Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το έργο το έχει δει ξανά στο παρελθόν

Δημοφιλή

Η διαιτησία του Γκρεγκ Πόουσον δεν ήταν η πρώτη εχθρική, που συνάντησε ο ΠΑΟΚ σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, ήρθε να προστεθεί σε αντίστοιχα κακές διαιτησίες του πρόσφατου παρελθόντος, που αποδεικνύουν ένα πράγμα.

Ότι η ΟΥΕΦΑ έχει τον τρόπο της να «προστατεύει» τις μεγάλες – αγωνιστικά και οικονομικά- ποδοσφαιρικές δυνάμεις, φροντίζοντας για τη…μακροημέρευση τους στις ετήσιες διοργανώσεις της. Και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα συμφέροντα είναι τεράστια.

Ο ΠΑΟΚ το βίωσε για τα καλά στο ματς του Αμστερνταμ, μόνο που το συγκεκριμένο έργο το είδε και παλαιότερα.

Ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς ήταν ο διαιτητής του αγώνα ρεβάνς με τη Σάλκε, τον Αύγουστο του 2013, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φάση, που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, ο Ουτσίντα έστρωσε μπροστά του την μπάλα με το χέρι, κάτι, όμως, που… διέφυγε της προσοχής του Κάιπερς. Στο ημίχρονο απέβαλε από τον πάγκο τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του, επιτιθέμενος φραστικά στον συμπατριώτη του.

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Στέφενς έβλεπε μπροστά του τον Κάιπερς. Αντίθετα, γνώριζε πολύ καλά το ποιόν του…

Τρία χρόνια αργότερα, στον αγώνα ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Αγιαξ, ο Αγγλος διαιτητής Αντονι Τέιλορ φρόντισε να περάσει το «μήνυμα» στους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς. Σε φάση που προηγήθηκε του καταλογισμού πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, ο Τέιλορ αγνόησε επιδεικτικά το χέρι του Ματέο Κασιέρα, που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γλύκο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν είχε βρει δίχτυα, ωστόσο έμεινε σε όλους η πολύ κακή εντύπωση για τον Αγγλο διαιτητή.

Στον περσινό πρώτο αγώνα με την Μπενφίκα, ο Μίλοραντ Μάζιτς ήταν μάλλον ο μοναδικός μέσα στο γήπεδο, που είδε παράβαση, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στην επαφή του Μαουρίσιο με τον Φερνάντεζ. Ο τελευταίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» του Σέρβου διαιτητή, ανοίγοντας το σκορ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΟΥΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΪΛΟΡ

Ο πρώτος Αγγλος διαιτητής, που είχε απασχολήσει αρνητικά τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Αλαν Ρόμπινσον. Το συγκεκριμένο όνομα μπορεί σήμερα να μη λέει τίποτα, αλλά οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται ότι ήταν ο διαιτητής της δραματικής ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου (σεζόν 1983-84). Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι Γερμανοί επικράτησαν με 9-8. Πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο οι παίκτες και οι δύο τερματοφύλακες, αλλά κι ο Ρόμπινσον, ο οποίος έδωσε όχι μία, αλλά δύο επαναλήψεις στο πέναλτι του Αουγκεντάλερ, κι αφού νωρίτερα ο Φούρτουλα είχε κάνει ισάριθμες αποκρούσεις («ο καθένας έχει δικαίωμα για τρεις προσπάθειες» ειρωνεύτηκε ο Αουγκεντάλερ μετά το ματς). Ο Ρόμπινσον είχε, πάντως, εμμονή με τις επαναλήψεις, αφού και οι Βασιλάκος και Αλαβάντας σκόραραν με τη δεύτερη προσπάθεια.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΤΣΕΖΑΡΙ ΣΤΟ ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ

Τη σεζόν 2001-2002 ήταν ο Γκρατσιάνο Τσέζαρι, που ανέκοψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αϊντχόβεν. Στη ρεβάνς της Ολλανδίας, η ομάδα του Μπάγεβιτς κυνηγούσε στο τελευταίο ημίωρο ένα δεύτερο γκολ, για να μειώσει σε 3-2 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Και, πιθανότατα, θα το είχε πετύχει, αν ο Ιταλός διαιτητής (σφύριζε για τελευταία φορά στην καριέρα του…) έδινε στο 77΄ το πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά. Αντίθετα, έδωσε στο 90΄ πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, που διασφάλισαν με το 4-1 την πρόκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κανσέλο: «Μου εύχονται θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»

Ο Ζοάο Κανσέλο κατήγγειλε προσβλητικά και σκληρά σχόλια που δέχθηκε εκείνος και η οικογένειά του στα κοινωνικά δίχτυα μετά...

Στην ίδια κατηγορία