Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το κρίσιμο θέμα Βιεϊρίνια

Δημοφιλή

Αφού καταλάγιασε λίγο η σκόνη των πρώτων ημερών μετά την (αρχική) απομάκρυνση Βιεϊρίνια από την ομάδα του ΠΑΟΚ, ας καταγράψουμε την άποψή μας με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Πρώτα απ’ όλα ο Πορτογάλος δεν γίνεται να αμφισβητηθεί όσον αφορά την προσφορά του, τον χαρακτήρα του και τις ηγετικές του ικανότητες μέσα στον ΠΑΟΚ. Εδώ, δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία…

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει, ενώ και ο ίδιος καίγεται να παραμείνει.

Σαφώς και υπάρχει οικονομική διαφορά, αφού η ΠΑΕ αποφάσισε να ρίξει τα συμβόλαια στην ομάδα, κάτι για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εκφράσει αντίθετη γνώμη.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι ήταν μεγάλο ψέμα πώς ο Βιεϊρίνια ζήτησε λεφτά για το έξτρα συμβόλαιο του ενός μήνα. Από εκεί και πέρα βέβαια, μάλλον και ο ίδιος ο Πορτογάλος κατάλαβε τώρα, πόσο λάθος εκτίμησε την πρώτη πρόταση Σαββίδη τις παραμονές έναρξης των πλέι οφ.

Εκτιμώ ότι ο Βιεϊρίνια ποδοσφαιρικά όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά σε πολλές στιγμές είναι σε θέση –με την ποιότητά του- να κάνει και τη διαφορά, αγωνιζόμενος σε πάρα πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο.

Την ηγετική του παρουσία, την ποιότητά του και τις στιγμές που μπορεί να προσφέρει, ο ΠΑΟΚ τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη στα πρώτα κρίσιμα ματς.

Το οικονομικό λοιπόν είναι θέμα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να παρέμβει, αλλά επειδή και οι δύο πλευρές ψάχνονται και δεν έχουν κλείσει την πόρτα, καλό θα είναι αυτό το κρίσιμο θέμα να ξεκαθαρίσει νωρίς.

Τη δεδομένη στιγμή φαίνεται δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να κάνει άλλη κίνηση ενίσχυσης της ομάδας πριν το πρώτο καθοριστικό παιχνίδι, το οποίο προφανώς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα φέρει (ή όχι) 8-10 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ματς-ένας τελικός που θα κριθεί στην ψυχολογία και σε μερικές στιγμές.

Χωρίς κανείς να πιέζει για το οτιδήποτε (και αφού όλοι ξέρουν ότι η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου) ό τι είναι να γίνει με αυτό το θέμα Βιεϊρίνια, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει (θετικά ή αρνητικά) πριν από αυτό το ματς και με τέτοιο τρόπο βέβαια που η ΠΑΕ δεν θα αλλάξει την καθορισμένη πολιτική της.

ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!

Τόσα χρόνια το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καλή δουλειά στις ακαδημίες ήταν –για τον πολύ κόσμο- μία θεωρία. Ήρθε επιτέλους η ώρα της χρησιμοποίησης-αξιοποίησης νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα και η απόδειξη ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να σταθούν. Σε αυτή ειδικά την προετοιμασία, είναι κάθε μέρα ξεκάθαρο ότι η απόσταση των πολλών 20άρηδων από τους άνδρες, είναι μικρή. Υπάρχουν και εκείνοι οι γεννημένοι το 2000 (εξαιρετική φουρνιά του ΠΑΟΚ) που πραγματικά δείχνουν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους πιο μεγάλους. Γι’ αυτό και θα παίξουν . Όχι χαριστικά. Όχι αναγκαστικά. Ο Μιχαηλίδης για παράδειγμα μεταξύ των έξι στόπερ που έχει η ομάδα, πραγματικά δείχνει ότι αξίζει να ξεκινάει βασικός.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 1 ΚΑΙ ΣΤΟ 9

Ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης είναι κάτι που πρέπει να τονίζεται, έχοντας βέβαια στο μυαλό μας και τις δυνατότητες της ΠΑΕ μέσα από τα όρια που βάζει η διεθνής Ομοσπονδία. Ο ΠΑΟΚ τώρα θα πορευθεί όπως… μπορεί και πρέπει και μακάρι μετά τις 25 Αυγούστου να έχει τη δυνατότητα κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται με στόχο την ποιοτική βελτίωση. Είναι ξεκάθαρο πώς όταν και αν ο ΠΑΟΚ φθάσει στο σημείο να αποφασίσει την ενίσχυσή του θα έχει πολλή δουλειά.  Στο ποδόσφαιρο όμως η διαφορά (πιο συχνά) γίνεται από το τέρμα και το φορ. Και στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι εκεί χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Ξεκινάει τον τρίτο του χρόνο στον ΠΑΟΚ, παρόλα  αυτά εμείς πρώτη φορά τον παρατηρούμε σε προπόνηση. Η περίπτωση του Πόντους Βέρνμπλουμ είναι πάρα πολύ σύνθετη. Αρχικά πρέπει να δεχθούμε ότι η ΠΑΕ έχει ως πρώτο στόχο να λύσει το τεράστιο –σε οικονομικές απολαβές- συμβόλαιό του. Γι’ αυτό ο παίκτης δεν φαίνεται να υπολογίζεται. Αν βέβαια δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τότε ο Σουηδός πρέπει κάτι να προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Τι μπορεί να προσφέρει;

Ο Βέρνμπλουμ έχει καταπληκτική «mentality»! Είναι ο ορισμός του μαχητή-νικητή. Αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο στην ομάδα. Από εκεί και πέρα έχει βαρύνει βέβαια, αλλά κάποια λεπτά για να δώσει μάχες στο κέντρο ή στην άμυνα τα έχει. Είναι σεβαστό όμως και κατανοητό ότι ως πρώτος στόχος έχει τεθεί η λύση συνεργασίας.

*Κάνουμε προσπάθεια να μην ξεφύγουμε με υπερβολές στις κρίσεις μας για τον Γιώργο Κούτσια. Αυτό το φαινόμενο των 16 ετών ίσως και να μην έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά… ας προσπαθήσουμε να μην πάμε σε άλλους χαρακτηρισμούς μια και… έτσι πρέπει.

*Υπάρχουν ακόμη πολλοί που μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό και όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο δεν εμπλέκεται στην πολιτική;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Απαιτητικό τεστ στο Ποσειδώνιο

Για την 21η αγωνιστική της Α1 Πόλο γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο 19 Απριλίου και ώρα 15:00, στο...

Στην ίδια κατηγορία