Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Tο μπάτζετ του ΠΑΟΚ κι οι υπερβάσεις

Δημοφιλή

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην… εξίσωση της επόμενης σεζόν είναι το θέμα του κόσμου.

Στον ΠΑΟΚ γενικότερα τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια καλή «αύρα», ο κόσμος εισπράττει ένα θετικό κλίμα από την ομάδα, έχει εμπιστοσύνη αυτούς που διοικούν και όλα δείχνουν πως θα ανταποκριθεί θετικά σε ένα κάλεσμα αγοράς εισιτηρίων διαρκείας με τα οποία θα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση και στα ματς της Ευρώπης. Δεν θα αντέξουν οι ΚΑΕ για 2η συνεχόμενη σεζόν την περσινή κατάσταση των άδειων κερκίδων.

Σχετικά με το μπάτζετ του μπασκετικού ΠΑΟΚ αυτό που για την ώρα επιβεβαιώνεται  είναι πως η ομάδα ξεκινάει με προϋπολογισμό (για παίκτες) ύψους 500.000 ευρώ. Εάν στην πορεία η κατάσταση διαφοροποιηθεί. Εάν προκύψει μια χορηγία φανέλας , την οποία στην ΚΑΕ περιμένουν, εάν δοθεί το «πράσινο φως» για την παρουσία του κόσμου και «τρέξει» σωστά το θέμα των διαρκείας, ίσως αυτό το ποσό να ανέβει, ίσως να γίνουν(που θα γίνουν) και κάποιες υπερβάσεις.

ΤΟ… ΠΛΑΝΟ

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάποιες ΚΑΕ θα προσπαθήσουν να μείνουν όρθιες. Υπολογίζουν στα λεφτά από στοίχημα και τηλεόραση μόνο που οι δόσεις από αυτές τις «πηγές» θα πέσουν αργότερα. Τώρα, το σχέδιο είναι το εξής: Με ή χωρίς ban από την FIBA, στήνουμε ομάδες, μένουμε στο παιχνίδι και πείθουμε τον ΕΣΑΚΕ πως δεν είναι προς συμφέρον του πρωταθλήματος να μείνουν έξω από την Α1 παραδοσιακές δυνάμεις(ΑΕΚ, Άρης) του χώρου!

Ο ΠΗΧΗΣ ΠΕΦΤΕΙ…

Πέφτει κι άλλο ο πήχης σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αν κρίνουμε από τις κινήσεις που γίνονται. Κάποιοι είχαν προβλέψει πως οι οικογένειες Γιαννακόπουλων-Αγγελόπουλων δεν θα άντεχαν χρηματοδοτούν εσαεί ,δίχως οικονομικό αντίκρισμα τις ομάδες τους. Μια ομάδα με μπάτζετ του 1 εκατομμυρίου ευρώ, με κόσμο πίσω της, με μια σοβαρή διοίκηση θα μπορούσε στην Ελλάδα να κάνει μεγάλες ζημιές προκαλώντας «κατάρρευση» στο κατεστημένο.

ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΨΗΛΑ

Ο Ετόρε Μεσίνα ασχολήθηκε ενεργά με την μεταγραφή του Μήτογλου στην Αρμάνι. Αυτό ήταν αρκετά κολακευτικό για τον 24χρονο Θεσσαλονικιό φόργουορντ. Ο Μεσίνα είναι προπονητική φυσιογνωμία παγκόσμιας εμβέλειας. Με σημαντικές γνωριμίες και στο ΝΒΑ όπου μάλιστα θήτευσε στο πλευρό του Πόποβιτς και τους Σπερς για μια πενταετία.

Αυτό έχει την αξία του γιατί ο Μήτογλου δεν πήγε στην Αρμάνι(850.000 ευρώ ετησίως) μόνο για τα λεφτά. Κτίζει βήμα βήμα την καριέρα του. Στόχος είναι το ΝΒΑ. Για αυτό και πέρσι πήρε την απόφαση να αλλάξει το γραφείο που τον εκπροσωπούσε.

* Το success story  του Φράνκαμπ συνεχίζεται. Ήρθε από την Βουλγαρία στο Ρέθυμνο με συμβόλαιο 50.000 δολάρια τον χρόνο. Έβγαλε…. μάτια στην Basket League και πέρσι πήγε με 120.000 στην Μούρθια.

Στάθηκε πολύ καλά και στο Ισπανικό πρωτάθλημα (15,6 π. μέσο όρο) και το κασέ του εκτοξεύθηκε στις 250.000 τις οποίες η Ζενίτ πρόσφερε ευχαρίστως στον αμερικανό που πλέον καλείται να αποδείξει εάν μπορεί να ανταπεξέλθει και στην Ευρωλίγκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ιδιαίτερη επίσκεψη για Έκονγκ (pic)

Αφορμή δοθείσης από τους επερχόμενους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA απέναντι σε Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν,...

Στην ίδια κατηγορία