Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το έργο το έχει δει ξανά στο παρελθόν

Δημοφιλή

Η διαιτησία του Γκρεγκ Πόουσον δεν ήταν η πρώτη εχθρική, που συνάντησε ο ΠΑΟΚ σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, ήρθε να προστεθεί σε αντίστοιχα κακές διαιτησίες του πρόσφατου παρελθόντος, που αποδεικνύουν ένα πράγμα.

Ότι η ΟΥΕΦΑ έχει τον τρόπο της να «προστατεύει» τις μεγάλες – αγωνιστικά και οικονομικά- ποδοσφαιρικές δυνάμεις, φροντίζοντας για τη…μακροημέρευση τους στις ετήσιες διοργανώσεις της. Και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα συμφέροντα είναι τεράστια.

Ο ΠΑΟΚ το βίωσε για τα καλά στο ματς του Αμστερνταμ, μόνο που το συγκεκριμένο έργο το είδε και παλαιότερα.

Ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς ήταν ο διαιτητής του αγώνα ρεβάνς με τη Σάλκε, τον Αύγουστο του 2013, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φάση, που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, ο Ουτσίντα έστρωσε μπροστά του την μπάλα με το χέρι, κάτι, όμως, που… διέφυγε της προσοχής του Κάιπερς. Στο ημίχρονο απέβαλε από τον πάγκο τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του, επιτιθέμενος φραστικά στον συμπατριώτη του.

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Στέφενς έβλεπε μπροστά του τον Κάιπερς. Αντίθετα, γνώριζε πολύ καλά το ποιόν του…

Τρία χρόνια αργότερα, στον αγώνα ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Αγιαξ, ο Αγγλος διαιτητής Αντονι Τέιλορ φρόντισε να περάσει το «μήνυμα» στους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς. Σε φάση που προηγήθηκε του καταλογισμού πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, ο Τέιλορ αγνόησε επιδεικτικά το χέρι του Ματέο Κασιέρα, που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γλύκο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν είχε βρει δίχτυα, ωστόσο έμεινε σε όλους η πολύ κακή εντύπωση για τον Αγγλο διαιτητή.

Στον περσινό πρώτο αγώνα με την Μπενφίκα, ο Μίλοραντ Μάζιτς ήταν μάλλον ο μοναδικός μέσα στο γήπεδο, που είδε παράβαση, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στην επαφή του Μαουρίσιο με τον Φερνάντεζ. Ο τελευταίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» του Σέρβου διαιτητή, ανοίγοντας το σκορ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΟΥΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΪΛΟΡ

Ο πρώτος Αγγλος διαιτητής, που είχε απασχολήσει αρνητικά τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Αλαν Ρόμπινσον. Το συγκεκριμένο όνομα μπορεί σήμερα να μη λέει τίποτα, αλλά οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται ότι ήταν ο διαιτητής της δραματικής ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου (σεζόν 1983-84). Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι Γερμανοί επικράτησαν με 9-8. Πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο οι παίκτες και οι δύο τερματοφύλακες, αλλά κι ο Ρόμπινσον, ο οποίος έδωσε όχι μία, αλλά δύο επαναλήψεις στο πέναλτι του Αουγκεντάλερ, κι αφού νωρίτερα ο Φούρτουλα είχε κάνει ισάριθμες αποκρούσεις («ο καθένας έχει δικαίωμα για τρεις προσπάθειες» ειρωνεύτηκε ο Αουγκεντάλερ μετά το ματς). Ο Ρόμπινσον είχε, πάντως, εμμονή με τις επαναλήψεις, αφού και οι Βασιλάκος και Αλαβάντας σκόραραν με τη δεύτερη προσπάθεια.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΤΣΕΖΑΡΙ ΣΤΟ ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ

Τη σεζόν 2001-2002 ήταν ο Γκρατσιάνο Τσέζαρι, που ανέκοψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αϊντχόβεν. Στη ρεβάνς της Ολλανδίας, η ομάδα του Μπάγεβιτς κυνηγούσε στο τελευταίο ημίωρο ένα δεύτερο γκολ, για να μειώσει σε 3-2 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Και, πιθανότατα, θα το είχε πετύχει, αν ο Ιταλός διαιτητής (σφύριζε για τελευταία φορά στην καριέρα του…) έδινε στο 77΄ το πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά. Αντίθετα, έδωσε στο 90΄ πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, που διασφάλισαν με το 4-1 την πρόκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η… Apple και το Μουντιάλ Συλλόγων

Εν αρχή ην τα σπουδαία. Σε τι είδους «νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά συλλόγων» αναφέρεται το (μιντιακό) ρεπορτάζ που θα διαβάσετε...

Στην ίδια κατηγορία