Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το χρονικό των επαφών για τη σωτηρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ήταν από τις πιο δύσκολες Πρωτοχρονιές των τελευταίων τουλάχιστον ετών για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Συνέβησαν πολλά μετά το παιχνίδι του Ιβανωφείου το περασμένο Σάββατο. Μια μερίδα οπαδών του Ηρακλή πήγε στο γήπεδο μόνο και μόνο για να βγάλει τα απωθημένα της με τον Σαββίδη, βρίζοντας τον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το σύνθημα «αντίο αντίο εκεί στην Α2», ήταν επίσης μια… κατάσταση, που άγγιξε ευαίσθητες χορδές.

Κάπως έτσι, από το βράδυ του Σαββάτου άρχισε να «ξετυλίγεται» μια προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης με την βοήθεια φυσικά της οικογένειας Σαββίδη. Ο δικηγόρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ενημέρωσε την ΚΑΕ για την απόφαση χρηματοδότησης με στόχο την αγωνιστική ενίσχυση. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, ενημέρωσε αναλυτικά την πλευρά της ΠΑΕ για τους διαθέσιμους παίκτες που εκείνη την στιγμή υπήρχαν στην αγορά. Η λίστα είχε 7-8 παίκτες. Οι διαπραγματεύσεις στο οικονομικό σκέλος με ατζέντηδες παικτών στην συνέχεια έγιναν απευθείας με το «επιτελείο» της πλευράς Σαββίδη. Μετά το ματς του Σαββάτου συζητήθηκε και το θέμα προπονητή. «Εγγυώμαι πως η ομάδα θα σωθεί», είπε ο Χαραλαμπίδης. Στην ΚΑΕ όμως τους …έζωναν τα φίδια. Ζήτησαν μια εισήγηση από τον Σταυρόπουλο. Η άποψη που επικράτησε εκείνες τις βραδινές ώρες μετά τα όσα έγιναν στο Ιβανώφειο, ήταν πως δεν πρέπει εν θερμώ να λαμβάνονται αποφάσεις λίγες ώρες μετά από μια βαριά ήττα που «πόνεσε». Εγινε πράγματι μια μικρή έρευνα αγοράς και κάπως έτσι προέκυψαν οι φήμες, που κυκλοφόρησαν, χωρίς όμως κάτι περισσότερο.

*Ενοχλήθηκε η πιάτσα των… Ελλήνων ατζέντηδων με τον ΠΑΟΚ. «Οφείλονται λεφτά σε πελάτες μας από την περσινή και προπέρσινη σεζόν και αυτοί παίρνουν παίκτες;», έλεγαν. Κάπως έτσι προέκυψαν και οι δηλώσεις των Χάτσερ και Μορέιρα (και οι δυο παίζουν στο Περιστέρι) για παλιά χρωστούμενα.

ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL

* Κινήθηκε και το Περιστέρι για την απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασισμένος και κίνησε γρηγορότερα τις διαδικασίες απόκτησης του. Κάτι λιγότερο από 80.000 δολάρια θα πάρει για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Δεν τα λες και …λίγα.

*Το deal έκλεισε απευθείας με τον ξένο εκπρόσωπο του παίκτη. Δεν υπήρξε η μεσολάβηση κάποιου έλληνα ατζέντη. Στο μεταξύ ο Χαραλαμπίδης όχι μόνο ξέρει τον Μπράουν αλλά υπήρξε και συμπαίκτης του. Την σεζόν 2010-11 έπαιξαν για κάποιους μήνες μαζί στον Άρη.

*Η αλήθεια είναι πως ενοχλήθηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης με όσα βγήκαν περί Πεδουλάκη. Ζήτησε μάλιστα μάθει εάν όντως στην ΚΑΕ είχαν λάβει την απόφαση συνεργασίας με άλλον προπονητή. Του απάντησαν να συνεχίσει κανονικά την δουλειά του. Μέχρι νεοτέρας δεν υπάρχει θέμα προπονητή…

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

*«Υπάρχει θέμα με την εφορία του 2014 στην ΚΑΕ; Πρέπει να ρυθμιστούν οφειλές εκείνης της περιόδου; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να παραιτηθεί κι ο Δεδέογλου από την διοίκηση;  Επειδή έρχεται νέο φιρμάνι από την εφορία μέσα στον Γενάρη;».  Αυτά κι άλλα πολλά ακούστηκαν για την νέα αποχώρηση-παραίτηση μέλους του δ.σ. Ο Θανάσης Κατσαρής έλαβε γνώση.

* Τετ α τετ Μπάνε Πρέλεβιτς με Χάρη Παπαγεωργίου είχαμε στην ΧΑΝΘ με αφορμή μια εκδήλωση για τον Βλάντιμιρ Πέτροβιτς. «Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ έχει τον Σαββίδη. Κι εμείς όμως βρήκαμε λεφτά και  μάλλον θα κάνουμε δυο τουλάχιστον κινήσεις…», έλεγε ο Χάρης για την κατάσταση στον Άρη.

* Έκαναν το πρώτο βήμα, πλήρωσαν για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και σύντομα αναμένεται να φέρουν παίκτες.

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Στο ματς ΠΑΟΚ-Προμηθέας είχαμε δυο διακοπές, με δυο παρατηρήσεις από τους διαιτητές με αφορμή υβριστικά συνθήματα εναντίον τους. Οι λεπτομέρειες καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα. Στο ματς Ηρακλής-ΠΑΟΚ,  ακούγονταν υβριστικά συνθήματα από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό για τον Σαββίδη και την οικογένεια του, παρόλα αυτά δεν έγινε ούτε μισή διακοπή! Η ευαισθησία τους είναι προφανώς επιλεκτική. Ρωτάμε λοιπόν την ΚΕΔ: Οι διαιτητές θα διακόπτουν ματς και θα τιμωρούν ομάδες μόνο εάν τα υβριστικά συνθήματα τους αφορούν;

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΡΤΕΡ

Όλα και όλοι μπήκαν στο μικροσκόπιο μετά το ματς με τον Ηρακλή. Ακόμη κι ο νεοαποκτηθέντας Σόρτερ: «Όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε τον Σόρτερ δεν υπήρχε στον ορίζοντα ακόμη η οικονομική ενίσχυση από πλευράς Σαββίδη. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με τα λεφτά που είχαμε», λένε στην ΚΑΕ για τον Αμερικανό. Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν πάντως πως μπορεί να «κουμπώσει» (στην θέση «2») με τον Μπόμπι Μπράουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία