Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το νέο ραντεβού με τους… κουμπάρους

Δημοφιλή

Άλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα, που έχουν ανοίξει τα γνωστά κέντρα με τον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία, θα παιχτεί αυτή την εβδομάδα…

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, γνωστότερη και ως “Επιτροπή Αυγενάκη”, καθώς είναι μια επιτροπή που διορίζεται από τον υπουργό αθλητισμού και προεδρεύει ο κουμπάρος του, τον οποίο ο ίδιος διόρισε, περιμένει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να δώσει… εξηγήσεις για μια υπόθεση που εξ ορισμού δεν φαίνεται να σηκώνει καμιά… εξήγηση.

Η ΕΕΑ φαίνεται υπέπεσε σε ένα νέο ολίσθημα καθώς (με βάση μια ανώνυμη επιστολή κάποιου που υπογράψει ως… φίλος του Ηρακλή!) κάλεσε τον ΠΑΟΚ να απολογηθεί για αδίκημα που δεν υφίσταται. Κατηγορεί τον Γιώργο Σαββίδη, τότε μέλος του δ.σ., ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση ότι δεν εμπίπτει στα κωλύμματα του νόμου, θεωρώντας ότι στις 24/7 υπήρχε αμετάκλητο βούλευμα.

Για κακή τύχη της ΕΕΑ και όσων την οδήγησαν σ΄ αυτό το ολίσθημα, το βούλευμα στις 24/7 ΔΕΝ ήταν αμετάκλητο, οπότε δεν υπήρχε κώλυμμα για τον Γιώργο Σαββίδη.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η υπόθεση είναι “αστεία”, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί και ενώπιον της Επιτροπής, η οποία προ πολλού έχει χάσει την αξιοπιστία της και έχει διαπομπευτεί με τις ενέργειές της, με αποκορύφωμα φυσικά τη σκευωρία που έστησε με την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη…

Η ΓΚΑΦΑ (;) ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ

Στην προκειμένη περίπτωση, που θα εξεταστεί την Τετάρτη, πολλά λέγονται για τα κίνητρα της Επιτροπής Αυγενάκη, και την άνευ προηγουμένου γκάφα(;) ενός συνταξιούχου ανώτερου δικαστικού, όπως ο Τζουλάκης, να παραβιάσει κατάφορα το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

Για πρώτη φορά, με υπογραφή του ίδιου του Τζουλάκη, η ΕΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας με λεπτομέρειες ποιον αφορά η κλήση και τα αδικήματα που (υποτίθεται ότι) τον βαρύνουν, κάτι που συνιστά εξόφθαλμη και βαριά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των δύο γιων του Ιβάν Σαββίδη, όπως τονίστηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γι΄ αυτό το λόγο, όπως έγινε προαναγγέλθηκε από την ΠΑΕ, Γιώργος και Νίκος Σαββίδης αποφάσισαν να καταθέσουν μηνύσεις κατά του Τζουλάκη και των μελών της επιτροπής, που δεν θα διαχωρίσουν τη θέση τους, για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι σήμερα, η ΕΕΑ δεν έχει συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις της ονόματα και κατηγορίες, και πάντα καλεί τις ΠΑΕ ή ΚΑΕ σε απολογία για παραβίαση κείμενων διατάξεων, χωρίς να προχωρά σε λεπτομέρειες για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τώρα γιατί έκανε κάτι διαφορετικό, είναι ένα ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο Τζουλάκης και οι συν αυτώ.

ΤΟ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Πρόκειται φυσικά για την ίδια επιτροπή, με πρόεδρο τον κουμπάρο του Αυγενάκη, η οποία προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον ΠΑΟΚ προ τριετίας και εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του, στηριζόμενη σε ένα… ρεπορτάζ του καναλιού ΟΝΕ, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, που ανακάλυψε… συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Η Επιτροπή, το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην απώλεια του πρωταθλήματος (τη μέρα της ανακοίνωσης υποβιβασμού, ήταν πρώτος) και να στείλει την Ξάνθη στη Σούπερ Λιγκ 2 αρχικά και στην εξαφάνιση αργότερα, καθώς το CAS, στο οποίο προσέφυγε ο ΠΑΟΚ, διαπόμπευσε τόσο την Επιτροπή Αυγενάκη και τα μέλη της και τους εμπνευστές εκείνης της σκευωρίας.

*Την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Αυγενάκη, ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τον νομικό, Δημήτρη Τσάκο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Λάμπρου Μαργαρίτη, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα…

*Πριν από ένα χρόνο ο Αυγενάκης άλλαξε τη σύνθεση της ΕΕΑ, στην οποία φυσικά κράτησε πρόεδρο τον κουμπάρο του, Νίκο Τζουλάκη, καθώς και τον φημισμένο Ηλία Αρκούδη, ενώ δεν ανανέωσε τη θητεία του Φαραντούρη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (πολιτικά δεν ανήκει στη ΝΔ), της Μαρούπα, και φυσικά και του Δερδεμέζη. Ο τελευταίος ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που ψήφισε υπέρ του ΠΑΟΚ, στην σκευωρία της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης, οπότε είναι λογικό να μην συνεχίζει στην επιτροπή.

*Στην τωρινή επιτροπή, πρόεδρος είναι φυσικά ο Τζουλάκης, αντιπρόεδρος η Αριστέα Σινανιώνη και μέλη οι Σπυρίδων Τσαντίνης, Νικόλαος Γερακάκης, Ηλίας Αρκούδης, Ιωάννης Ράλλης (πρώην διαιτητής μπάσκετ από το Ηράκλειο…) και Μιχαήλ Κουρέτας.

*Μάλιστα, εδώ και ένα χρόνο ο Αυγενάκης έβγαλε και “μεροκάματα” στην ΕΕΑ, καθώς ο Τζουλάκης παίρνει 370 ευρώ για κάθε συνεδρίαση και τα μέλη από 150 ευρώ, με μάξιμουμ πέντε “μεροκάματα” το μήνα.


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία