Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πανόραμα του Champions League

Δημοφιλή

Την 11η πρόκριση στην 17η παρουσία της σε φάση των «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγύρισε απόψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι. Η ήττα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» από την Ντόρτμουντ με 1-0 δεν εμπόδισε την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ να επικρατήσει με 2-0 στη ρεβάνς του Λονδίνου και ν΄ ακολουθήσει στους «8» του Champions League τη Μπενφίκα, η οποία λίγο νωρίτερα διέλυσε με 5-1 την Μπριζ.

Εξ αρχής το έργο των «μπλε» απέναντι στους πρωτοπόρους της Bundesliga ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Το… πονηρό σκορ της πρώτης αναμέτρησης «έκρυβε» πολλούς κινδύνους, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω με τα γκολ των Στέρλινγκ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και Χάβερτς στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Ο Γερμανός διεθνής, μάλιστα, εκτέλεσε δύο φορές το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 49΄ (χέρι του Βολφ), καθώς την πρώτη σημάδεψε το δοκάρι. Ο Μακέλι, όμως, διέταξε επανάληψη καθώς πριν εκτελέσει ο μέσος της Τσέλσι είχαν μπει στην περιοχή συμπαίκτες και αντίπαλοι. Τη δεύτερη φορά ήταν εύστοχος και με το γκολ αυτό οι Λονδρέζοι πήραν την πρόκριση, παρά την προσπάθεια των Βεστφαλών για τη μείωση του σκορ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Απέναντι στην ομάδα που μετρούσε μόλις μία νίκη στις οκτώ τελευταίες ρεβάνς που έδωσε σε διοργανώσεις της UEFA, την Μπριζ, κι έχοντας στις αποσκευές της το υπέρ της 2-0 στο Βέλγιο, η Μπενφίκα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσει στο «Ντα Λουζ» με 5-1 τους απερχόμενους πρωταθλητές της Jupiler League και να πάρει θριαμβευτικά το πρώτο «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League.

Η «σεμνή τελετή» στην πορτογαλική πρωτεύουσα είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι «Αετοί» πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (γκολ και ασίστ από τον Γκονσάλο Ράμος), ενώ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ με το τέταρτο του γκολ σε ισάριθμα ματς που αγωνίστηκε στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκονσάλο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των «Λουζιτανών», ενώ λίγο αργότερα ο Ζοάο Μάριο με το πέναλτι που εκτέλεσε κατάφερε να σκοράρει και στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του στο Champions League, πιάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του σπουδαίου Εουσέμπιο, ο οποίος μετρούσε 5 σερί ματς με γκολ από τον Μάιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Νέρες στο 78ο λεπτό, ενώ το μόνο που κατάφερε η Μπριζ ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» με το φοβερό αριστερό βολέ του Μέιγερ στο 87΄.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1
(38΄ Ράφα Σίλβα, 45΄+2,57΄ Γκονσάλο Ράμος, 71΄πεν. Ζοάο Μάριο, 78΄ Νέρες – 87΄ Μέιγερ)

Α΄αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 7-1

Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0
(43΄ Στέρλινκ, 53΄πεν. Χάβερτς)

Α΄αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 2-1

Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 8/03
Α΄αγ. 0-1

Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί ΣΖ (Γαλλία) 8/03
Α΄αγ. 1-0

Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 14/03
Α΄αγ. 1-1

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 14/03
Α΄αγ. 0-1

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/03
Α΄αγ. 5-2

Νάπολι (Ιταλία)-Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία) 15/03
Α΄αγ. 2-0


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ και το Euro 2024

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν και τυπικά και πλέον έχουν γίνει γνωστές και οι 24 Εθνικές που θα...

Στην ίδια κατηγορία