Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το… ανέκδοτο του Καντουρί

Δημοφιλή

Ο φευγάτος Μαροκινός μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα γοήτευσε τον Αμπέλ Φερέιρα και δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή του στον ΠΑΟΚ παίζοντας στη θέση που γνωρίζει καλύτερα

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, ο τίτλος του κειμένου είναι λιγάκι ιντριγκαδόρικος, παρελκυστικός, αλλά αν το καλοσκεφτείτε εκφράζει κιόλας την πραγματικότητα. Όλη η κουβέντα γύρω από το πρόσωπο του Ομάρ Ελ Καντουρί έμοιαζε με… ανέκδοτο. Τη μια μέρα ήταν παίκτης της Πάρμα, την άλλη του ΠΑΟΚ, την παρά άλλη της Σταντάρ Λιέγης και πάει λέγοντας.

Διαγράφοντας από τη «μνήμη» του «σκληρού δίσκου», τα «μένω-φεύγω», ο Μαροκινός κατόρθωσε σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα να γίνει ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Αμπέλ Φερέιρα και εκ των ηγετών μιας ομάδας, που διαθέτει πολλές και έντονες προσωπικότητες στα αποδυτήρια της.

Στο κάτω κάτω, επιστρέφοντας στις εξηγήσεις για τον τίτλο, τα ανέκδοτα δεν βγαίνουν και δεν κυκλοφορούν μονάχα για να σκάμε στα γέλια, χώρια που από ετυμολογικής πλευράς η σημασία της λέξης είναι εντελώς διαφορετική από την καθομιλουμένη… Το… ανέκδοτο Ελ Καντουρί είναι πολύ ποδοσφαιρικό, πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο: δεν συμβαίνει κάθε μέρα ένας αθλητής να βρίσκεται, δις μάλιστα, με το ενάμιση πόδι στην «πόρτα της εξόδου» και τελικά όχι μόνο να μένει, αλλά να κερδίζει φανέλα βασικού και το κυριότερο να παίζει στη θέση που ξέρει να αποδίδει καλύτερα και να φαίνεται περισσότερο μέσα στο γήπεδο.

Η ΘΕΣΗ

Η κουβέντα περί των αγωνιστικών χαρακτηριστικών και της θέσης δεν προέκυψε τώρα στη ζωή του 29χρονου (σε τρεις εβδομάδες) ποδοσφαιριστή. Από τις πρώτες μέρες του στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει στη FORZA ότι αποδίδει καλύτερα στον άξονα πίσω από τον επιθετικό ή τους επιθετικούς, σε έναν ελεύθερο ρόλο, άσχετα αν για δύο σεζόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε σε ελάχιστα παιχνίδια εκεί, αντιθέτως έπαιζε στα άκρα για να «χωρέσει» στην ενδεκάδα.

Τα ίδια και… χειρότερα έπαθε από τον Μαουρίσιο Σάρι στη Νάπολι των πολλών αστέρων που έχτισε στον ιταλικό νότο πριν από μια τετραετία ο σημερινός τεχνικός της Γιουβέντους. «Όταν επέστρεψα στην Νάπολι», θυμήθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο εξωτερικό, «νόμιζα πως ήμουν έτοιμος». Στη ζωή, πάντως, ποτέ μη λες ποτέ. «Η Νάπολι έπαιζε με δεκάρι και γνώριζα καλά τη θέση. Θεώρησα πως θα είχα καλύτερες πιθανότητες γιατί ήταν η φυσική μου θέση αλλά όταν γύρισα, μετά από δύο παιχνίδια με άσχημα αποτελέσματα, ο προπονητής το γύρισε σε ένα 4-3-3 χωρίς το κλασσικό δεκάρι αλλά με δύο εξτρέμ. Εμένα με έβλεπε περισσότερο ως δεξί εξτρέμ αλλά προηγουμένως ένιωθα πως βρίσκομαι σε ένα πιο οικείο περιβάλλον…».

Η ΔΗΛΩΣΗ

Ακριβώς αυτό συνέβη και στο φετινό καλοκαίρι, αλλά από την… ανάποδη. Ο Καντουρί από την στιγμή που ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή τη μεταγραφή στην Σταντάρ Λιέγης, έμεινε στον ΠΑΟΚ με στόχο να ψαχτεί για άλλη ομάδα, άλλωστε όπως φάνηκε από την περίπτωση της Πάρμα τον περασμένο Ιανουάριο συνεχίζει να διαθέτει καλό όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά.

Τέσσερις μέρες μετά το ναυάγιο της μεταγραφής στο Βέλγιο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχώρησε από την Τούμπα και αντ’ αυτού εμφανίστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα στο προπονητικό κέντρο του Άπελντοορν. Στο πρώτο στάδιο «έβγαλε» κάποιους τραυματισμούς, ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό, με τον Πορτογάλο νέο τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας να αποφασίζει ευθύς εξαρχής, ενδεχομένως ελλείψει άλλων ποιοτικών λύσεων (με Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ στα «πιτς»), να του αλλάξει ρόλο και θέση μέσα στο γήπεδο.

Μια κουβέντα που έκαναν οι δύο άνδρες στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας αποδείχθηκε κομβική για το μέλλον του Ελ Καντουρί, ο οποίος απλά χαμογέλασε όταν του μεταφέραμε την ατάκα –«ο Ομάρ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει μέχρι σήμερα»- του προπονητή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπαίνει στην μάχη των ημιτελικών ο ΠΑΟΚ

Για τον πρώτο ημιτελικό της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 20 Απριλίου...

Στην ίδια κατηγορία