Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 10ο εντός έδρας ραντεβού στα πλέι οφ

Δημοφιλή

Νωρίς αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ πρόκειται να υποδεχθεί για 10η φορά τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ και η FORZA σας θυμίζει τι είχε συμβεί στα εννέα προηγούμενα ραντεβού των δύο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι δυο ομάδες μετρούν από τρεις νίκες, όσες είναι κι οι μεταξύ τους ισοπαλίες (τα δύο τελευταία χρόνια τα παιχνίδια έληξαν με 0-0).

Τη σεζόν 2008-2009 η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τερματίσει δεύτερη στην κανονική διάρκεια και έμπαινε στα πλέι οφ με αντίστοιχα υψηλές προσδοκίες, έχοντας και προβάδισμα ενός βαθμού στην ειδική βαθμολογία έναντι του Παναθηναϊκού. Όλα, όμως, πήγαν στραβά στο ματς της πρεμιέρας με τους «πράσινους». Ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0, παίζοντας από το 45΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία . “Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στους ποδοσφαιριστές μας γιατί οι κίτρινες για τους άλλους είναι κόκκινες γι’ αυτούς Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ειδικά από το σημείο που τα πλέι οφ δεν είναι για μας, αλλά για τους αντιπάλους μας μια δεύτερη ευκαιρία» είχε σχολιάσει σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τη διαιτησία του Τάσου Κάκκου.

ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΛ ΖΑΡ

Δύο σεζόν αργότερα, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην Τούμπα και πάλι για την πρεμιέρα των πλέι οφ (φωτ.). Και οι γηπεδούχοι του Μάκη Χάβου, με σκόρερ τους Στέφανο Αθανασιάδη (57΄) και Ναμπίλ Ελ Ζαρ (75΄), είχαν νικήσει τους «πράσινους» με μεγαλύτερη ευκολία, απ’ ό,τι έδειχνε το τελικό 2-1. Ο Δικέφαλος είχε τερματίσει δεύτερος στην ειδική βαθμολογία, αλλά θ’ αγωνίζονταν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ΑΕΚ, ως κυπελλούχος, θα έπαιζε στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (32΄) ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της 10ης Μαΐου 2012, στο οποίο είχε διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (11.484 εισιτήρια).

ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΚΙΤΣ

Στις 17 Μαΐου 2014, χάρη στο γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς (57΄) ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει 1-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Είχε τερματίσει δεύτερος στα πλέι οφ και είχε αρκεστεί στο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν το παιχνίδι είχε διοργανωθεί στην περιοχή της Καμάρας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την άνιση αντιμετώπιση της ομάδας του ΠΑΟΚ εκ μέρους της πολιτείας και της ΕΠΟ. Και την αμέσως επόμενη ημέρα είχε γίνει γνωστή η συμφωνία με τον Αγγελο Αναστασιάδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

ΤΟ… ΘΡΙΛΕΡ ΕΙΧΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ

Μόλις και μετά βίας είχαν ξεπεράσει τους δέκα χιλιάδες, αυτοί που είδαν από κοντά την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 στο παιχνίδι της 27ης Μαΐου 2015. Την ίδια ημέρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Φρανκ Αρνεσεν στη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Δραματικό χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση με τους «πράσινους» την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2015-16, που έληξε με 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 17΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Παναγιώτη Γλύκο να «απογειώνεται» στη δεξιά του γωνία στο 85΄ και να σταματά το σουτ του Πέτριτς, κρατώντας την πολύτιμη ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ είχε κόψει πρώτος το νήμα στην ειδική βαθμολογία και, μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωνε την παραμονή στον πάγκο του Βλάνταν Ιβιτς, που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ

Στις 31 Μαΐου 2017 ο Βλάνταν Ιβιτς, στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, θα τερμάτιζε τη θητεία του στο Δικέφαλο μετά την ήττα με 3-2. Ο ΠΑΟΚ είχε βγει δεύτερος στα πλέι οφ, καταλήγοντας όμως στην 3η θέση μετά την αφαίρεση έξι βαθμών για τα επεισόδια οπαδών στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ CAS

H προπέρσινη αναμέτρηση είχε διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου και είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη χωρίς τέρματα. Δύο ημέρες νωρίτερα είχε εκδικαστεί στο CAS η –ανύπαρκτη-υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Και δύο ημέρες μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης αποφάσιζε την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ, παραπέμποντας την υπόθεση εκ νέου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ με την υποσημείωση να δικάσει χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

*Ισόπαλο χωρίς σκορ είχε ολοκληρωθεί το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, που είχε διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, τέσσερις ημέρες πριν το δεύτερο ημιτελικό ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ (2-1).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το κόλπο γκρόσο της Κλαμπ Μπριζ με τον Ιγκόρ Τιάγκο

Το περασμένο καλοκαίρι, πολύ πριν ο ΠΑΟΚ ασχοληθεί με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, επικοινώνησε ξανά με την Λουντογκόρετς για έναν...

Στην ίδια κατηγορία