Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τις κρίσεις του καλοκαιριού τις βλέπει ο χειμώνας και πεθαίνει στα γέλια

Δημοφιλή

Θυμάμαι μέχρι πριν λίγο καιρό πόσο χάλια ήταν τα πράγματα.

Πολλοί έβλεπαν μια ομάδα με τρύπιο ρόστερ, που ήθελε πέντε έξι παίκτες για να φτιάξει μια αξιόμαχη ενδεκάδα.

Άλλοι έβλεπαν έναν μεγαλομέτοχο που είχε παρατήσει την ομάδα στο έλεος του Θεού, είχε κλείσει την κάνουλα κι ήταν έτοιμος να φύγει από την Ελλάδα.

Πολλοί έβλεπαν έναν προπονητή παρωχημένο, που παρέπεμπε σε “προπονητική απάτη”, που δεν μπορεί και έπρεπε να φύγει.

Άλλοι έβλεπαν μια διοίκηση που κοιμάται όρθια και δεν παίρνει χαμπάρι τί γίνεται.

Αρκετοί τα έβλεπαν όλα αυτά μαζί και μια ομάδα που εξέπεμπε SOS και δε θα μπορούσε να βγει ούτε στην Ευρώπη.

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη και τη νίκη, οι περισσότεροι ξέχασαν όλες αυτές τις… διαπιστώσεις κι άρχισαν να κάνουν υπολογισμούς, πως θα μειωθεί η διαφορά από την κορυφή και πως θα μπει ο ΠΑΟΚ (η ομάδα του ανύπαρκτου ρόστερ, του “ποδοσφαιρικά απατεώνα” προπονητή, του εξαφανισμένου ιδιοκτήτη και της κοιμώμενης διοίκησης), σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Σημαντική επιτυχία για ένα γκρουπ ασχέτων και άχρηστων, θα έλεγε κανείς.

Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που βγάζει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ήταν νομοτελειακό ότι θα γίνει.

Ο ιδιοκτήτης δεν έχει φύγει, η ομάδα έχει περισσότερα έξοδα απ΄ ότι έσοδα, παρόλα αυτά είναι όλα τακτοποιημένα, γιατί κάποιος τα τακτοποιεί.

Η διοίκηση δεν κοιμάται όρθια, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, τον ΠΑΟΚ δεν τον μπορεί να τον πειράξει ΚΑΝΕΙΣ.

Ο προπονητής δεν είναι “ποδοσφαιρικά απατεώνας”, την ξέρει τη δουλειά, είναι δοκιμασμένος και ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα, δουλεύοντας με το υλικό που του δίδεται.

Ναι, το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι τέλειο, δεν θα έλεγα ότι είναι πλήρες, όποιος το πει θα είναι ψιλοάσχετος. Το γιατί δεν “εμπλουτίζεται” αυτή την εποχή, το έχει καταλάβει, όποιος θέλει να καταλάβει, βλέπει την πραγματικότητα και δεν ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Παρόλα αυτά, αυτό το ρόστερ, όπως έχουμε ξαναπεί “δεν είναι για τα μπάζα”. Είναι ένα ρόστερ, που με τη σωστή καθοδήγηση και αξιοποίηση, μπορεί να κάνει πράγματα.

Αυτή την εποχή κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ομάδα πρωταθλητισμού. Δεν λέω ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, πρωταθλητισμός είναι αυτή η αύρα του μεγάλου, αυτού που μπαίνει στο γήπεδο και ο αντίπαλος καταλαβαίνει ότι την έχει δύσκολα, αυτού που δίνει την αίσθηση ότι “κουτσά στραβά” θα κερδίσει και δε συμβιβάζεται με οτιδήποτε λιγότερο.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει τη δύσκολη περίοδο, να ξυπνήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να δείξει ότι πριν φτάσουμε στα μισά του δρόμου είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει τον ρόλο της.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πάρα πολύ δρόμο κι ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίο από τα φαβορί για τις πρώτες δύο θέσεις, σε σχέση με τους άλλους τρεις.

Και γιατί ότι λάθη είχε δικαίωμα να κάνει, τα έκανε ήδη, αλλά και γιατί είναι μια ομάδα, που όσο καλά και να δουλεύει, έχει τις αδυναμίες της, και φυσικά ναι, της λείπει και το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ, ειδικά σε θέσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, κι αυτό που έχει κερδίσει με την ως τώρα παρουσία του, είναι το δικαίωμα να του δώσουμε την ηρεμία, να μας δείξει τί άλλο μπορεί να κάνει.


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ και το Euro 2024

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν και τυπικά και πλέον έχουν γίνει γνωστές και οι 24 Εθνικές που θα...

Στην ίδια κατηγορία