Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τήρησαν και φέτος την… παράδοση

Δημοφιλή

O πρώτος μήνας του καλοκαιριού έφυγε για τον ΠΑΟΚ με μία μόνο μεταγραφή, αυτή του Λούκας Τέιλορ, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Ντνίπρο, ομάδα της Ουκρανίας.

Η προηγούμενη σεζόν είχε ήδη ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου με τον τελικό του κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Όχι αδικαιολόγητα, ο φίλαθλος κόσμος του Δικεφάλου θα περίμενε στο μεσοδιάστημα να «τρέξει» πιο γρήγορα ο μεταγραφικός σχεδιασμός, έστω και η ευρωπαϊκή πρεμιέρα για την επόμενη σεζόν μεταφέρθηκε κατά δύο εβδομάδες αργότερα, σε σχέση με τις αρχικές ημερομηνίες. Αντ’ αυτού, στην πρώτη συγκέντρωση της περασμένης Τρίτη, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, δεν υπήρχε κάποιο νέο πρόσωπο, πέρα του Τέιλορ.

Κι όμως, το ότι δεν καταγράφηκε «πλούσια» μεταγραφική δραστηριότητα στη διάρκεια του Ιουνίου απλώς επιβεβαίωσε τον κανόνα, τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με τον οποίο τα «μεγάλα ονόματα» δεν έρχονται στις αρχές του καλοκαιριού. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ-στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη-θα θυμηθεί ότι οι παίκτες, που έρχονται μήνα Ιούνιο στην Τούμπα, είναι κατά κανόνα ελεύθεροι, χωρίς αυτό να δηλώνει κάτι για την αγωνιστική τους αξία.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθασμένοι παίκτες μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουν ως πρώτη επιλογή για την καριέρα τους. Εχει αποδειχθεί ότι πρώτα κοιτάζουν άλλες, καλύτερες αγορές κι όταν διαπιστώσουν ότι δεν έχουν βρει το ιδανικό που ζητούσαν, τότε… καταδέχονται να κοιτάξουν και προς Ελλάδα μεριά. Κατ΄ επέκταση, και προς Τούμπα…

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΕΚΑ

Παίρνοντας ως αρχή το καλοκαίρι του 2013, από μια ολόκληρη ενδεκάδα νέων προσώπων στην Τούμπα, μόνο οι τρεις από εκείνους (Ινίγο Λόπεθ, Γιάννης Σκόνδρας, Αλέξανδρος Τζιόλης) είχαν «κλείσει» μέσα στον Ιούνιο. Άλλοι πέντε είχαν έρθει τον Ιούλιο, έστω και στο πρώτο μισό (Μιγκέλ Βίτορ 1 του μηνός, Πέρες Λούκας 4 Ιουλίου, Σέκου Ολίσε 5 Ιουλίου, Νίκος Σπυρόπουλος 6 Ιουλίου και Τόμας Νέτσιντ 16 Ιουλίου) κι άλλοι δύο τον Αύγουστο (Μίροσλαβ Στοχ 8 Αυγούστου και Σωτήρης Νίνης 31 Αυγούστου). Μέχρι και το Σεπτέμβριο έρχονταν παίκτες, μια και, για την ακρίβεια, η συμφωνία με τον Γιώργο Τζαβέλλα είχε ανακοινωθεί στις 2 του μηνός.

ΓΚΟΛΑΣΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Ένα χρόνο μετά (καλοκαίρι 2014), εξαιρουμένου του Εγιάλ Γκολάσα, καμία μεταγραφή δεν είχε ανακοινωθεί στη διάρκεια του πρώτου καλοκαιρινού μήνα. Οι Ράζβαν Ρατς, Ρόμπερτ Μακ και Φακούντο Περέιρα είχαν «κλείσει» στις 8, 20 και 23 Ιουλίου αντίστοιχα, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έφθασε στην Τούμπα μόλις στις 29 Αυγούστου.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!

Τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχε και η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2015, όταν είχε αποκτηθεί μια ολόκληρη ενδεκάδα παικτών, αλλά μόνο δύο (Χάρης Χαρίσης και Νίκος Κοροβέσης) είχαν ανακοινωθεί πριν φύγει ο Ιούνιος. Κι όχι μόνο αυτό, αφού στη διάρκεια ολόκληρου του Ιουλίου είχε αποκτηθεί μόνο ο Ρόμπιν Ολσεν (2 του μηνός)! Οι Γκάρι Ροντρίγκες, Ζάιρο, Στέλιος Μαλεζάς, Ερικ Σάμπο, Μαρίν Λέοβατς, Γκόικο Τσίμιροτ και Τέρι Αντόνις είχαν φθάσει στην Τούμπα μεταξύ 4 και 18 Αυγούστου, ενώ η συμφωνία με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε ανακοινωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν η εξαίρεση του κανόνα, μια και τέσσερις παίκτες (Λέο Μάτος, Γεβγέν Σάκχοφ, Τζάλμα Κάμπος και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ) είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια του Ιουνίου. Άλλοι τρεις (Χοσέ Κρέσπο, Ζέλικο Μπρκιτς και Χοσέ Κάνιας) είχαν «κλείσει» μέχρι τις 11 Ιουλίου και μόνο η απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα είχε καθυστερήσει χρονικά (23 Ιουλίου). Στην…. εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου (31 Αυγούστου) είχε ανακοινωθεί κι ο δανεισμός του Μάμε Τιάμ από τη Γιουβέντους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ… ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ένα χρόνο μετά (καλοκαίρι 2017), επιστροφή στην…παράδοση. Μόνο δύο (Δημήτρης Λημνιός και Ντόριαν Λεβέκ) είχαν ανακοινωθεί από νωρίς, αλλά και μόνο δύο (Ρόμπερτ Μακ και Ροντρίγκο Ρέι) είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια του Ιουλίου. Η απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη είχε επισημοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, του Ελ Καντουρί δεκαεπτά ημέρες μετά, ενώ στις 31 Αυγούστου οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τους Ζοσέ Μαουρίσιο και Αντρέ Βιεϊρίνια. Οσο για τον Σαμπράνο, ο δανεισμός από τη Ρούμπιν Καζάν είχε επικυρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Tα ίδια και το καλοκαίρι του 2018, αφού μόνο οι Εβγέν Χατσερίντι και Λέο Ζαμπά είχαν έρθει στην Τούμπα πριν βγει ο Ιούνιος. Τα άλλα τέσσερα νέα πρόσωπα είχαν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Αυγούστου: ο Τσούμπα Ακπομ στις 3 του μηνός, ο Πόντους Βέρνμπλουμ στις 16 Αυγούστου, ο Αλίν Τόσκα στις 24 Αυγούστου κι ο Νίκος Καρέλης στις 31 Αυγούστου.

ΜΟΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΙΤΙ

Οσο για την προπέρσινη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είχε καταγραφεί μεγαλύτερη ταχύτητα κινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ροντρίγκο Σοάρες, Δημήτρης Μελιόπουλος, Ενέα Μιχάι, Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Μίροσλαβ Στοχ είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια του Ιουνίου, ενώ και η απόκτηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε επισημοποιηθεί την 1η Ιουλίου. Η μοναδική μεταγραφή, που είχε καθυστερήσει, ήταν του Αντερσον Εσίτι, που είχε ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου.

ΕΚΤΟΣ…ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το περσινό, τέλος, καλοκαίρι δεν… λογίζεται, μια και η σεζόν 2019-20 είχε πάρει σημαντική παράταση-λόγω κορονοϊού- και είχε τελειώσει στις 19 Ιουλίου. Πότε ακριβώς είχαν ανακοινωθεί οι μεταγραφές; Εχουμε και λέμε: Στέφαν Σβαμπ 1 Αυγούστου, Νίκα Νινούα 14 Αυγούστου, Γιώργος Βρακάς 16 Αυγούστου, Αντρίγια Ζίβκοβιτς 8 Σεπτεμβρίου, Αντριαν Περέιρα 12 Σεπτεμβρίου, Αντόνιο Τσόλακ και Μουσά Ουαγκέ 21 Σεπτεμβρίου και Τόμας Μουργκ 5 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθροΓι’ αυτό «ψήφισε» Ολιβέιρα
Επόμενο άρθροΜάχη μέχρι τέλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία