Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τίποτα λιγότερο από το νταμπλ»

Δημοφιλή

Φοράει τα «ασπρόμαυρα» από τον Ιανουάριο του 2018, «κλείνοντας» δυο χρόνια παρουσίας στην ομάδα χάντμπολ, ούσα μέλος της και στην περσινή απόλυτα επιτυχημένη σεζόν του νταμπλ. Η Αθηνά Κωστοπούλου μιλάει στη FORZA για τους στόχους της τρέχουσας σεζόν, την ζωή της μέσα και έξω από τα γήπεδα και την… Μαδαγασκάρη!

Πότε ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Το χάντμπολ ήρθε στην ζωή μου σχετικά αργά. Ξεκίνησα στα 15 μου χρόνια. Αρχικά ασχολήθηκα με το βόλεϊ και τον χορό, για οκτώ χρόνια. Όταν ήμουν στην Κατερίνη παίξαμε σχολικούς αγώνες βόλεϊ. Εκεί με προσέγγισε ένας προπονητής χάντμπολ, για να το δοκιμάσω, μιας και ήμουν αριστερόχειρας. Πήγα στην προπόνηση και… έκατσα».

Ξεκίνησες σε σχετικά μεγάλη ηλικία το άθλημα. Κατάφερες να προσαρμοστείς εύκολα;

«Νομίζω ότι επειδή είχα κάνει αρκετά αθλήματα, το σώμα μου μπορούσε να προσαρμοστεί στο χάντμπολ, δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Πότε αντιλήφθηκες ότι θα ασχοληθείς σοβαρά με το χάντμπολ;

«Μπήκα στον χορό και… χόρεψα. Ποτέ δεν ξέρεις που θα φτάσεις, απλά προπόνηση με την προπόνηση γίνεσαι καλός. Στη συνέχεια σου έρχονται προτάσεις. Την δεύτερη χρονιά μου πήγα στην Α1 και εκεί άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Ως κάτοικος της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μια τέτοια ομάδα, με ένα τέτοιο όνομα και ιστορία. Κατάλαβα ότι το κλίμα ήταν ιδανικό και ήρθα πέρσι στον ΠΑΟΚ».

Η περσινή απόλυτα επιτυχημένη χρονιά σας δίνει κίνητρο ή σας αγχώνει;

«Τα πράγματα όπως εξελίσσονται στην Ελλάδα, δε σου αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αμφιβολίας για το ποιες ομάδες θα είναι τα φαβορί για τους τίτλους. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει επενδύσει στις καλές αθλήτριες και με την δουλειά που κάνουμε, δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι λιγότερο από το νταμπλ και την φετινή σεζόν».

Τι σας άφησε η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία;

«Είχα αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη φορά και η αλήθεια είναι ότι το θέλαμε πάρα πολύ και δουλέψαμε για αυτό. Δεν μας το χάρισε κανείς. Κάναμε καλές εμφανίσεις στο πρώτο γύρο, κερδίσαμε και την Γιαγκοντίνα στην Ελλάδα, και χάσαμε στην Σερβία με τις συνθήκες να είναι περίεργες. Σίγουρα μας άφησε θετικά αποτελέσματα αυτή η εμπειρία, για τα επόμενα χρόνια».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Ταυτόχρονα με το χάντμπολ, έχω και τις σπουδές μου πάνω στην Οργάνωση και την Διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μου αρέσει να έχω γνώμη και για να έχεις γνώμη είναι απαραίτητη και η γνώση. Τα πρωινά είναι γεμάτα με τις σπουδές μου, και το απόγευμα είναι αφιερωμένο στις προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ».

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Αν ναι, τι σου αρέσει να κάνεις με αυτόν;

«Υπάρχει, απλά πρέπει να αφήσεις κάτι, για να κάνεις κάτι άλλο. Βρίσκεις μια ισορροπία για να μπορέσεις να τα κάνεις όλα. Μου αρέσουν τα ταξίδια, αλλά αυτό είναι δύσκολο μέσα στη σεζόν. Στην καθημερινότητα μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου, για ένα καφέ ή για σινεμά».

Αγαπημένο είδος ταινιών;

«Αγαπημένο είδος είναι σίγουρα οι κωμωδίες. Αγαπημένες είναι πάρα πολλές, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια».

Βρέθηκες στην Μαδαγασκάρη για το «Nomads». Πως πήρες την απόφαση να πας σε ένα παιχνίδι επιβίωσης;

«Το εξέλαβα σαν μια δουλειά μακριά από το σπίτι σου. Πρέπει να συναναστρέφεστε με αρκετούς και διαφορετικούς χαρακτήρες και αυτό ήταν μια διαφορετική εμπειρία σίγουρα. Επίσης το… φαγητό. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς φαγητό και αυτά που τρώγαμε εκεί ήταν ελάχιστα, οπότε έπρεπε να διαχειριστώ και τα νεύρα που μου δημιουργούσε η πείνα».

Τι σου άφησαν αυτές οι δυσκολίες;

«Πολλά πράγματα με έκαναν να λυγίσω, αλλά με πείσμωσε και αποφάσισα ότι δεν θα αφήσω κανέναν στη ζωή μου να με χειρίζεται. Αυτό κράτησα από την τρίμηνη παρουσία μου στο Nomands».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία