Σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ με φόντο την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League δίνει τη σημερινή (02.02) μέρα ο ΠΑΟΚ, επιθυμώντας να «καρπωθεί» τους πρώτους του βαθμούς σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Ως είθισται λίγες ώρες πριν τη σέντρα του ντέρμπι, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της απομόνωσε ενδιαφέρουσες στατιστικές λεπτομέρειες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το αήττητο σερί έξι αγώνων που διατηρεί ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικότερα όσα επισημαίνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της προ της εντός έδρας αναμέτρησής της με την ΑΕΚ: Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2024-25 κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση.
- Χωρίς ήττα στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του με την ΑΕΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ, με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.
- Η τελευταία νίκη των Κιτρινόμαυρων είναι στις 11 Μαρτίου 2018 με 3-0 και ήταν μια εξαίρεση στα τελευταία 12 παιχνίδια τους για την κανονική διάρκεια στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ έχει εννέα νίκες, η ΑΕΚ μια και υπάρχουν και δύο ισοπαλίες.
- Πέρσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για την κανονική διάρκεια στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 στην αναμέτρηση για τα Play Offs.
- Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη φετινή σεζόν, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση με νίκη (1-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια και ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα. Για τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος σημειώθηκε ισοπαλία (1-1) με γηπεδούχο την ΑΕΚ.
- Συνολικά έχουν γίνει 74 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα στην Τούμπα, κανονική διάρκεια και Play Οffs, και ο ΠΑΟΚ μετρά 34 νίκες, η ΑΕΚ 15 και υπάρχουν και 25 ισοπαλίες μεταξύ τους.
- 10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν ακόμη 10 με 1-0. Εκτός από αυτές τις 23 νίκες με διαφορά ενός γκολ (δύο φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.
- Τρία γκολ είχε σημειώσει στην αναμέτρηση της Τούμπας την σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα αυτό το χατ-τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά.
- Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Νεστορίδης έχει στείλει την μπάλα έξι φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, ενώ τέσσερις φορές έχει σκοράρει και ο Μπλάνκο.
- Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ.