Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ελληνικό «fan club» του Βιντσέντσο Ιταλιάνο

Δημοφιλή

Τι σχέση μπορεί να΄ χει ο Ιταλός προπονητής της Σπέτσια, με ελληνικές ομάδες που θα βγουν στη… γύρα προς αναζήτηση νέου προπονητή εν όψει της νέας σεζόν;

Μπορεί οι Ιταλοί προπονητές να μην έχουν ιστορικό μεγάλων επιτυχιών στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν θυμηθούμε τις παλαιότερες θητείες στα μέρη μας των Αλμπέρτο Μπιγκόν (Ολυμπιακός), Αλμπέρτο Μαλεζάνι (Παναθηναϊκός), Μάσιμο Καρέρα (ΑΕΚ), Τζενάρο Γκατούζο (ΟΦΗ) ωστόσο η προπονητική σχολή της γειτονικής χώρας ποτέ δεν έπαψε να΄ χει αρκετούς θαυμαστές στην εγχώρια ποδοσφαιρική σκηνή.

Κι έτσι άλλωστε οι κεραίες πολλών ελληνικών ομάδων παραμένουν διαχρονικά στραμμένες προς την Ιταλία και τους προπονητές που κυκλοφορούν στους πάγκους των ομάδων στα δύο μεγάλα πρωταθλήματα της χώρας (Serie A και Serie B).

Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο παρότι rookie με την νεοφώτιστη Σπέτσια στο φετινό Καμπιονάτο, εν τούτοις έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς πόντους, «φτιάχνει» όνομα και σταδιακά… χτίζει «fan club» όχι μόνο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας του, αλλά και στην Ελλάδα.

Γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου 1977, ο 43χρονος κόουτς έχει την Σπέτσια πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σηκώνει μπόλικη… σκόνη μέσω των εμφανίσεων της ομάδας του στο Καμπιονάτο και σπουδαίων επιτυχιών κόντρα σε παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρεμπιπτόντως, στην Σπέτσια έχει υπό τις οδηγίες του τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Ένωση στο ιταλικό κλαμπ.

Ο Ιταλιάνο… κολυμπάει με μεγάλη επιτυχία στα «βαθιά νερά» της Serie A και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι άλλωστε πως έπαιξε το όνομά του για τον πάγκο της Μίλαν και στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο των «ροσονέρι».

Πριν από την Σπέτσια την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του ΄19 και την οδήγησε στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Ιταλιάνο είχε περάσει από τις «μικρές» (κι άσημες) Βιγκοντίνα, Αρζιγκνάνο και Τραπάνι.

Ας αποθηκεύσουμε το όνομά του Ιταλού κόουτς, διότι όπως προαναφέραμε και θαυμαστές αρχίζει να αποκτά στην Ελλάδα και το όνομά του μπορεί να μας απασχολήσει στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που έρχονται στους ελληνικούς πάγκους το φετινό καλοκαίρι.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ο ΜΑΖΙΝΤ ΧΟΣΕΪΝΙ

Αυξάνονται και πληθύνονται τα δημοσιεύματα που συνδέουν τον Μαζίντ Χοσεϊνί με ελληνικές ομάδες. Έπειτα από την κυκλοφορία του διεθνούς Ιρανού στόπερ στα ρεπορτάζ των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, εσχάτως οι συμπατριώτες του τον έβαλαν και στην transfer list του Παναθηναϊκού εν όψει καλοκαιριού και όχι μόνο. Στο Ιράν έγραψαν πως το «τριφύλλι» έχει το προβάδισμα για τον 24χρονο στόπερ που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Τραμπζονσπόρ και παρά τις προσπάθειες της τουρκικής ομάδας για την επέκταση του συμβολαίου του ο Χοσεϊνί δείχνει φευγάτος. Η αλήθεια είναι πως ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή έχει στείλει το βιογραφικό του σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, χωρίς όμως καμία εξ αυτών – μέχρι σήμερα – να΄ χει περάσει στο…παρασύνθημα για την μεταξύ τους συνεργασία.

Και μία ακόμα αλήθεια είναι πως τα 850 χιλιάρικα που αξιώνει ο Χοσεϊνί προκειμένου να ακολουθήσει το δρομολόγιο Τουρκία – Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι πολύ δύσκολα θα τα βρει στη χώρα μας.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Τι κι αν ο ΟΦΗ παλεύει με νύχια και με δόντια για την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League, σε μια σεζόν που αλλιώς την σχεδίαζαν στο Ηράκλειο και αλλιώς εξελίχθηκε στην πορεία; Ο μεγαλομέτοχος Μιχάλης Μπούσης, ποτέ δεν έπαψε να΄ χει ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Σαμαρά και έτσι άλλωστε τα κλειδιά της κρητικής ομάδας παραμένουν στον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ DEALS

«Άρωμα» Ισπανίας θα έχουν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις στον Αστέρα Τρίπολης εν όψει της νέας σεζόν. Ο τεχνικός διευθυντής της Αρκαδικής ομάδας, Νίκος Γαλανακόπουλος, κάθε τρεις και λίγο επισκέπτεται (εν μέσω πανδημίας) τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου κι είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου να έρθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο ΚΑΝΑΝΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΩΝΙΚΟΣ

Στην «πρίζα» έβαλε κόσμο που του αρέσει να… ψάχνεται η αποκάλυψη της στήλης την περασμένη εβδομάδα περί Νταμίρ Κάναντι και Ιωνικού. Ιδού τι έγραφε επί λέξει το σχετικό ρεπορτάζ.

«Σε καλό βγήκε στο Νταμίρ Κάναντι ο προπονητικός επαναπατρισμός του. Ο άλλοτε τεχνικός του Ατρόμητου και νυν της Αλτάχ, ψηφίστηκε ο κορυφαίος τεχνικός στην Αυστρία για το μήνα Μάρτιο. Παρεμπιπτόντως, τώρα που το θυμήθηκα, είναι αλήθεια πως στον Ιωνικό θα παίξει δυνατά το όνομά του, έτσι και η ομάδα της Νίκαιας καταφέρει να ανέβει στη Super League;»…

Στον Ιωνικό διατηρούν θετικό report για τον Νταμίρ Κάναντι. Κι έτσι και καταφέρουν να πάρουν την… προαγωγή για τη Super League, το όνομα του Αυστριακού τεχνικού θα πέσει στο τραπέζι και θα΄χει μάλιστα και αρκετούς υποστηρικτές. Μια φορά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Τσιριγώτης, δεν θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με τους Γιώργο Σπανό και Γιάννη Αγγελόπουλο προκειμένου να μάθει τι προπονητικό… καπνό φουμάρει ο άλλοτε κόουτς της ομάδας του Περιστερίου. Το report για τον Κάναντι είναι ήδη ολοκληρωμένο στη Νίκαια. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

ΙΝΚΟΓΚΝΙΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΟΥΖ

Μπορεί το focus της Φερέντσβάρος στον Λίντσεϊ Ρόουζ να μην έστειλε τον 29χρονο στόπερ του Άρη στην Ουγγαρία τον περασμένο Γενάρη, ωστόσο τον ίδιο παίκτη έχουν υπόψιν τους και σε άλλες ομάδες του εξωτερικού εν όψει καλοκαιριού κι έχουν έρθει ινκόγκνιτο στην Ελλάδα για scouting report.

*Μπορεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης να δηλώνει αισιόδοξος για το «δέσιμο» του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο ως παλιά… σειρά στο κουρμπέτι του ποδοσφαίρου, έχει στο μυαλό του και το plan B για την περίπτωση που στραβώσει η υπογραφή νέου συμβολαίου με τον ομογενή κόουτς. Μια φορά, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ θα επιμείνει ελληνικά και για την μετά – Γιαννίκη εποχή.

*Είναι αλήθεια πως σουπερλιγκάτος μεγαλομέτοχος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του ΑΟ Τρίκαλα, Ηλία Αϊβάζογλου, για την καλοκαιρινή… μεταγραφή του στην θεσσαλική ομάδα;

ΚΟΥΪΖ: ποιος άνεργος Έλληνας προπονητής «γειώνει» το ενδιαφέρον που δείχνουν ομάδες για την μεταξύ τους συνεργασία, διότι έχει ήδη συμφωνήσει (σιωπηρά) με το επόμενο κλαμπ της καριέρας του;

*Εκείνο το fund με έδρα την Ισπανία που στην προ – covid 19 εποχή εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ Παναιτωλικός, υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το καλοκαίρι και να μπει σε νέο κύκλο συζητήσεων με τον Φώτη Κωστούλα;

*«Επ΄ ώμου» έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μελισσανίδης την… καυτή υπόθεση του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Κάτι που δεν είχε συμβεί με τους τεχνικούς (Καρντόσο, Καρέρα) που «παρέλασαν» στο πρόσφατο παρελθόν από τον πάγκο της Ένωσης, χωρίς να υπολογίζεται ο Μανόλο Χιμένεθ που είναι μια… κατηγορία μόνος του. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα και ο επόμενος κόουτς θα φέρει στην…ούγια αποκλειστικά τη δική του υπογραφή.

*Το δημόσιο… άδειασμα του Μαντί Καμαρά στον Πιερ Ισά, έχει την εξήγησή του σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα. Τι είδους εξήγηση; Ξένος μάνατζερ (απ΄ τα…βαριά ονόματα του χώρου) έταξε με συγκεκριμένες εγγυήσεις στον μέσο του Ολυμπιακού την καλοκαιρινή μεταγραφή του σε κλαμπ που θα αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και τον βάλει σε άλλο level. Τους μάνατζερ πολλοί εμίσησαν, τις μεγάλες μεταγραφές ουδείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κρίσιμη μέρα για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κορυφώνει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει πλέον...

Στην ίδια κατηγορία