Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το «μυστικό» της επιτυχίας

Δημοφιλή

Πριν τέσσερα χρόνια πανηγύρισαν στη Λάρισα την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος νέων Κ-15, όταν στον τελικό, παρουσία και του Γιώργου Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι (ο κανονικός αγώνας είχε τελειώσει 1-1). Πέρσι κατέκτησαν τον τίτλο με την Κ-19 και φέτος μπόρεσαν να επαναλάβουν την ίδια επιτυχία, έχοντας μάλιστα βασικούς ρόλους στην ομάδα νέων του Δικεφάλου. Ο λόγος για τους Βασίλη Γρόσδη και Αβεντίς Αβεντισιάν, οι οποίοι μιλούν στη FORZA για τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα Κ-19 και τις πολλές ιδιαιτερότητες της σεζόν.

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

«Το πρωτάθλημα είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους μας. Εχει γίνει συνήθεια για εμάς. Μπαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο παρά μόνο πώς θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη» τονίζει αρχικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Γρόσδης.

Κι όταν τον ρωτάμε ποιο είναι το καθοριστικό στοιχείο, που έχει καταστήσει κυρίαρχο τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα νέων Κ-19, απαντά λιτά και περιεκτικά; «Το πνεύμα νικητή και η σκληρή δουλειά στις καθημερινές προπονήσεις».

Πώς βίωσε ο ίδιος τη φετινή… παράξενη σεζόν; «Ηταν δύσκολο το μεγάλο διάστημα, που έπρεπε να μείνουμε μακριά από τα παιχνίδια εξαιτίας της πανδημίας. Περιμέναμε πως και πως την επανέναρξη του πρωταθλήματος και, με ατομικές προπονήσεις και, αργότερα, ανά γκρουπ, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν μας επηρέασε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πάνω-κάτω, συνεχίσαμε στο ίδιο πλάνο δουλειάς. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε κι εμείς το νέο προπονητή, όπως κι αυτός βοήθησε εμάς. Αλλά και στο ρόστερ υπήρξαν ανακατατάξεις στη διάρκεια της σεζόν, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η απόδοση της ομάδας. Κι αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά, που γίνεται συνολικά στην Ακαδημία. Ορισμένοι παίκτες, από τη στιγμή που διένυαν τον τελευταίο χρόνο τους στην Κ-19 και υπήρχε το ενδεχόμενο να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα, πήγαν δανεικοί σε άλλες ομάδες για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Κι αυτό αυτομάτως έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής, που προέρχονταν από την Κ-17. Συνολικά, δουλέψαμε σαν μια οικογένεια και το τελικό αποτέλεσμα μας αντάμειψε».

Οσο για τη δημιουργία της β΄ ομάδας υποστηρίζει ότι «είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει όσους τελειώνουν από την Κ-19. Ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν γίνεται όλοι οι παίκτες, που προέρχονται από την ομάδα νέων να παίξουν στην αντίστοιχη πρώτη, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2».

Ο ίδιος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά κυρίως ως «8άρι». Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, είναι φοιτητής στη σχολή των ΤΕΦΑΑ Σερρών. Λόγω της πανδημίας, παρακολούθησε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου και μπόρεσε να περάσει και κάποια μαθήματα.

Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έχει φθάσει στο τέλος του και ήδη γίνονται συζητήσεις για την ανανέωσή του.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ

Ο αγώνας του προπερασμένου Σαββάτου εναντίον του Αρη ήταν ο πρώτος που έχασε ο Αβεντίς Αβεντισιάν στο φετινό πρωτάθλημα, μια και έπρεπε να εκτίσει την ποινή του από κίτρινες κάρτες. «Στεναχωρήθηκα λίγο, που δεν μπορούσα να παίξω, αλλά στο τέλος κυριάρχησε το αίσθημα της χαράς για τη νίκη μας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος» τονίζει ο 19χρονος ακραίος μπακ, ο οποίος είναι ο πιο «παλιός» στην ασπρόμαυρη ακαδημία, μια και εντάχθηκε σ’ αυτήν το 2008, όταν ήταν μόλις έξι χρονών. Όταν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, αγωνίζονταν ως αριστερό εξτρέμ, αλλά μετά από δύο-τρία χρόνια γύρισε ως αριστερό μπακ, θέση στην οποία διακρίνεται μέχρι σήμερα.

Οσο για τη φετινή σεζόν, υπογραμμίζει ότι «ήταν πρωτόγνωρη για όλες τις ομάδες λόγω κορονοϊού. Προ της διακοπής ήταν Οκτώβριος και όταν επιστρέψαμε, ήταν Μάιος. Στο μεσοδιάστημα προσπαθούσαμε να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση και, όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής, οι προπονητές μας προσπάθησαν για τη καλύτερη δυνατή προσαρμογή μας. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού μας, παρέμεινε η ίδια φιλοσοφία. Από μικροί στην ακαδημία έχουμε μάθει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό ήθελε κι ο κ. Γκαρσία, ζητώντας παράλληλα πίεση στον αντίπαλο, αυτό θέλει κι ο κ. Μαλεζάς. Υπάρχει μια συνέχεια στην ακαδημία, κι αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε η απόδοση μας και από τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ στη διάρκεια της σεζόν».

Ο Αβεντισιάν μας εξηγεί και το πώς έφθασε ο ΠΑΟΚ να κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα Κ-19: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ακαδημία. Έχουν περάσει σχεδόν έξι γενιές παικτών από την Κ-19 και η ομάδα παραμένει αήττητη για τρεισήμισι χρόνια. Φυσικά, δεν φθάνει μόνο το ταλέντο για να έρθουν οι επιτυχίες. Χρειάζεται να δουλεύουμε με πάθος κι αυτό κάνουμε».

Για την υπό δημιουργία β΄ ομάδα είναι κατηγορηματικός στην άποψη του: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί η δεύτερη ομάδα και οι νέοι σε ηλικία παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδο ανδρικού ποδοσφαίρου. Θα είσαι αντίπαλος με άνδρες, θα είσαι συμπαίκτης με άνδρες και αυτό θα σε κάνει καλύτερο παίκτη».

Ο νεαρός αμυντικός, που έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει σύντομα ν’ αποφασίσει με ποια εθνική ομάδα θα έχει το δικαίωμα να παίζει, της Ελλάδας ή της Αρμενίας: «Είναι μια σοβαρή απόφαση, που πρέπει να πάρω και, μάλιστα, αυτό πρέπει να γίνει μέσα στη χρονιά του 2021. Εχω ακόμη λίγο χρόνο μπροστά μου για να το σκεφτώ καλά, γιατί, καλώς ή κακώς, είναι μια απόφαση, που μετά δεν μπορεί ν’ αλλάξει».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χάος στην ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco για την 4η...

Στην ίδια κατηγορία