Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το CAS ορίζει ημερομηνία εκδίκασης

Δημοφιλή

Στην τελική ευθεία έχει μπει όλο το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης δήθεν πολυϊδιοκτησίας που θα εκδικαστεί στο CAS. Πολλά από τα διαδικαστικά θέματα έχουν ολοκληρωθεί και τώρα οι διαιτητές που ορίστηκαν αναμένεται να ορίσουν ημερομηνία εκδίκασης.

Από χθες οι εμπλεκόμενες πλευρές και όλοι οι αντίδικοι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα υπομνήματα που κατατέθηκαν και έτσι ετοιμάζονται για τη νέα δικαστική μάχη στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Από τη στιγμή που συμφωνήθηκαν οι τρεις διαιτητές και δεν προέκυψαν άλλες ενστάσεις, δεν μένει παρά να συσκεφθούν μεταξύ τους και να αποφασίσουν για την ημερομηνία εκδίκασης που αναμένεται και πρέπει να είναι μέσα στον Ιούνιο.

Εξ’ αρχής ο ΠΑΟΚ που αισιοδοξεί ιδιαίτερα για την εκδίκαση αυτή, πιέζει για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη διαδικασία που θα οδηγήσει και σε απόφαση μέσα στα χρονικά πλαίσια αυτής τη σεζόν και σαφώς πριν την επικύρωση της βαθμολογίας. Η τελευταία κίνηση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ για να πετύχει κάτι τέτοιο, είναι να πάρει το επίσημο πρόγραμμα των πλέι οφ στο οποίο θα φαίνεται η ημερομηνία τέλεσης της τελευταίας αγωνιστικής και να ενημερώσει το CAS ότι επιθυμεί έκδοση απόφασης μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕ

Γύρω από το CAS βέβαια και την μεγάλη δίκη που έρχεται εκεί, μία δίκη που θα επηρεάσει και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, συνεχίζουν και οι άλλες δικαστικές μάχες.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραβρέθηκε με δύο καθηγητές και τον κ. Μαυρομάτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να στηρίξει την προσφυγή κατά της ΕΕΑ και πιο συγκεκριμένα του διορισμού Φαραντούρη. Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι σε αυτή τη θέση έπρεπε να διοριστεί καθηγητής εμπορικού δικαίου και όχι διεθνών σπουδών. Αν πράγματι η προσφυγή γίνει δεκτή (ο Ολυμπιακός τόλμησε και έκανε πρόσθετη παρέμβαση για να στηρίξει την επιλογή Αυγενάκη) τότε σαφώς και θα τεθεί συνολικό θέμα σύστασης της Επιτροπής και τότε θα δημιουργηθεί θέμα και με την εισήγησή της κατά του ΠΑΟΚ. Το θέμα βέβαια είναι ότι η απόφαση από το ΣτΕ μπορεί να καθυστερήσει αρκετά. Έστω και έτσι το ηθικό κομμάτι παραμένει πολύ σημαντικό.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ) ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ

Πάμε και σε ένα ακόμη παράλογο… Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει στραφεί κατά του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και της SuperLeague γιατί δεν τιμωρήθηκαν οι δύο ΠΑΕ που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια! Κάτι που και ο Ολυμπιακός έκανε το 2016 για υπόθεση του Μαρινάκη με την ΕΕΑ, ενώ ακόμη και φέτος που οι ερυθρόλευκοι κατηγορούν τους άλλους, εκείνοι ζήτησαν να παρέμβουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Άρα και εκείνοι (με βάση τη λογική τους) πρέπει να τιμωρηθούν…

Ο ΠΑΟΚ (και η Ξάνθη) υποστήριξαν τα αυτονόητα στο διαιτητικό της ΕΠΟ που δίκασε την περασμένη Πέμπτη: «Ουδεμία διαφορά που ανέκυψε από πειθαρχικά όργανα προσβάλαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν προσβάλαμε ποτέ απόφαση από αθλητικό ποδοσφαιρικό όργανο». Αυτό είναι ξεκάθαρο, αφού ο ΠΑΟΚ κινήθηκε στα πολιτικά δικαστήρια ΜΟΝΟ κατά της ΕΕΑ και πιο συγκεκριμένο στο ΣτΕ για τον άκυρο διορισμό Φαραντούρη.

«Ήταν ο μόνος δρόμος που είχε ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει μια απόφαση οργάνων της διοίκησης με πολλές ελλείψεις» ανέφερε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με την παραπάνω θέση συμφώνησε και ο νομικός της SuperLeague που τόνισε: «Οι δύο ΠΑΕ διώχθηκαν βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ, και όχι από τις πειθαρχικές επιτροπές. Αν κάνετε δεκτή την προσφυγή, οι δύο ΠΑΕ δεν έχουν έννομη δικαστική προστασία, ούτε στα διοικητικά θα πας ενώ στα αθλητικά που πήγες, δεν μπήκαν στην ουσία».

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε ως μάρτυρα που θα καταθέσει για λογαριασμό της και τον Χρήστο Πανόπουλο, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη. Μαζί του θα καταθέσουν και ο διευθυντής του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Πηγάδια και μέλος της εταιρίας που το κατέχει, αλλά και ένα ακόμη στέλεχος των εταιριών Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Πανόπουλο ως άνθρωπο που γνωρίζει καλά την υπόθεση, είναι άμεσα εμπλεκόμενος και φυσικά έχει όλα τα στοιχεία για να καταθέσει και να πείσει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή σχέση, αλλά δεν υπάρχει και κανείς τρόπος να εμφανιστεί ένας τρίτος (Καλπαζίδης) που θα ασκήσει επάνω του κυριαρχική επιρροή.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επέλεξε ως μάρτυρα τον νομικό Τζουγανάτο από τον οποίο είχε πάρει και γνωμοδότηση για την ΕΕΑ. Είναι ο άνθρωπος στο γραφείο του οποίου ο ΠΑΟΚ έχει καταγγείλει ότι έγιναν συναντήσεις πριν την απόφαση, συναντήσεις που μετείχαν εκπρόσωποι του Αυγενάκη. Θυμίζουμε ότι ο Τζουγανάτος έχει και άριστη σχέση με τον Φαραντούρη, που επί Αυγενάκη ορίστηκε στην ΕΕΑ.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Είναι φανερό ότι η επιλογή του Πανόπουλο ως μάρτυρα δεν άρεσε στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και ο μηχανισμός τους προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα, γράφοντας ότι ο Πανόπουλος πάει με τον ΠΑΟΚ για να ρίξει την Ξάνθη! Όποιος τους ξέρει, καταλαβαίνει πλέον κάθε κίνησή τους… Και τώρα θα κάνουν τα πάντα για να πιέσουν τον Χρήστο Πανόπουλο να μην καταθέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία