.

Για τους νικητές είχαν παίξει οι Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (63΄ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (74΄ Φρούσσος), Ουντέζε, Ναλιτζής (119΄ Καφές), Τετράτζε, Κουλακιώτης και Χασιώτης.

Oι φιλοξενούμενοι είχαν παραταχθεί με τους Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε (78΄ Ελγκέρα), Πίντσι, Τζιανικέντα (72΄ Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Τσαμπόνι, Αλμπέρτο και Ντίαζ (105΄ Εσπόζιτο).

«Η πρόκριση αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη μου στιγμή στον ΠΑΟΚ» έλεγε ο Μπάγιεβιτς μετά το τέλος του αγώνα, συμπληρώνοντας: «Η συμπεριφορά των φιλάθλων μας ήταν εκπληκτική. Ήταν ο δωδέκατος παίκτης μας. Αυτό που μετρά πιο πολύ για ‘μένα ήταν η συμπεριφορά των παικτών μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό που ζήτησα, αυτό κάνανε. Δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι στην Ουντινέζε και να προσπαθείς να πετύχεις γκολ με διαφορετικούς συνέχεια τρόπους».

Από την άλλη, ο Λουίτζι ντε Κάνιο δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί την ανωτερότητα των νικητών: «Η πρόκριση του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη. Ήταν ένα παιχνίδι που το ήθελε και το κέρδισε με μεγάλη αποφασιστικότητα».


Τελευταία νέα

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ και η παρουσία του κόσμου

Ο ΠΑΟΚ καλείται να συνέλθει μετά το σοκ της Λαμίας, μια και την Κυριακή τον περιμένει το παιχνίδι κόντρα...

Στην ίδια κατηγορία